Украйна пролива кръв за европейските ценности

Татяна Станева: Ситуацията там е умора
Обновена: 2 юли 2024 20:56 | 2 юли 2024 20:50, Анисия Иванова
265
Украйна пролива кръв за европейските ценности
Снимка: Bulgaria ON AIR

Украйна поема своя път към Европейския съюз заедно с Молдова. Новината е от световен мащаб и в последните дни често е коментирана. В същото време обаче по нищо не личи да идва краят на военния конфликт в региона.

"Ако мога да опиша ситуацията в Украйна с една дума, тя ще е умора. Това се чувства и при войниците, и при цивилното население. Не може три години да пребиваваш в едно и също информационно поле, да те е страх три години. Не може просто да пребиваваш винаги в бомбоубежищата, не може да имаш оптимистично настроение като преди", коментира журналистът, режисьор и сценарист Татяна Станева в студиото на предаването "Директно".

"Започнахме най-накрая да разбираме какво наистина става при нас. Първите дни с паниката имаше много въодушевена вяра, че победата ще е бърза. Всички бяха наясно, че ние сме правите, ние сме в несправедлива война, но като започнахме да разбираме, че на никого не му пука за нас... Да, има някаква грижа, без европейската и западната помощ нямаше да се справим. Оръжие ще дадат, финанси ще дадат, но никой няма да върне нашите хора, които загинаха и проляха кръв за европейските ценности", заяви Станева.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Може да е украинка но е от български произход от тези които хунтата наричаше oтпaдъци но те въпреки това я подкрепят.
195
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски пролива кръвта на руснаците с най-голямо удоволсвтие.
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо не четеш и не отчиташ предните мнения ти тррол / бот ли си.
193
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В УИкрайна се води братоубийственна война, подклаждана от САЩ и Европа.
192
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Упадък има и във форума. Пишеш мнение но не четеш и не отчиташ предходните мнения все едно не съществуват. Знаеш ли как в украйна наричат това наричат упадъка omnaдъk !?!
191
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Поливате кръв за военните концерни ,не се правете на толкова големи защитници на свободата и демокрацията,всички знаеме за кого воювате мизерници,писна ни от вас
190
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Слагам минуси на всички мнения чийто списватели не слагат лайкове на предходните мнения.
189
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тази жена изобщо не е наясно защо и от кого се пролива кръв в Украйна! Или просто за пореден път ни пробутват добре заучените опорки, на които и те самите вече не вярват! Щеше да е смешно, ако не е трагично!
188
2
 
19
 
! Отговори
Жмръц преди 4 дни
Страхотно!Ефр0гейски ценности или ефрейски ценности...Няма особена разлика.Всичко е за да се разпадне Европа.Фактите са прекомерно много.Ние се продадохме за жълти стотинки,а милиардите помощи така сладко се крадат от управляващата върхушка и 0лигарсите покрай нея.Няма такива ценности!НЯМА!Има упадък.
187
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 4 дни
Укрофашистите проливат кръвта си на краварските интереси, за никакви евроценности не иде реч. Земите на Източна Украйна вече са на Дюпон, Монсанто и сие. Като има улави, нека умират за господарите си. Но и те не умират доброволно, ловят ги като животни по улиците на Украйна, натикват ги в бусове и на фронта.
186
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Знаете ли че украинки омъжени от 40г. в Бг и след като са овдовели с украинския си паапорт са се регистрирали като бежанки в Германия въпреки че са наследили къщи апартаменти коли и пари от българските си мъже , които са умрели от бачкане !
185
1
 
14
 
! Отговори
Горките украинци преди 4 дни
Как се прекараха Мислиха, че в ЕС ще им опънат червен килим и ще им хвърлят банкноти, вместо това ги занулиха като нация.
184
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ние не искаме никой нищо да пролива за нас. Те ядат бой защото са лош съсед на Русия и тя ги търпя търпя и ги бие сега това е.
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Самото мислене в рамката на клишето "пролива кръв" е болшевишко говорене. Ние не искаме украйна да пролива нищо за нас. Но тя трябва да бъде добър съсед но не е била добра с Русия и украинците не се държат добре в Европа. Зеленски благодари на лидерите за помощта но те не са му дали свои пари а български всенародни лв.
182
0
 
15
 
! Отговори
Кубрик преди 4 дни
Оо, какво заглавие, редакция Днес, дайте информация, каква кола купи дамата на зеления наркоман,ще ви подскажа,малка кола буга..,за 4,2 млн.евра,и защо беше уволнена продавачката в краварника, когато първа дама купи камъчета, малки за почти 1 млн.дол,, Войната върви по план,така иска запада.
181
11
 
0
 
! Отговори
Копейки преди 4 дни
кво говорите ? Не ви се разбира
180
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Иска европейски ценности или пази Европа. Уточнете се, щото на мен ми се струва, че следва един инатлив евреин.
179
1
 
14
 
! Отговори
Смях до сълзи преди 4 дни
"Новината е от световен мащаб" Украйна и Молдова като население се доближават до някой град в КНР или Индия. Като икономика - до някое западнало китайско или индийско село.
178
1
 
16
 
! Отговори
Ценности и традиции преди 4 дни
Източноевропейските индианци вървят по пътя на учителите си - североамериканските индианци - към пълно изтребление. Първи са гордите украинци.
177
2
 
11
 
! Отговори
Ленин преди 4 дни
"Империализмът е висш и последен стадий на капитализма" Според либералната лелка, империализмът е висша европейска ценност. Ботев е писал за тази лелка - "И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?"продава си и душата.