Жена рани с хладно оръжие петима души в автобус в Германия

Трима от ранените са в критично състояние
31 авг 2024 08:00, Анисия Иванова
61
Жена рани с хладно оръжие петима души в автобус в Германия
Снимка: БГНЕС

Нападателка рани с хладно оръжие петима души в автобус в западния германски град Зиген, предаде ДПА, като се позова на изявление на германската полиция от вчера вечерта.

Трима от ранените са в критично състояние. Тридесет и две годишната заподозряна за нападението е арестувана.

Най-малко 40 души са били в автобуса, превозващ хора към фестивал в Зиген, който се намира на около 75 км източно от Кьолн.

Полицията в Зиген призова гражданите "да не разпространяват фалшива информация в социалните мрежи и посредством други канали и, в частност, да не говорят за терористично нападение".

Няма информация за мотивите на нападателката, съоббщава БТА.

Нападението бе извършено точно една седмица след атаката в западния германския град Солинген, при която нападател с хладно оръжие уби трима души и рани осем. Заподозреният, 26-годишен сириец, бе задържан. Терористичната организация "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за атаката в Солинген, но германските власти все още разследват дали ИД наистина стои зад нападението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Германиянападение
Още от Русия
Украйна спира рускиа петрол и газ за Европа в края на 2024 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов - Меркел беше подкрепена от 100-хилядни демонстрации, но на новите немци. Те много искат в Европа да дойдат техните братя, братовчеди, баджанаци и т.н.
54
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
БИЛА Е АКТИВИРАНО КРЕМЪЛСКО ПРОКСИ
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Нещо за личността на нападателката няма ли да ни кажат? Ако е от оня, толерирания етнос, НЯМА да кажат. Тях само ги хващат и пускат. Независимо колко човека са заклали. А най лошите ги връшат в страната от която за първи път са влезли в Евросъюза, като България, Италия, Испания. Но най вече България. Това че медиите млъкнаха за връщаните от ЕС мигранти не знчи че полетите са спрели. А и протестите в градовете където строят нови общежития се отбелязват със съвсем кратки статии
52
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 51 "... дали меркел спи спокойно" - ЗАЩО Меркел да не спи спокойно? Меркел позволи имиграцията в резултат на стохилядни демонстрации в големите немски градове за повече имигранти. Меркел, като демократ изпълни тези желания на немците.
51
0
 
8
 
! Отговори
Влади преди 2 седмици
Айшето не е терористка, нали? Вън всички азиатци и африканци от Европа!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До мече меркел Олаф Шолц Ангела Меркел ли се казва? Разбирам, че джендърите имате трудност да определяте пола.
49
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Пак няма данни за из.ода. Общо взето, все по-често ще четем такива новини, дали меркел спи спокойно, или още иска да им викне елате всички. И защо това не се смята за терористичен акт, т.пите германци пак внимават с думите, сакън да не обидят, май.
48
1
 
17
 
! Отговори
мече меркел преди 2 седмици
бъдете търпеливи и толерантни
47
0
 
16
 
! Отговори
Да не ни ощастливят? преди 2 седмици
Да не се окаже, че тази е влязла В ЕС през България? Леле мале!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какъв е този фестивал в Зиген? Нападателката нещо против фестивала ли е имала или просто е използвала това, че в автобусите, пътуващи по осока на такова събитие винаги има много хора?
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо за личността на нападателката няма ли да ни кажат?
44
0
 
11
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
46, а то отде знаеш, че това не е мъж, сменил пола си? Сещаш ли се за ония боксьорки на олимпиадата? Вече да те е страх да скочиш на жена с нож, знае ли се, може да има дръжка.
43
2
 
15
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Не разпространявайте фалшиви новини, това не е терористична атака, 5 души раненени не се смята за тероризъм, още по-вече, че няма жертви :) Германците се учат от ментора си САЩ, където под 4 убийства не се смята за масово убийство и не се отчита в статистиката. Смешни държави. Затова Алтернатива за Германия ще печели,въпреки неистовите опити чрез Сара да ги спрат. България не е сама в политическия тероризъм.
42
1
 
12
 
! Отговори
Меркел преди 2 седмици
Свиквайте вече , и без паника моля !
41
1
 
21
 
! Отговори
Да попитам: преди 2 седмици
На ножарката плюшено мече подариха ли и? Дойчовците съвсем са се скапали,така ли нямаше поне един мъж да се опита да я спре тази убийца, в автобуса са били повече от 40 души?! Толкова ли са с промити джендърастки мозъци,че дори и когато ги колят те са политкоректни? Не е вярно,че внасят небелите за работна ръка, това е лъжа,зад която крият пъкления план на сатанистите за унижожаването на белите хора и подмяна населението на Европа! 90% от"гостите"не работят и са на социалки,заедно с чаветата!
40
1
 
27
 
! Отговори
Анка преди 2 седмици
Германия стана арабска жунгла
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не се научиха тия германци да не ходят на фестивали,че играе ножа!
38
8
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Германците са чистокръвни Българи! Имам предвид чистите етнипески и генетически германци. Да живее Германия! Долу съветските и османски вампири,които се гаврят с нашият народ! Този път никой не може дс спре обединението на Германци и Българи...Никой!
37
1
 
15
 
! Отговори
Дойче ПропагандеН преди 2 седмици
Първо: Сигурни ли са,че е жена или се самоопределя като такава?Второ: От кой етнос е,ако не е много НЕполиткоретно да се каже?Трето: Нали вие си ги поканите,сега що ревете?Нали сте толерасти,интегрирайте ги в "общността" (каквото и да значи това)
36
0
 
4
 
! Отговори
цъкаш без да мислиш преди 2 седмици
данъци (40%) на гастарбайтерите!/при прогресивно облагане това е тавана на високи заплати от 8 000 на месец.Кой от тези (макар доста са в сива икономика) взема над 2000?следователно се получава около 20-25%