При обработени 50,96% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,47%, ПП-ДБ излязоха втори

"Величие" също качват леко резултата
10 юни 2024 08:34, Александър Попов
102
При обработени 50,96% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,47%, ПП-ДБ излязоха втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува междинните резултати от изборите за народни представители, произведени на 9 юни.

При обработени 50,96% протоколи на секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК) резултатите са:

ГЕРБ–СДС - 23,47%

ДПС - 15,14%

ПП–ДБ - 15,37%

„Възраждане“ - 14,52%

„БСП за България“ - 6,89%

ИТН - 6,45%

"Величие" - 5,09%

Българските граждани избираха 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представителите в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата избори се провеждат едновременно за пръв път.

Евроизборите

При обработени 49.88% СИК протоколи в РИК най-много гласове в изборите за Европейски парламент са подадени за ГЕРБ-СДС. За тях са гласували 202 952 души или 22.94%.

Втори са ПП-ДБ - 139 267 гласа или 15.74%. Трети са "Възраждане" с 131 905 гласа или 14.91%. ДПС са на четвърто място с 97 420 гласа или 11.12%.

БСП са получили 62 476 гласа или 7.06%. ИТН остават на шестата позиция с 58 378 гласа или 6.6%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: избориЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
9
 
! Отговори
Хи-хи-хи преди 3 месеца
Вчера в детската градина гласуваха двама-трима и фокус-бокус - 30%.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 46, да бе затова ходите в чужбина с българските паспорти и българските имена
47
1
 
12
 
! Отговори
Еврогейец преди 3 месеца
Бройката на депутатите от 240 трябва да стават 480,трябва повече олигарси да се намърдат,например Младия Гущер и той трябва да влезе в парламента, че финансовото му състояние не е цветущо,,трудно се справя с прищявките на силиконовите джуки
46
7
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Тези, които не отидохме да гласуваме, най добре ги разбираме нещата! Критикуваме преди и след така наречения вот и това е принципно и последователно! Не като вас - избрал ги, след това имал право да критикува!? Какво ще критикуваш - мандалото лопна! Сега ПП ще кажат, ние сме гореща опозиция! Само ще подкрепяме национално приоритетни инициативи и всички спуснати от Брюксел и най вече Вашингтон и посолството директиви! Останалият излишък вижда, че сега се е закопчил за депутат и ще си трае!
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ястреб ОсманлиятаТо ти не си турчин, а етнически българин. В България турци никога не е имало.
44
4
 
14
 
! Отговори
коментар преди 3 месеца
Бавно, но сигурно приближаваме към момента, когато ДПС ще бъде първа сила в територията! Не вярвате ли??? Просто изчакайте още няколко извънредни избора и ще се случи. От вас се иска само търпение и пасивност, нищо повече!
43
0
 
14
 
! Отговори
Всичко на изборите преди 3 месеца
е МЕНТЕ ! По НОВА и бТВ показаха как в Турция не знаят български или как елементарно да се попълни бюлетината има назначени които им помагат съвсем открвенно пред всички ТОВА КАК СЕ РАЗРЕШАВА И ОТ КОГО ЛЕГИТИМЕН ЛИ Е ГЛАСЪТ И ЗАЩО ? Така ДПС може да бъде първа политическа сила ? Да ви го "нахлYZя" на законите, политиците и на цялата система българска корумпирана !
42
1
 
17
 
! Отговори
Само в Бъгария преди 3 месеца
Само в България - Страната на ЧУдесата, може партия която никой не знае и не е виждал до деня на Изборите - да влезе у Парламента )))
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
.... така нарОчените от президента за "шарлатани" ПП, за нищижно краткото си време на управление вдигнаха заплатите и пенсиите с толкова, колкото Герб не направи за цели 12 год! Направиха важни реформи в съдебната власт, смениха главния прокурор - човек на ББ, промениха конституцията.....След време ще се молите премиер да е отново Петков или поне Денков. Защото главните и опасни шарлатани са ГЕРБ и ДПС!
40
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тротинеткаджиите са се примолили на кака Галя да понагласи резултата, за да ги е срам малко по-малко. Обаче резилът си остава. ППДБ са чао!
39
4
 
1
 
! Отговори
До 33-който може да преди 3 месеца
Аз все още се питам друго, кога ще разбере българинът какво означава "разделяй и владей" ? Колко пъти тук питах тези "умници" които агитираха за масовост на изборите /а за това агитираха и политиците, каква ирония /как се побеждава твърд неграмотен електорат с масово гласуване при положение, че участват 34 ПАРТИИ, никой не ми обясни което ме наведе на мисълта, че и тези агитатори са поставени или пълни глYпаци !
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важното е, че в изборния ден никой не се нахендри с 200 в колата на Киро и нямаше загинали. Това не е малко. Ако спасиш един човешки цивот, спасяваш цялата вселена.(Слави Трифонов от ДС ми го каза по телевизора)
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още една монголска партия в парламента. То такова тъппо обществото като нашето не знам. Обича си робството и това е. Бай *** си е роб по душа.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
пфууу каква досада - всички новини само за изборите - някои въобще не ни интересува и няма да ви четем
35
2
 
12
 
! Отговори
Нквд преди 3 месеца
Нали Киро и Кокорчо бяха 3 или 4, пак юсб флашката пуснаха с нагласените машини и пак 2ри, а победа кога???? никога!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За пореден път се доказа,че по заспало племе от булгарите няма.Не ти е виновен Пеевски,рая такава.Нали с гордост казвате,че по време на избори се ходи за гъби и се лови риба.Е,прави сте.Но вместо да ядете печурки ще ядете манатарката на Доган,а вместо вие да хванете сома,вас ви изловиха като каракуди,клъвнали на гола кукичка.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При това положение ГЕРБ ще имат 4 евродепутата, а ИТН - 2
32
3
 
11
 
! Отговори
Който може, да смята преди 3 месеца
Сумирайте, като съберете процентите на това новоПръкнало се "Величие" плюс кака Корна, плюс "Възраждане". Получава се над 26%. После следват турските циркове, не знам останаха ли все още турци, които да не са разбрали, че Доган е човек на Кремъл, а ДПС е проект на някогашната БКП. Но и да са разбрали, нали Доган сам си каза, че той раздава порциите. Може би наистина на повечето нашенски турци хлябът им зависи от ДПС. Разбрахте ли сега защо измислиха това "Величие"?
31
1
 
8
 
! Отговори
Анализатора преди 3 месеца
Класически наказателен вот:1. Ниска избирателна активност2. Гласовете са против досега управляващите.Изводите: Софиянците не са България. Последиците: 1.IT брадатковци със смарт часовниците бият по клавиатурата да кажат колко е *** народа и прочее.2. ББ ще търси коалиция, а есента сме на избори.3. ДПС пак ще градят обръчи твърдейки, че са балансьори.4. ПП е новото НДСВ. Политически изблик, който ще заглъхва.5. Народът продължава да търси Спасителят.
30
5
 
5
 
! Отговори
Йосиф преди 3 месеца
Тези избори трябва да бъдат анулирани защо на много от хората включително и на мен машината не ми позволи да гласуват и да двете за НАРОДНО СЪБРАНИЕ на Р.България и за Европейският парламент за евродепутати. Машината автоматично приключи гласуването без да ме пита дали искам да продължа да гласувам и да гласувам за НАРОДНО СЪБРАНИЕ на Р.България 100 % трябва да има нови избори Тези да се анулират.