Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение

Това не може да доведе до нищо, заяви той
4 юли 2024 20:30, Нели Христова
65
Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение
Снимка: БГНЕС

Политическата система в България е в дълбока криза и е необходим разговор между партиите, как да излезем от тази криза и да върнем политиката, където й е мястото и с конкретни действия.

Това препоръча зам.-председателят на ГЕРБ и бивш министър Томислав Дончев в интервю пред БНР.

"Това, което си говорят политиците, все по-малко и по-малко засяга хората", припомни той.

И коментира, че ГЕРБ трябва да е инициатор на тази, тъй належаща среща:

"Длъжни сме да направим опит да се проведе такъв диалог. Защото в противен случай, каква е гаранцията, че октомври няма да сме в същата ситуация. И какво ще правим тогава? Ако продължат тези цикли, които не пораждат нищо ,не изключвам и злокобни сценарии през октомври. По-голямата заплаха е да кажат през октомври, че демокрацията е неработеща система и трябва да се търси друг път!"

Според Томислав Дончев "хората, които са разочаровани от цялата политическа система, опитват различни неща, понякога с желание и оптимизъм, понякога да накажат партиите".

Той е убеден, че като "най-големи, с най-голяма подкрепа и мъдри, и най-много ни отива, трябва ГЕРБ да инициираме подобен разговор".

Отхвърления вчера в НС кабинет на ГЕРБ, зам.-председателят на партията коментира:

Политическата логика за едно управление е да се групират около най-големия. Такава е логиката на търсене на мнозинства. Каква логика има, някой, отказал ти подкрепа, да търси твоята. Това означава, че няма доверие и цели.

Дончев е категоричен, че възможностите за диалог са изчерпани – за съжаление.

"Трябва да сме по-отговорни и да се заровим по-дълбоко в причините. При бъгнал компютър рестартът помага, но ако не стане на първия път, защо мислите, че третият и петият път ще помогнат", коментира Томислав Дончев.

Той констатира:

"Голямата цел на партиите е взаимното унищожение и това не може да доведе до нищо."

А личните нападки вчера в НС той определи като "симптоматично е това за нивото на политическата система":

"Вчера се говореше на дебата повече за миналото, отколкото какво трябва да се направи, кои са важните неща за бъдещето."

За съжаление отиваме на избори, които, ако съм откровен, не знам какво различно, от това което имаме днес, ще произведат, прогнозира Томислав Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Политика
"Величие" поиска "главата" на Николай Марков
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Не желая преди 2 дни
Иззедниците и разсипипители на България Петков и Василев да вземат по 10 бона на месец за нищо не правене!!! Че даже напротив саботажи!! На новите избори вън към ливада или Канада Гоу хоум Харвард бийчиз bitches!!!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
СОЛЕНИ ГЛОБИ КОГА ЗА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИТЕ НА ЛЪЖИ НА ЗАПЛАХИ НА ОБИДИ НА ЗАКАНИ КОГА ПО ТЕЛЕВИЗИИ ПО САЙТОВЕ НИ ЗАЛИВАТ НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ ГАДОСТИ ЗАКЛИНАНИЯ НА ВСЯКАКВИ
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
НЕВЕРОЯТНИ ЛЪЖИ ЗЛОБА ЖЛЪЧ ОТ НАЕТИ БЕЗДЕЛНИЦИ
59
1
 
