ЕК не се изплаши от заканите на Путин

Ще продължи да дава помощ на Украйна
13 сеп 2024 21:42, Инна Ангелова
164
ЕК не се изплаши от заканите на Путин
Снимка: Pixabay

Въпреки заканите на руския президент Владимир Путин, от ЕК са на мнение, че това няма да промени тяхното виждане и подкрепата за Украйна, включително и военната, ще продължи докато руското нападение не спре, заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с изявления на руския държавен глава.

Говорителят допълни, че Путин постоянно прави подвеждащи коментари.

Той отбеляза, че ЕС няма общо становище как да се използва доставяното на Украйна оръжие. Всяка страна от ЕС преценява сама този въпрос, добави говорителят по повод думите на Путин, че Западът ще влезе в пряка война с Русия, ако позволи на Украйна да нанася удари по руска територия с ракети с голям обсег западно производство.

Руските удари по украинската енергийна система са част от опитите на Москва да изнудва Европа с енергия, посочи говорителят по повод писмото на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, свързано с високите цени на енергията. Заедно с държавите от ЕС обсъждаме необходимите мерки. Енергийните пазари днес са много по-устойчиви, отколкото преди две години, отбеляза говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: УкрайнаЕКпомощ
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Звучи кошмарно, но на Европа май това й трябва. Един рестар на системата.
47
14
 
13
 
! Отговори
безумни алкаши преди 6 дни
Единствено и само мужиците от Русията всеки божи ден заплашват света и размахват ядрени оръжия.
46
5
 
14
 
! Отговори
хи хи хи преди 6 дни
Лошо за Европа, Лошо и за нас. Думнете им на ингилизите един Сармат и да приключва Гданд британ заедно с Борис Джонън
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Между впрочем така неусетно се е стигало до началото на двете световни войни. Никой не е вярвал, че ще се случат, но завърти ли се колелото на ескалацията, няма спиране!
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не няма да е така! Просто ще започне ввойна между Русия и НАТО и то най вероятно ще прерастне в световна ядренна! Първоначално руснаците ще ударят с неядренни оръжия логистичните центрове в Полша, Румъния и балтийските джуджета и след това онези *** ако не спрат ще се използват термоядренни! Запада разбира, че Путин е с железни нерви и непрекъснато пробва до къде могат да стигнат в избиването на славяни, но ще дойде критичния момент на невъзвратимост след което и Европа и САЩ ще се превърнат в радиоактивно сметище! Само *** не могат да го проумеят! Между впрочем така неусетно се е стиг
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
2 Сатанки у Брюксел и Урсула *** като Хирошима и Нагъзаки :)))
42
2
 
3
 
! Отговори
Революция'Октом преди 6 дни
след 1вата руска ракетюха по некой адрес,издаден от освободени 49УКР пленници,най напред ще пламне Варшавското въстание и Висла ще отнесе в Северно Приблатисто море един влак плувци пуснати на свобода да тренират неупрявляемо свободно плаване.Слер ВаршВъз,Приблатистите квартали за една нощ гласуват официялизирането на руския от Родилния дом до Обрядния дом.Най накрая ЧаучушескоЛанд и Бъгитата ще се подпишат под текста на Окръжно 5, от Септември 1944, и разбият КорупцИнфлацБанкоБандитосКалиброс
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
САЩ не драпат за война с Русия. Англия е тази, която бута шишовете. САЩ и Русия са френдове. Търговията между двете се вдигна с над 6 пъти от 2022 насам. САЩ е основния купувач на руски втечнен газ от терминала Сахалин 2. Там не можеш се размина от американски кораби.
40
6
 
1
 
! Отговори
дреме му на ЕС преди 6 дни
от един *** :)
39
1
 
3
 
! Отговори
Bond преди 6 дни
Мисирко Инна..."съобщи говорител на ек"....Това да не е като 'една жена на пазара каза'?
38
2
 
1
 
! Отговори
Ще стане преди 6 дни
До Мераклия москва на блато ха ха ха ха ха
37
1
 
11
 
! Отговори
Тошо клеца лошо преди 6 дни
Колективния запад разчита че Вовата не може да ги удари всичките . И по тази сметка всеки си вика нас няма да ни тресне , става все по интересно!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
РУС Дженералос: нашите върлоточни ракеджоси като пернат адрес на който са пратени, най-малко един неумира и най-много поне всики не са живи. На укроцеметериите на таблата, якой е написал "ПочиналиОтСмъртЧрезУмиране, и то бъш фъ края на живота гаСмъртюхата е стиснала катинара за гръцмуня.......
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ЕС ще се изплаши само когато над дъгата от поредния гeи парад се издигне гъба. Ей това най-много ще го стресне ЕС. А шестото ми чувство ми подсказва, че няма да е далеч този момент. А някой да в поглеждал златото за колко се търгува тези дни?
34
7
 
4
 
! Отговори
Мераклия преди 6 дни
Ами да пуснат на Зеления ракети с далечен обсег и да ги изстрелят по Москва..... аз искам да видя какво ще стане ..... ха хаха
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ами начело на ЕК е германката лайен, която е била министър на отбраната и е разследвана от Бундесфера
32
11
 
17
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 6 дни
Руската държава в това състояние е нещо сглобено между комунизъм, нацизъм, феодализъм, и крепостническа дивотия. Докато нормалните общества се развиват и просперират, руските мужици дрънчат оръжия и с ускорени темпове галопират в обратната посока .
31
1
 
4
 
! Отговори
Не преди 6 дни
Дане мислите че ще си признаят?!
30
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Лъжат....
29
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Много изперкали русофилчета има в тази територия :))) Темата е за Путин, изведнъж гърците били виновни за всичко, направо в резерват требва да ги затворят промитите путинофили :)))