Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 48 А, превзехте ли Украйна за 3 дни - хахаха
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците извършват все повече дребни престъпления, за да избягат от мобилизация и сигурна смърт. В Радата депутатът обърна внимание на шокиращите трикове на украинците, за да избегнат изпращането им на фронта.Украинците масово извършват дребни престъпления, за да попаднат в затвора, а не в редовете на въоръжените сили на Украйна, каза от трибуната на Радата депутатът Анна Скороход.Знаете ли какво отговарят на това? "Няма изход от гроба, но има изход от затвора."
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
44
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руснаците бяха влезли в Харков, но на преговорите в Истанбул беше прието да се оттеглят от Харков и Купянск,към Русия да се присъедини само Донбас, после украинците се отметнаха и стана това за което пише Бисмарк, Русия винаги се връща за своето, никакви договори няма да ви спасят, с Русия трябва или да се играе честно, или изобщо не бива да се играе
43
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропагандата и лъжите на Киевската хунта са до време сега лъсва самата истина за чудовищните загуби на Укрозомбитата. Сега нашите фенки на Украйна и неолиберални .ърши подрепящи Укронацистите вместо да ни разтягат локуми да хващат пушките и запълват тази празнота. Кошмара за Укрорайха тепърва предстои а, че Руски танкове ще дефилират в Киев го знаят и децата.
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Много вероятно след това да се стигне и до употреба на стратегическо ядрено оръжие. А при това положение неминуемо ще бъдат засегнати САЩ и Великобритания. Засега единствено европейците проявяват самоубийствена готовност да вземат участие в ролята на "съчки" в конфликта САЩ&Ко срещу Русия и съюзници. Американците засега са доста предпазливи и бутат в ядрения "огън" своите най-вече източноевропейски "стратегически съюзници", заключава експертът.
41
2
 
11
 
! Отговори
до 42-ри, Пак е нещо преди 1 месец
украинците за 6 месеца взеха половин село - Роботино.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Войнствената риторика на НАТО и особено на Макрон подсказва за намерения на украинска територия да бъдат въведени войски на Алианса. Русия и Беларус открито показват готовност при определена ситуация да бъде употребено тактическо ядрено оръжие. При размяна на тактически ядрени удари от двете страни, освен на украинска територия, е много вероятно да пострадат Полша, Прибалтика, Румъния и даже Германия. И това само първоначално", смята Чуков.
39
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Расийската толкова подготвяна и голяма атака, която трябваше да донесе решителен пробив, се оказа способна да завладее само 2-3 села! Хахахах, честито другари копейки!
38
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39 Мечтите на ботоксовия престъпник ....
37
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
А германците дават помощи на мъже, избягали от фронта в Украйна. С една дума първо са дезертьори, второ Германия ги поощрява. Няма лошо да си дезертьор, ама да ти дават отгоре и пари си е чиста лудост на германците.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Решението е укропите да отдадат Харков и Киев без бой, за да могат да запазят Лвов )))
35
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36 Ако беше така нямаше да се налага руските военпрестъпници да плащат на орди пропагандатори :)))
34
2
 
39
 
! Отговори
Я чакай малко?! преди 1 месец
Нали Зеленски се хвалеше с едномилионна армия? Къде отиде тази огромна армия, при загуби от 32 хиляди войници - отново от устата на Зеленски. Кой, кого лъже тука?
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От войници до генерали, всички, с които "The Economist" разговаря през изминалата седмица, знаят, че на Украйна й липсват ресурси, за да се върне към границите си от 1991 г., както нейните политици обещават. Предлагам на всеки, който говори за граници от 1991 г., да се опита да стигне до Бахмут, казва полковник Тимченко, имайки предвид град, който Украйна загуби преди година след месеци на жестоки битки. Сега залогът не е териториалната цялост на Украйна, а нейното оцеляване.
32
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що тей ся... нали уж Зеленясалия каза, че са изгубили само 31 000 досега? Пък сега нямало войска ? На почивка на Ривиерата ли са ?
31
8
 
2
 
! Отговори
Шегаджия преди 1 месец
До До ясно "заради които е цялото театро" Ц, Ботокса каза, че щял да променя световния ред, не си ли чул? :)))
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както описва "Economist", съществува все по-явна пропаст между официалната линия на правителството на Украйна и реалността на бойното поле, пропаст, за която войниците и техните командири не са слепи.Преди година (април/май 2023 г.), когато Украйна се подготвяше за контранастъплението,да задържи позициите си се смяташе за най-песимистичния сценарий. Сега (през май 2024 г.), когато Русия се подготвя за нов натиск, това се смята за най-добрата перспектива.
29
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Контранастъплението нещо не мина добре?!
28
5
 
19
 
! Отговори
До ясно преди 1 месец
Ако можеха, отдавна да са ударили. Ама всичкото е пRъъъъъц, на байдрън у памперса. И няколко милиарда в американските оръжейни компании - заради които е цялото театро с главен изпълнител треторазрядния актьор /че няма пари за по-добри/ зеленчукский.

Спонсорирани публикации