Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция

Марин Льо Пен си осигури 34,5%
Обновена: 30 юни 2024 21:24 | 30 юни 2024 21:15, Нели Христова
312
Шок за Макрон: Крайната десница спечели първия тур на изборите във Франция
Снимка: БГНЕС

Крайнодясната формация "Национален сбор" (НС) спечели първи тур на парламентарните избори във Франция.

Центристкият алианс на президента Еманюел Макрон остана на трето място след левицата, сочат прогнозите на социологическите агенции.

Прогнозите дават на НС 34,5% от гласовете, срещу 28,5-29,1% за левия алианс "Нов народен фронт" и 20,5-21,5% за центристкия лагер на Макрон.

Френският президент Еманюел Макрон призова за "широк" демократичен съюз срещу крайната десница, след като партията "Национален сбор" спечели първи тур на парламентарните избори.

"Изправени сме пред "Национален сбор. Дойде време за широк, ясно демократичен и републикански съюз за втория тур", каза държавният глава, цитиран от Франс 24.

Макрон подчерта, че високата избирателна активност на първи тур говори за "важността на този вот за всички наши сънародници и за желанието да се изясни политическата ситуация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от ЕС
Рюте в последната си реч към Нидерландия: Това е готина страна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ПОПУЛИСТ е преведено НАРОД демек ПОПУЛИСТ МАКРОН и ПОПУЛИСТ БОЙКО са с шеф Популист Брюкселската Европейската ПОПУЛИСТКА ПАРТИЯ............ латинското ПОПУЛИС .......................
146
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Сега микроня започва яко плашене на хората за да направят "правилния" избор.
145
15
 
1
 
! Отговори
Умеренодесен преди 3 дни
Аз съм за платено образование и здравеопазване, и незадължително пенсионно осигуряване!,, Крайнодесните", какво предлагат?
144
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дойде време за широк, ясно демократичен и републикански съюз за втория тур", каза Mикрон, но френският народ не му вярва. Микрон е войнолюбец и иска да хвърли франкофоните да воюват в Украйна. Франкофони сме и ние.
143
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всички са леви! А Крайнодесните, най-леви!
142
3
 
10
 
! Отговори
Гаранция Франция СТЕ преди 3 дни
До Урсула-----------Франция е фалирала а не абсолютно цялата ЕВРОПА.......... ГЕРМАНЦИТЕ имат златен резерв да оцелеят чак докато англичаните и французите проговорят на КИТАЙСКИ ЕЗИК........... ЯДРЕНАТА ОХРАНА на Шолц и Лайден иска германците да плащат много повече пари на Франция иначе НЯМА охрана ядрена. сделка
141
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Франция е била, като Русия! Преди 200 години!
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Започнаха протести.
139
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какъв центрист е Макрон?!? Той си е ляв и дори крайно ляв по някои теми. Негроизирането на Европа е дело точно на лявата св.олач, която управлява ЕС. Дано Люпен успее да вземе пълната власт и да разкара тия к.омунисти от властта.
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Путин за това приключи демокрацията! За да няма шок!
137
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
След вторият тур физиономията на льо Пен ще е съвсем друга! Макрон неслучайно обяви тези избори и ще успее да натрие носа на крайната десница във Франция.
136
3
 
25
 
! Отговори
Хм преди 3 дни
След като години наред "системните"(?)партии игнорираха желанието на народа за прекратяване на досегашната вредна политика спиране на миграцията и джендъризма,то нормално е след жълтия картон да последва и червен.
135
6
 
23
 
! Отговори
Пълни олигофрени преди 3 дни
Абе тъпaнaри, никакво "шоу за пред народа не е това". Просто нео-либералите се оcpaxте напълно и никой не си търпи вече. Балъците, които да се бият срещу Русия свършиха. Разбраха го по-лесния начин умните хора като Христо Иванов, които се изcyлиха като *** и отидоха да си гледат кефа. Само форумните дърти алкохолици още не са го разбрали и все гонят някакви koпeйки докато им напyкаме кaнчeтата.
134
0
 
1
 
! Отговори
До 194 И 195 преди 3 дни
Със списъците си се обършете под гърба си ***.
133
16
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 3 дни
Много Руски *** в коментарите,правят предчувствието сякаш сме 17 губерния!!!Все едно Европа фалира!Да ама не!Изборите показват точно обратното!!
132
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 3 дни
До Народен съд 2.0 : Кой ще изселвате бе шУшлек изк-лецан?!! 'Умно-красивото' малцинство, дето 'медиите' ви преекспонират рева, сякаш сте мнозинство??! Дето не знаете от коя стране се държи аФтомата..??? МижитуRkи, нео-фашистчета, мн. внимавайте като отпраяте закани че народа яко ви е набрал, не на шега !
131
0
 
2
 
! Отговори
je partira pas преди 3 дни
До 199 За кое е лъсно? 97% се знат от кое село и улица са ...
130
2
 
1
 
! Отговори
Je partira pas преди 3 дни
До 203 - Тос па и той ... Relax4e батка!
129
1
 
3
 
! Отговори
Je partira pas преди 3 дни
Еми ... Уж нямалинподкрепа, а?
128
0
 
8
 
! Отговори
Хммм преди 3 дни
Франция винаги е била бомба с лесно запалим фитил. Нещата не отиват на добре за всички които в момента са добре. В цяла Европа, а и извън нея.