Подправки с противораково действие

Риганът съдържа феноменални активни вещества
28 окт 2024 18:00, Михаела Лазарова
4
Подправки с противораково действие
Снимка: Istock

Подправките са не просто средство да овкусим ястията си. Те носят изключително наситени активни вещества, на които не само дължат вкусовите и ароматните си свойства, но те са източник на мощни противоракови ефекти. Подправките съдържат антиоксиданти и активни вещества, полифеноли, фитохимикали, които са във високи концентрации и имат изразен антиканцерогенен характер. Редовното включване на някои подправки в ястията и печивата ви може да допринесе за превенцията на някои видове рак. Активните вещества в тези подправки с мощно противораково действие имат свойството да потискат генезата на ракови клетки и тяхното размножаване.
Кои са подправките с мощно противораково действие?

Черен пипер

Черният пипер е една от най-широко използваните подправки в нашата и в чуждестранните кухни. Но това не го прави обикновен, напротив. Черният пипер има изключителни противоракови свойства, които дължи на активните си съставки, придаващи характерните му вкус и аромат. Пиперинът е сред тези вещества. Той има свойството да блокира растежа и развитието на туморни клетки, като потиска генезата им. Пиперинът намалява възпаленията в тялото и намалява влиянието на свободните радикали, причиняващи злокачествени изменения в клетките.

Джинджифил

Джинджифилът е известен с изключително мощните си противовъзпалителни и антибактериални свойства. Активната съставка на джинджифила – гингерол, му придава тези фантастични качества. Благодарение на гингерола джинджифилът е не само средство за борба с инфекциите, настинките, вирусните и бактериалните атаки, но и за блокирането на механизмите на формация на ракови клетки в тъканите. Джинджифилът има силно изразен противораков ефект, като това е една солидна причина да го включвате в менюто си всеки ден без изключение под различна форма.

Източник: Подправки с мощно противораково действие 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Здраве
Храни и напитки, от които огладняваме
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Сума ти научни институти провеждат изследвания, защото отрият ли лек за рака ще станат най-богатите. Как не се се сетили да питат недоучилата веганка!?
3
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 4 часа
Няма няма рак в Непал?
2
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 4 часа
Преди много години купувах подправки за вкъщи от истанбулски пазар. Търговеца вика - дай си шишето, отваря го и сипва малко куркума вътре. Някъде на половината от водата ме заболя корем.
1
0
 
1
 
! Отговори
Г преди 4 часа
Работя с 4ма Непалци вече 1г. Хората слагат куркума на всичко. Даже водата в шишенцата която пият когато са на смяна я ръсят с нея. Питах ги, защо? Казват , Помага за целият организъм. Но трябва да го започнеш това от малък.