1
 
! Отговори
Ако сте си преди 2 дни
Поставили тази цел- да се самоунищожите, пОЗДРАВЛЕНИЯ! Това е много справедливо! Всички на скамейката на обвиняемите! Престъпници до един! Ти, г- чо, като един от най- послушните кутрета до Борисов, колко години навъртя в НС? Гледахте си само личните интереси ипродадохте парче по парче България? И продължавате. Тоя с безформената глава Главчев, чии ще го търси с другаря фашист и натовски копой във Вашингтон? Да подадете и останалото малко на Украйна, защото САЩ така разпореди!
58
2
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 дни
НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЧЕ СТЕ ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА СЛЕД КАТО ЗНАЕТЕ КАК Е СТАНАЛО ТОВА И КОЛКО ПАРИ СТЕ ДАЛИ ДА КУПИТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ И ЗАМЪЛЧЕТЕ ХОРАТА ЗНАЯТ И НЕ ВИ ВЯРВАТ ПОПИТАЙТЕ САЧЕВА НА КОЛКО МЕСТА Е ДАЛА ПО 20000 ЛВ
57
1
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 дни
До Анонимен 55 .... Абсолютно верно!
56
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 дни
Гербилите предлагат фашистки сговор. Това, което Орул е нарекъл "олигархичен колективизъм'. Задоволяване на патологичната жажда за власт на една шепа хора, водени от банкянския милиционер и тотално скотство за народа. Народе ????
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Докато гербавите айдуци не бъдат обявени извън закона и преследвани по улици, площади, тавани, входове и мазета и довършвани с тояги, за клета България няма да има никакъв шанс !
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 53 пиши от свое име 53 а аз изпитвам погнуса от шайката шарлатани саботьори от чалгарите от копейките а за сбиротака величави съвсем нямам думи Всички тези са там само да получават пари без да си мръдна пръста за работа Лъжи наглост алчност а тези дето гласуват за цялата сбирщайн са наивници
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И тоя,както и останалите гербери,си живеят в тяхната виртуална реалност и не могат да разберат,че хората не ги искат.Това което говори,е обида за здравомислещите хора.Няма да изброявам защо не ги искаме,всички знаят защо.Изпитвам потрес и погнуса от тяхната наглост.
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тъй си е. Толкова поредни безуспешни избори. Изходът е един - гражданска война.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Състоянието на обществото днес е показателно за съдбата и историята на тази общност, наричаща се българи! Непреодолимо взаимно съперничество и взаимна омраза на всяко равнище. Известните публично резултати: 200 години византийско господство, 500 години османско господство, вече повече от 100 години руско господство! 800 години без самостоятелно държавно управление от обявените 1300 г България! Къде е ВЕЛИЧИЕТО?!
50
5
 
6
 
! Отговори
Тъпкачеф преди 2 дни
Дончееев прибирай са на село у Габруу че кметицата ще клати пред други ц и ц а т а
49
7
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Целта е никога такива като теб да не бъдат във властта.
48
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
До До ПроСоТо...уважаеми,има резон в написаното от теб..Но:..-В какъв "екип" работят гербаджиите?..-Уж бяха "в екип" с ПП-ДБ,а направиха всичко възможно да РАЗТУРЯТ "дослука" !!!!.."Всеки друг се запъва",защото всички разбраха колко безпринципно и опасно е ОПГ-то "герп",ОСНОВАНО И ФИНАНСИРАНО ОТ НЕМСКИТЕ ФОНДАЦИИ..
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Голямата цел е да го няма Гроб!!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия всичките, всяка сутрин, като влязат в Парламента, трябва хорово да рецитират това, дето го пише над вратата на НС. Дано го вдянат по нЕкое време!
45
4
 
4
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 дни
Е, как да го скалъпят, като всеки друг се запъва, а в същото време никой не е в състоянише да направи кабинет. Защото българинът трудно работи в екип, той е индивидуалист и трябва само на него да се ръкопляска, не може да дели славата с друг. Е, докато не се научим, че така не става, много време ще мине, докато се разпръснат като мъгла на вятъра. И не ме приемай за защитник на Герб, не съм им фен, просто няма как да си затворя очите, това е положението в момента.
44
2
 
9
 
! Отговори
12345 преди 2 дни
Този квото е казал, нищо не е станало
43
6
 
7
 
! Отговори
Селяндур преди 2 дни
Драги ми партийни лидери! Вие не разбрахте ли, че тоя модел до сега до нищо не доведе, Борисов и Пеевски трябва да се скрият, заедно с Доган, с Нинова и всякакви такива измислени герой, и който е сгазил лука да си понесе заслуженото. Не искам да кажа, че 240 депутати също не са за помилванеБългария е мафия с демокрация вътре!