Печеливши ли? При тази избирателна активност е странно някой да се радва на резултат

Доц. Николай Димитров и Даниел Киряков с коментар за изборите
10 юни 2024 19:25, Анисия Иванова
72

При тази избирателна активност би било странно някой да се радва на резултата. Новата партия може да смята себе си за печеливша, тя излезе и се показа и се заяви, че съществува. Това заяви журналистът доц. Николай Димитров в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"Това ще бъде един изпълнител, който ще запомним с една песен и участие в един единствен парламент. Особено, както всички очакват избори наесен, съмнявам се, че ще успеят да влязат тогава", посочи той.

"Остава да видим дали ще си спазят обещанията, че ГЕРБ и ДПС няма да правят заедно управление. Очаквам от една страна влизането на "Величие" да се използва като част от говоренето, свързано със страховете, че ако не направят правителство - накъде вървят нещата. Друг вариант е да се заиграят с трети", на мнение е журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR пиар експертът Даниел Киряков изрази мнението си, че заиграването със страховете на хората и дезинформацията са оказали влияние върху изборните резултати.

"Месианството в България не е забравено, някои образи са изтъркани, ИТН танцуваха едно лято, бяха на върха на вълната, след това цъкат едни 4%. Появяват се такива малки партии, които имат своето влияние, заради това че говорят, доминират в социалните мрежи. Най-големите губещи сме всички ние, 70% не отидоха до урните", каза Киряков.

Той подчерта, че разговор за политика и политики няма.

"Подаването на ръка ще бъде изиграно през дългогодишния опит на ГЕРБ-СДС във властта. Защо трябва да има нужда от стабилност, след като и в това положение някои партии се чувстват комфортно", коментира пиар експертът.

Доц. Николай Димитров посочи Борисов като победител в изборите. Според него Борисов ще се опита да направи правителство, което няма да се получи, и ще използва това да затвърди ролята си на жертва, която му носи много позитиви впоследствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Избори 2024
ПП-ДБ са първи на изборите в Белгия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
нас преди 2 седмици
До ГошоВъпросът е обаче гошо кого точно е наказаният сега?Лесно влезналите в парламента 240 депутата или НЕгласувалите ?
60
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
Това е наказателен вот. 30% гласували, спечелилите с 24% и викат ура. Печелят НЕгласувалите.
59
0
 
1
 
! Отговори
нас - до анонимен 60 преди 2 седмици
Въпреки това не мога да се съглася с теб - негласуването и 'тихото недоволство' не помага по никакъв начин а точно обратното - за точно тези кандидати става още по-лесно с малко пари спуснати в махалата или чрез сбъркана идеология да влезнат директно в управлението - негласуването като знак за несъгласие не е решение на проблемите а спомага за по бързото им задълбочаване.....
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До нас Хората ясно показват, че няма за кой да пуснат гласа си. Какво точно не разбираш? Спускат се кандидати, които никой не ще- излязли са им кражбите, скандали с наркотици и алкохол, видимо им липсват знания, събирани от кол и въже, бивши ДС и БКП или отрочетата им, тотално непознати на хората и подобни. Не е до 30те минути, а до липсата на читави политици.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Е, то и близо 300 000 се отказаха да гласуват за ППДБ, а към 100 000 от ГЕРБ. Вярващите в Копейкин намаляват, но и вярващите в другите и некупени гласове са вече кът. Скоро партиите ще имат гласове само на кандидатите си и купените по махалите. Дотолкова хората вярват на политиците и виждат някой с идея да върши работа за народа, а не да се вреди на софрата. Социолог беше говорил, че имало над 20 партии и голям избор. Абе, то е като да има 20 сергии с гнили домати и "избор".
56
1
 
1
 
! Отговори
нас преди 2 седмици
типично по български - всички мрънкат и са голрми писачи на ляво и дясно а ни мързи 30 Минути да се отделят за да пуснат един глас, и после пак всички са виновни че били мафия , крали и т.н. трагедията градена от неханието на цял един народ....
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е как да няма печеливши. Има и това е Доган. Следващия премиер ще е Шиши. Двамата с Доган ще разпределят порциите в държавата, а Бойко ще им ближе задните части. Турция завладя България и Господаря вече е друг - Ердоган. Голям срам за "независима" България, но това е положението.
54
0
 
9
 
! Отговори
България си избра преди 2 седмици
Същия капитан на Титаник
53
2
 
6
 
! Отговори
Държавата на преди 2 седмици
Полуграмотните о р к и и чИнгета източващи ДДС.
52
0
 
13
 
! Отговори
Разпад преди 2 седмици
Всичко се разпада в държавата на мафията но и тя ще се разпадне!
51
0
 
8
 
! Отговори
Това е преди 2 седмици
Светлото бъдеще до което ни докараха народните изедници и тирани на народа!!!България е в рас аз материален доховен и религиозен.Абсолютна кл о ака!
50
1
 
11
 
! Отговори
В Студентски преди 2 седмици
Дрогата и проституцията са в разцвет
49
2
 
6
 
! Отговори
София е мръсна преди 2 седмици
И гадна като Бейруд
48
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
герб дпс и величие ще опитат да направят поредната сглобка отиваме на новиизбори наесен
47
0
 
12
 
! Отговори
МАРАША преди 2 седмици
Прави впечатление че Бойко започна обиколките при не качествения матерял който го сравнява с Господ и Бойко в Байтошовски стил сазва метнах едни пари от джипката е какво е останало след мен реже лентата на някоя лошоремонтирана улица с кръпки и матеряла ръкопляска.Пародия на държава.Пародия на народ.Пародия на политици.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
300000 прости поумняха и не гласуваха за Борисов!!Това наистина е печалба за държавата!!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди изборите казах, че виждам отлив от Възраждане защото си пролича че вожда им е чисто крейзи. Ама не очаквах да е чак толкова много, приятна изненада.
44
1
 
2
 
! Отговори
Стига сте ревали! преди 2 седмици
Нали от сутрин до вечер все се правихте на големи разбирачи по телевизията! Истината и, че един човек, който неуспешно се опитва да се прави на Борисов забърка най-голямата каша в новата ни история и със селска хитрост изпързаля градската "десница" да му свърши мръсната работа и той да въдвори еднолична власт, като ги изхвърли от публичното пространство! И всички вие, големи разбирачи без да се усетите му служихте покорно!
43
2
 
3
 
! Отговори
Милиардер преди 2 седмици
Пак ги наебахме политиците ни на поредните им избори. За това и БЪЛГАРИЯТА МИ ПРАЗНУВА. Тази, моята си и родната. За това и си я обичам. Дори и песните си ни ги пея. Доколкото ги знач и ги мога. Не съм като лесдера им на ИТН, който е замършил ковсерваторията им само за 9 г. Но пък, от такива хпростаци като него дали ще имат стабилно правителство.
42
2
 
3
 
! Отговори
Йве, 2024 преди 2 седмици
Те, БОЙКАТА ИМ И АХМЕДА ИМ СА УМРЕЛИ, ате пишат да живеят. В коментарите. Ами, цметя да им купуват на лидиретни си. Со тък ни докараха ченгетата ни от службите. Във война ни вкараха нешастниге генерали като ПРасдев бОРИСОВИ ОСОБЕНО гНОМА ИМ аТАНАСОВ. Да си ги броят стотинките и да отиват да се биян в ***. Аз просто не искам. Изобщо не завися от нещастници като тях.