Благодарение на луд късмет Англия оцеля в Евро 2024

"Трите лъва" победиха с 2:1 Словакия
30 юни 2024 21:45, Нели Христова
83
Благодарение на луд късмет Англия оцеля в Евро 2024
Снимка: БГНЕС

Англия се класира на ¼-финалите на Евро 2024 благодарение на уникален късмет и инфарктна 120 – минутна драма на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. "Трите лъва" победиха с 2:1 Словакия след продължения, като се виждаха извън турнира до 5-ата минута на добавените минути на редовното време, но тогава възкръснаха от ада и поне на този етап спасиха главата и на селекционера си Гарет Саугейт, пишат от Gol.bg

Словакия се размина на косъм с първата истинска сензация на шампионата в Германия, след като поведе с попадение на Иван Шранц в 25-ата минута. В крайна сметка англичаните оцеляха, а в герои се превърнаха двете най-големи звезди в тима им Джуд Белингам и Хари Кейн. Перлата на Реал Мадрид изравни със страхотна задна ножица в 5-ата минута на добавеното на редовното време. Нападателят на Байерн пък донесе пълния обрат още в началото на първото продължение. Любопитното е , че това бяха единствените два точни удара на Англия през целия мач.

Англия изигра изключително слаб мача за претенциите си и за факта, че разполага с най-скъпия отбор на шампионата. В редиците на „Трите лъва“ с пълна сила лъсна липсата на креативност в офанзивен план.

Иначе, англичаните пратиха още веднъж топката в мрежата на Дубравка, но попадението на Фил Фодън в 50-ата минута бе отменено заради засада. Веднъж и гредата спаси словаците при страхотна тупалка на Деклан Райс.

Така Англия ще играе срещу Швейцария ¼-финалите. Двубоят е на 6 юли на стадиона в Дюселдорф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от София
Изборът на нов патриарх - какви са мерките за сигурност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Италия беше слаба и закономерно отпадна. Англия беше слаба и трябваше да отпадне. За нещастие извади късмет, но следващия мач ще отпадне. Прехвалени те англичани не показват нищо на това първенство. Дори вчера Грузия игра по-сърцато от тях. Изобщо не гледам английски футбол, защото не ми е интересен!
64
2
 
7
 
! Отговори
горан преди 1 ден
Гола не трябваше да бъде зачетен. При изпълнението на тъча, играча беше стъпил в полето, но удобно при повторенията никой не обърна внимание на това, а то се видя ясно в реално време.
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Любопитен 67 % владение на топката и безидеен дърводелски футбол,това беше играта на Англия.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
От английските дървета нищо не става.
61
7
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 1 ден
Англия имала луд късмет, с два гола и една греда и 67% владеене на топката, а Словакия нямаха късмет с един удар в очертанията на вратата и един гол!
60
2
 
6
 
! Отговори
Е айде сега, преди 1 ден
Англичаните не можеха да ходят, а ние искаме да тичат. След като си изиграл 80 мача през годината на мах, как ще се мобилизираш само за някаква гола чест, а.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Имах си аз.
58
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Стига с тоя луд късмет....да не сме хванати от гората или гледаме футбол от вчера ???? Повече от очевадно е че подпират яко "големите грандове", които вече нито са големи, нито са грандове! Аман от измислени продължения по 8мин. и "случайни" голове в последната минута! Съдийството е потресаващо, или да си го кажем направо...тенденциозно!
57
3
 
14
 
! Отговори
Вълканов преди 1 ден
Съдията даде цели 7 минути продължение след второто полувреме.Ето затова мразя западняците . Всичко е политика при тях. Анонимнико страхливо си криеш именцето, те ако си гедал мачове половин век, аз съм обикалял света. През 60-те и години, можеше да се движищ свободно в арабските и африканските държави. Англосаксите с техните войни объркаха света. Навякъде стана много опасно.
56
16
 
6
 
! Отговори
айде у лево преди 1 ден
На мен пък не ми се гледат словаци,датчани,грузинци и т.н. Гледат ми се големи играчи от големи първенства.Всички гледате английското,ама тука все сте за някакви шматки.Иначе е хубаво,че анти-отбора-Италия,най-големите калитковци,отпадна.
55
3
 
15
 
! Отговори
Реално преди 1 ден
Имаше нарушения поне две на Белингам за втори жълт. Не ги даде съдията. Необосновано дълго продължение даде, а ако не бяха вкарали щяха да играят до гол. Отвращават хората от футбола така
54
1
 
7
 
! Отговори
Извън темата преди 1 ден
Аз кът съм от село трябва ли да прая Гражданска отговорност
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Позор за спорта- какво значи автентични? Колко от англичаните или швейцарците не са родени в съответната държава?
52
1
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 1 ден
До Анонимен90 минути плюс 30 продължения е 120 минути.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
120 минутна драма? Полудремето кога стана 1 час?
50
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Много неграмотни има тука. Гледам футбол от 55 години е е достатъчно ,за да знаеш ,че късметът идва винаги при по-силния,а това е Англия.Защо в последната минута Словакия не направи 2:0,ами се пропука.И още нещо,няма как Швейцария да победи Англия,англичаните са по-класния отбор,и то много.
49
4
 
7
 
! Отговори
До Ядрен вампир Z преди 1 ден
А ти сигОрно си завършил само първи клас(по милост)
48
13
 
13
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 ден
Вчера детето отваря пакет с футболни карти и вика тате виж падна ми се най чepHия на света.Гледам на картинката някакъв испански mang0.Сигорно имат квоти като във холивуд.Задължително трябва да има във всеки отбор по 2-3ма бели за цвят
47
6
 
10
 
! Отговори
и те така преди 1 ден
ако е късмет че съдията ги подпре па и 6мин. продължение им дадоха , значи верно са имали късмет ,,,,,хаха
46
8
 
22
 
! Отговори
Белите са кът преди 1 ден
Англия - Швеицария е мач за купата на Африка.

Спонсорирани публикации