Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чоко - а какво става с визите за САЩ? Българите могат ли вече свободно да пътуват в САЩ без визи?
206
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Китай прави най-добрите автомобили, вече превъзхождат немските по всички показатели. Китай започна да прави коли едва от 20 години, преди 20 години в Китай всички караха колела и ходеха с еднакви сини дрехи. Германия прави автомобили повече от 100 години, над 100 години опит и know-how в автомобилостроенето. Освен това в Китай няма политически партии, в Китай не се провеждат избори, в Китай няма демокрация.
205
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Марра кремльовската шлюхха нема никакво право да говори за цензура и свобода на словото, още по-малко за страни от ЕС
204
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 207 Нормално, иначе само в онлайн групата за инструктаж на Кремъл заедно с Иран, Северна Корея, Куба и Венецуела не е същото.
203
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гадната руска лелка
202
3
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 2 месеца
До АнонименА с визите за СССР какво стана. Мога ли да хвана самолета за Москва ?
201
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Абе, Мара, трябваше да започнеш с това колко медии са забранени у вас, колко журналисти са били принудени да избягат и колко от тях се озовали в пандиза само за това, че изразяват гледната си точка, която не съвпада с вашата. За Гьобелс по-добре изобщо да не отваряш думата, надминали сте го многократно във всяко едно отношение.
200
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази коза да пробва да каже нещо срещу Володята и тогава Гьобелс ще и се види като херувимче. Всичките около са се наврели до кръста в задното отверстие на бащицата, но иначе в Европа имало цензура.
199
12
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 2 месеца
То понеже в екс СССР можеш да кажеш нещо. А си казал или помислил и заминаваш на хладно в Сибир, докато не те очистят.
198
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радвам се отново да ви видя - обръна се унгарския външен министър към Лавров. Сергей Лавров и унгарският външен министър Сиярто обсъдиха на срещата си доставките на руски енергоносители в Унгария и ситуацията в Украйна.
197
1
 
11
 
! Отговори
така е преди 2 месеца
До АнонименЗащото за да съществува НАТО, трябва да има врагове! Подсигуряват се, ако случайно победят Русия да има за какво да съществуват! Китай е вечен!
196
13
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До за информация Никой не се впечатлява от отдавна разгромени руски лъжи.
195
4
 
14
 
! Отговори
Евровизия преди 2 месеца
Едно общество без морал, където цари педеращината и извращенията може да се запази без да се разпадне само с фашистка диктатура.
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Унищожете хомосексуализма и фашизмът ще изчезне" - Максим Горки, 1934г.
193
8
 
10
 
! Отговори
за информация преди 2 месеца
До Българин"която мирно и тихо" си избиваше 8 години населението в източните региони, за да ги "натурализира"! Нацизма си цъфтеше, докато ДНР И ЛНР поискаха помощ от Русия да сложи край на това безобразие.
192
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Новият suv NIO ES8 отвява BMW и Mercedes обратно в училище да се учат да правят автомобили. На краш тест Euro NCAP набира повече сумарни точки от BMW X5, BMW iX и BMW серия 3. Изцяло алуминий. Максимална комплектация 84$ хил. 33 сензора, автопилот, автопаркиране, два елмотора 650 конски сили, 4.1 сек. до 100км/ч. Въздушно окачване с техлнолгия CDC, 6 лидара сканират постоянно неравности на пътя и се грижат за перфектен комфорт, регулиране височината на клирънса(12 - 21 см.). Фаровете с лидари и знаят как и кога да светят. Кожа напа навсякъде с масаж, вентилация и отопление.
191
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Западът се оказа в изолация. Целият свят е с Русия. Никой не подкрепя фашистка Украйна.
190
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не става вече с тази нещастна евро - атлантическа цензура!" ..и на шестият ден Господ Бог рече - да бъде VPN и биде VPN.."Та от тогава който иска си гледа каквото иска, а цензорите могат да ни правят хайбибитки и тутурутки.Гледам си тчно 12 руски програми.
189
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На срещата на НАТО защо обявиха Китай за главен враг на запада, заедно с Русия? За това че правят по-добри автомобили от немските? За това ли са врагове?
188
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Фашисткият евроатлантизъм все повече показва зъбите си. Но няма как да победи вече, твърде много станаха хората и държавите, които са против него. А глупостите на Гьобелс не важат. И сто пъти да кажеш на гладния, че си му дал хляб, това няма да го насити. Най-много да те набие.

Спонсорирани публикации