Манчестър Сити победи Брентфорд, Ливърпул загуби от Нотингам

Шампионите спечелиха с 2:1, докато "мърсисайдци" загубиха с 0:1
14 сеп 2024 20:15, Анисия Иванова
4
Манчестър Сити победи Брентфорд, Ливърпул загуби от Нотингам
Снимка: БГНЕС

Английският шампион Манчестър Сити направи пълен обрат и се наложи над Брентфорд с 2:1 в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Мачът започна лошо за "гражданите", като Йоан Уиса откри резултата за гостите още в 22-рата секунда.

В първия половин част обаче с два гола на Ерлинг Холанд Сити направи пълен обрат и запази аванса си до края на срещата. В 19-ата минута норвежецът изравни с остър удар в левия ъгъл на вратата след пас на Кевин Де Бройне. След това Холанд получи топката от вратаря Едерсон, като надбяга защитата, излезе сам срещу вратаря Марк Флекен и технично копна топката покрай него. След почивката Холанд се размина с хеттрик, а пропуск за "гражданите" направи и Джак Грийлиш. Манчестър Сити остава единственият отбор в Англия с пълен актив от първите четири кръга и е на върха на класирането.

В друг мач Ливърпул загуби от Нотингам Форест с 0:1 у дома. Победното попадение за гостите вкара Калъм Хъдсън-Одой в 72-рата минута на мача. Той стреля от границата на наказателното поле, като топката се отби в левия стълб и влезе във вратата на безпомощния Алисон Бекер. Това бе първо поражение за "червените" под ръководството на новия мениджър Арне Слот, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: футболМанчестър
Още от Спорт
Волейболните ни национали в група със Словения, Германия и Чили на Световното
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Димо преди 3 дни
Тепърва ще видим новото лице на Ливърпул.До сега играеха все още с тактиката на Клоп.Ще видим този новия холандски треньо да не се окаже като колегата Тен Хаг!?!?
1
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
е па той майничката ви го каза:-"Сом вин,сом луз"..

Спонсорирани публикации