Полезни храни за бременни, подходящи във всеки триместър

Сьомгата е полезен източник на омега-3 мастни киселини
30 авг 2024 21:40, Михаела Лазарова
4
Полезни храни за бременни, подходящи във всеки триместър
Снимка: Istock

Бременността изисква фокус на бременната жена върху храненето. Здравословното хранене и наблягането на полезни храни във всеки триместър е от първостепенна важност за развитието на бебето. За всеки триместър има подходящи храни, но има и такива, които са общовалидно полезни във всеки период от бременността. Тези храни могат да се хапват във всеки от трите триместъра, като помагат за обогатяването на приема на хранителни вещества, микро- и макроелементи, важни за плода и здравето на майката.

Кои са храните за бременни, които са полезни и здравословни във всеки триместър от бременността?

Зелени листни зеленчуци

Всички зелени храни, които ви хрумнат, са подходящи през цялата бременност. Можете да ги консумирате във всеки триместър. Сред тях са спанак, зеле, броколи, карфиол, рукола, марули, къдраво зеле (кейл). Всички те са изключителен източник на фолиева киселина и магнезий, витамин С, желязо, калций и фибри. Тези хранителни вещества и микроелементи са необходими за организма на майката и бебето през целия период на бременността.

Бобови

Бобовите култури са подходяща храна във всеки триместър, защото съдържат много фибри, сложни въглехидрати, протеини и минерали. Бобовите са естествен източник на фолати, които са много важни за развитието на плода и предотвратяването на вродени дефекти.

Сьомга

Сьомгата е полезен източник на омега-3 мастни киселини и протеини. Тази риба е храна, която може да се хапва през всеки триместър, защото дава необходимите количества полезни мазнини и добавя протеин към общия ви прием. Те са важни и ценни за развитието на бебето, деленето на клетките и развитието на тъканите.

Източник: Полезни храни за бременни, подходящи във всеки триместър 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Здраве
Осем знака, че черният ви дроб страда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оппа тази преписвачка никога ли не е забременавана, Ако организмът казва кисела краставичка с боза значи от тези неща има необходимост. Логика никаква, носи детета ми и правя всичко да им е добре.
3
1
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 2 седмици
химикалът, за който говориш се казва - Етоксихин! най-голямата гавра е, че когато Монсанто го изобретяват като Пестицид, бива забранен, заради негативното му влияние върху човешкото здраве. Обаче, Норвежката Агенция по Храните твърди, че не били намерили никакви негативи за човешкото здраве - разбира се - бизнеса им със Норвежка Сьомга фрашкана с Етоксихин е все пак за милиарди!! скоро четох, че вече и в кучешките храни са почнали да слагат Етоксихин за на тровят и през домашният ни любимец!!
2
2
 
2
 
! Отговори
Най-Полезна преди 2 седмици
е Свинската Мас - а всичко от Статията - е Отрова - било то Листата пръскани с Пестициди и Хербициди или Сьомгата - хранена с химикал на Монсанто, дето сега му забравих името, ама е супер - Отрова!!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сьомгата трябва да се внимава каква е. По-голямата част от нея хич не е толкова полезна. Все едно да седнеш да ядеш черноморска риба- канцерогенна бавна смърт.

Спонсорирани публикации