Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пентагонът препоръча на Зеленски да прекрати операцията в Курс, и на пренасочи силите към Покровск. Ако Русия превземе Покровск вече няма да има смисъл за САЩ да подкрепят Украйна.
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 69 Аз ти разказвам факти от историята, другарю, нещаставали прди 80 години, каква "Урсула" те гони?
71
1
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 2 седмици
Айде няма нужда от просешки истории,пробутвай ги там , където евентуално ще минат
70
6
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 2 седмици
До Факт "АзГ си иска страната обратно" ..... возейки се на руска Лада. Мдаа
69
2
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 2 седмици
Други просешки лозунги имаш ли украинска копейко само , защото си решил,че някой ти е длъжен с нещо,е май това,че Мурсула така ти е казала,не означава,че хората са съгласни с това
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За Русия няма никакво значение какво става в Германия и ЕС. Не Русия е зависима от ЕС, ами ЕС е зависим от Русия.
67
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 65 Аз ти разказвам факти от историята, другарю
66
11
 
6
 
! Отговори
Гермамец преди 2 седмици
По добре скъпа американска газ, отколкото Германия да се навежда на Путин и на Русия.
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Факт - И Хитлер ги е говорил такива, ама като е дошъл на власт, е започнал със свинщините. Това, копейките, така да се напъвате и пак да не може да измислите смислени доводи...
64
2
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 2 седмици
Други просешки лозунги имаш ли
63
6
 
3
 
! Отговори
СВЕТА СЕ ПРОМЕНА ... преди 2 седмици
КОМАЙ, МЕРКЕЛ И ЩОЛЦ, ЩЕ ПЛАЩАТ С ЛИХВИТЕ , НА ЦЯЛА ГЕРМАНИЯ ЗА ЦЕЛУВАНЕТО НА ЧЕРВЕНИТЕ ДИРНИЦИ НА ПУТИНИСТИТЕ...ХА,ХА,ХААААА.....НАТАМ ОТИВАТ НЕЩАТА!
62
0
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 2 седмици
Ами,ако трябва ще се вкарат,а от зависимости можеш и да се отървеш,ако го искаш разбира се
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Факт "тяхната идеолигия не е нациска." Тяхната идеология не е нацистка .... докато не вземат властта. И Хитлер така е "обещавал" Германия за германците, и после като е докопал властта с помощта на репресивния си апарат е нарушил всички действащи закони, включително Конституцията и ТОГАВА е станало ясно как се ражда нацизма. Само че сега НЯМА ИЗВИНЕНИЕ, че не се знае, защото вече света го е виждал.
60
4
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
АзГ си иска страната обратно,тяхната идеолигия не е нациска.Но всеки който е срещу системата е нарочван за "фашист"
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Света се променя, Европа също. Само нашите смешни псевдо анализатори още живеят с мантрата за евроатлантически ценности.
58
6
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 2 седмици
Дори и Възраждане да беше автентична партия какво може да направи при победа на изборите? България вече е опустошена територия вкарана в един куп зависимости. Ми то и хора няма. Нали за да мръднеш на 1 метър на пред първо трябва да вкараш няколко хиляди души по затворите. Тя държавата се е напълнила с местни деребеи. Всяко населено място е окупирано от някой.
57
5
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
ами спрете оръжието и парите за украина и ще си свържете външните тоалетни с канализацията довършете сев поток2
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 52 "И кое ги прави нацисти" През 30те години на 20 век Хитлер с абсолютно същата реторика срещу евреите, "славяните" и пр. приказки за "чисто" общество е дошъл на власт при това пак с избори. Все едно да ме питаш какво е направило тогавашните му гласоподаватели нацисти (или национал-социалисти, което е официалния политически термин за "партията" му).
55
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Антисемит Всички привърженици на всяккави човеконенавистни идеологии обясняват, че те са "нормални". Обратното означава, че трябва да си отговорят как са се докарали дотам, че да подрепят идеологии на най-големите масови убийци в човешката история, а това не е приятно упражнение. Изисква се да се самокритикуват, а те това не го могат. Мислят се за прекалено "важни".
54
6
 
6
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 седмици
Долни фашисти и путинисти.