Украйна пролива кръв за европейските ценности

Татяна Станева: Ситуацията там е умора
Обновена: 2 юли 2024 20:56 | 2 юли 2024 20:50, Анисия Иванова
265
Украйна пролива кръв за европейските ценности
Снимка: Bulgaria ON AIR

Украйна поема своя път към Европейския съюз заедно с Молдова. Новината е от световен мащаб и в последните дни често е коментирана. В същото време обаче по нищо не личи да идва краят на военния конфликт в региона.

"Ако мога да опиша ситуацията в Украйна с една дума, тя ще е умора. Това се чувства и при войниците, и при цивилното население. Не може три години да пребиваваш в едно и също информационно поле, да те е страх три години. Не може просто да пребиваваш винаги в бомбоубежищата, не може да имаш оптимистично настроение като преди", коментира журналистът, режисьор и сценарист Татяна Станева в студиото на предаването "Директно".

"Започнахме най-накрая да разбираме какво наистина става при нас. Първите дни с паниката имаше много въодушевена вяра, че победата ще е бърза. Всички бяха наясно, че ние сме правите, ние сме в несправедлива война, но като започнахме да разбираме, че на никого не му пука за нас... Да, има някаква грижа, без европейската и западната помощ нямаше да се справим. Оръжие ще дадат, финанси ще дадат, но никой няма да върне нашите хора, които загинаха и проляха кръв за европейските ценности", заяви Станева.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
въобще не ме интересува зеления наркоман,корумпираните укр.милионери държ.чиновници и развратните украинки.
215
1
 
12
 
! Отговори
Какво следва преди 4 дни
Значи войната до последният украинец е за европейски ценности? Сигурно за украинският народ е по-добре тези ценности да си спести.
214
0
 
17
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 4 дни
На никой не му пука за Украйна,само ресурси ба тази територия са важни.
213
12
 
2
 
! Отговори
Локчо преди 4 дни
Навремето с появата на болшевизма 1917гсе опитаха да направят нов световен хаос(ред) и след това ссср с износа на соц.революции по света продължиха с опитите.Всички знаем как завърши това.Днес русия отново се опитва да сее световен хаос(ред) и око не бъде озаптена тя по късно ще продължи с опитите си.Как навремето две много войнствени страни като Германия и Япония се отърсиха от войнствените си идеология, а русия продължава по същия път.Но историческите закономерности за нейния край няма да я по
212
3
 
10
 
! Отговори
До 221 преди 4 дни
Украйна иска да банкрутира Европа вместо да води преговори - не Украйна, а Вашингтон.
211
1
 
5
 
! Отговори
Ленин преди 4 дни
"Империализмът е висш и последен стадий на капитализма." Войната е между украинските олигарси, подчинени на американския и западния капитал и руските олигарси, подкрепяни от китайския държавен капитал. Основно борбата за световно господсво е между САЩ и КНР, Русия днес е слабо звено. Силата на Москва е, че притежава най-мощния ядрен потенциал в света. Затова целта на САЩ е да предизвикат вътрешен преврат в Русия, но това е груба грешка. Ще дойдат радикални военни на власт. Путин е прозападен.
210
1
 
14
 
! Отговори
Малки неточности преди 4 дни
Не Украйна, а украинците проливат пролива кръв не за европейските ценности, а за американските империалисти. Или демократи, без значение. Свободата иска саможертва, а и в Украйна е демокрация и всеки може да си пролива кръвта или да избяга зад граница. Ето, северокорейците бягат със стотици - защото там е тоталитаризъм, а украинците бягат с милиони, защото са свободна страна.
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Украйна иска да банкрутира Европа вместо да води преговори
208
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Украйна кръщава улици и площади на имена като Бандера и Шухевич. Прочетете в нета кои са и колко невинни са изтрепали. Това ли са Европейските ценности? А дворците, яхтите на наркоса? И те ли са европейските ценности? Или може би бомбандировачите и танковете дето Порошенко ги прати през 2014г. са??? Закривай Владимир Владимирович! Слава на братушките, че трепят кафявата чума.
207
7
 
1
 
! Отговори
Ха така преди 4 дни
Ако си мислите че по демократичен начин може да се справите с руската имперска агресивна идеология е техните подръжници за съжаление значи сте наивници които не се учат от историята.Тук трябва да се прочете пак поговорката:НА ЗЛО КУЧЕ ГОЛЯМ АМА МНОГО ГОЛЯМ ЗЪЛ ПРЪТ.Нали всеки знае вече кой и как ни натресе БКП(шумкари) през1944г и последващите кървави събитията съжаление май друг изход няма когато става на въпрос за цивилизационен избор или връщане на червената феодална система
206
16
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 4 дни
Проклети руски ***,замълчете или идете да се биете за кремълския фюрер
205
2
 
19
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 дни
Докато госпожа зеленясалата вече инвестира не само в мода, бижута, но и в коли. За 500 000 еяро. Подарени пари така се ползват, докато си избиха мъжете.
204
9
 
5
 
! Отговори
Ха така преди 4 дни
Гадни мръсни украинци да нападнат те вероломно добрата миролюбива русия която никога никой не е нападали.Нямат срама тия украинци бе
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кое е гупости. Какво ви става днес. Нищо не ти се разбира долното мнение.
202
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Глупости
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Подкрепям мнението на не може да бъде!
200
0
 
13
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 дни
Основният въпрос за т.н украинци от доста време,а не смеят да си го зададат е - "а оти ги ручахме жабетата"!?Когато си отговорят на въпроса според мен на Зеленски може да му се види тясна Украйна!?А още от сега е ясно -язък за барута/даже в буквален смисъл/!?
199
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Има разлика от думата упадък например упадък на нрави и думата omnaдъk с която са наричани българите в украйна !?!
198
1
 
18
 
! Отговори
ЦЕННОСТИ? преди 4 дни
"Украйна пролива кръв за европейските ценности". За кои "ЦЕННОСТИ" по конкретно? И как може "ценностите" да бъдат нечии? Нима Любовта, Мъдростта и Истината принадлежат на някого? Нима добродетелите принадлежат на някого? Нима правдата има страна - ние прави, а всички останали са "криви". ЩО ЗА ЗАГЛАВИЕ Е ТОВА?
197
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Големите търговски вериги банките администрацията управляващите медиите дори църквата защо толерират украинците но за сметка на българите. Ние къде да отидем. Ние сме бежанците.