7 храни, от които подпухваме

Пикантни храни и люти чушки
Обновена: 13 сеп 2024 08:40 | 13 сеп 2024 08:39, Михаела Лазарова
5
7 храни, от които подпухваме
Снимка: Istock

Подпухването на лицето и особено в зоната около очите е последното нещо, което искаме да ни се случи. Но вследствие от възрастта и начина на живот, това се случва и то не рядко. И все пак, има храни, които засилват подпухването и можем да ги избягваме или поне да ги намалим като консумация. Ето някои от тях.

Захар

Захарта е една от най-възпалителните храни. Редовната ѝ консумация причинява възпаления в цялото тяло, като подпухването на околоочния контур се забелязва повече, защото там кожата е най-тънка. Изкуствените подсладители също могат да причинят това неразположение.

Соев сос

Той може да причини подпухване на лицето, тъй като в него се съдържа доста сол, има и глутен.

Млечни продукти

Колкото и да обичате сирене, кашкавал и всякакви млечни изделия, добре е да знаете, че те могат да предизвикат подпухване в областта на лицето и околоочния контур. Ако имате склонност към лесно подпухване, добре е да внимавате с консумацията на млечни храни.

В тях се съдържа лактоза, която не всеки организъм усвоява с лекота и това може да доведе до реакции като подуване и подпухване.

Източник: 7 храни, от които подпухваме 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Здраве
6 ползи от водата с лайм
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пълни глупости, поне в частта за млечните продукти. Не сме азиатци за да имаме непоносимост към лактоза. Соя не употребявам под никаква форма. Линкът както винаги не отворих, след като започват по този начин статиите, няма защо да си го причинявам. По темата, изяждам средно 10 кисели млека седмично и не сядам на масата без някакъв вид сирене. И не съм подпухнал. Не вярвайте на вегански писания, те са увредени.
4
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 дни
От едно подпухваш, от друго дебелееш, от трето старееш - то нищо не трябва да ядем значи. Така или иначе нито ще сме вечно красиви, нито ще живеем вечно - ако ще и само на вода да караме. Tъй че отказвам да се съобразявам.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да б-е да, верно ли.:))
2
2
 
2
 
! Отговори
бл преди 4 дни
Ех Михаелче, аз знам една храна от която подпухват всички устнички....
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това го публикувахте наскоро.