Франциск: Демокрацията не е в добра форма

Папапа притеснен, че хората не гласуват
7 юли 2024 15:40, Петър Бойчев
26
Франциск: Демокрацията не е в добра форма
Снимка БГНЕС

Демокрацията не е в добра форма, заяви днес папа Франциск, призовавайки политиците да загърбят популизма и вместо това да работят заедно за изграждането на по-силни общества и да се справят с апатията на избирателите, съобщи Ройтерс.

Говорейки на ежегодната католическа конвенция по социалните въпроси в Триест, папата заяви, че мнозина се чувстват изключени от демокрацията, предаде БТА.

„Вижда се, че в днешния свят демокрацията не е в добро състояние“, заяви той. Според него здравата демокрация трябва да избягва „примесите на идеологията“ и да се отдели от партийните боричкания, като вместо това да заложи на диалог по съществените въпроси".

„Нека не се подлъгваме от лесни решения. Нека вместо това да изпитваме стремеж да помогнем на общото благо“, призова той.

Според Франциск е важно децата да бъдат учени на значението на демократичните ценности, предупреждавайки, че „безразличието е ракът на демокрацията“.

„Притеснен съм от малкия брой хора, отиващи да гласуват. Защо се случва така?“, попита още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Европа няма демокрация. Тези по върховете взеха да налагат всичко, като диктатори. Никъде за нищо не питат хората. Напълниха Европа със странни същества, които вгорчават живота на европейците.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Това е Диктатурите се появяват в условия като в Покрайна! То трябва някой съвсем да е изтрещял за да не вижда защо тази държава пропада с ударни темпове! !
13
2
 
12
 
! Отговори
Евролибераст преди 2 месеца
Направо е цъфнала и вързала.Навсякъде педофилия и сатанизъм.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демокрация никога не е имало и няма и да и има.
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя първи да обясни,какво разбира под демокрация
10
3
 
13
 
! Отговори
ДеДи преди 2 месеца
в грешка си - Демонокрацията си работи и ти си един от Демоните й!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правото да не гласуваш също е част от демокрацията. Това, от което се страхуват хората от статуквото е, че ще им се развали кефа, който си подредиха с толкова усърдие. Да седиш на златен трон и да говориш за милосърдие и ценности е малко безлицево. Искрено се надявам Лю Пен да спечели във Франция. Тогава ще започнете да се усещате, че популизмът работи само за кратко време. Хората искат действия и промяна. Целуването на крака на "бежанци" не е това, което искат хората. Ще се сетите.
8
1
 
10
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 месеца
""""Франциск: Демокрацията не е в добра форма""""" ------- Щот не мой съ излекува от Вирусите на "Евроатлантизма" и "Американските ценности"! -)))))
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя папа да се грижи за благото и добруването на хората в духовнен аспект. Държава и църква не бива да се смесват една с друга, лошо и за двете.
6
1
 
18
 
! Отговори
Това е преди 2 месеца
Демокрация отдавна вече няма,зад тази дума се крият страшни престъпления.Тези който най много говорят за демокрация и свободи са най големите диктатури.
5
2
 
2
 
! Отговори
168 преди 2 месеца
Всички сме така. Плюскаме и после формата ни крива :)
4
2
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
До 6. Млък бе,евреин македоно-сърбо-турски! Къде видя и що между Ашкеназки Бял Израел и ромите евреи като теб? Аре вън от България,фашистки ром вонящ турски!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демокрацията не е в добра форма, но ислямизация е/това в БГ никога не е било демокрация, да речем, а султанат на някакъв Доган. Това ака и Европа скоро както е тръгнало.
2
2
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Кой плаща да го рекламират тоя сатанист... ===)))
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Блажиш ли блажиш ли бабо Гусиии - у Римския сарай :)))