Германия обмисля връщане на казармата

Страната трябвало да е годна за война
12 юни 2024 14:51, Стела Стоянова
64
Германия обмисля връщане на казармата
Снимка БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус се очаква да представи днес плановете си за нов модел на военната служба, предадоха ДПА и БТА.

След като информира парламентарната комисия по въпросите на отбраната, той планира да изложи предложенията си на пресконференция този следобед. Писториус каза, че подкрепя някаква форма на задължителна военна служба, поне до известна степен - въпрос, който в Германия създава противоречия.

Задължителната военна служба в Германия бе на практика отменена през 2011 година, въпреки че германското законодателство съдържа правила, съгласно които хора може да бъдат набрани за войници в случай на война или други видове напрежение.

През последните години германските въоръжени сили изпитват недостиг на личен състав и миналата година броят на военнослужещите спадна до 181 500 въпреки усилията да бъдат привлечени доброволци.

Нахлуването на руските сили в Украйна наложи да бъде направена равносметка за състоянието на германските въоръжени сили - канцлерът Олаф Шолц обеща да ги възроди, отбелязва ДПА.

Министърът на отбраната Писториус нареди да бъдат проучени различни модели на задължителна служба във въоръжените сили. ТойГермания обмисля вр каза в парламента, че Германия не може да разчита само на доброволци. Военният министър неведнъж е подчертавал, че Германия трябва да стане „годна за война“, за да може да действа като надеждна възпираща сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от ЕС
Мощните наркокартели в Европа използват деца мигранти за "свои войници"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Швабенците ще дадат ли пушки на новите инженерни кадри и да многополовите и други подобни откачалници?
55
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Ако въобще нещо остане от територията между Полша и Холандия, то този път няма да им се размине да плащат репарации на Русия. Поне 200 години ще трябва да бъдат изстисквани!
54
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Не можели да имат !/53 "Немската армия е страшна бойна машина" - мухаха... кой ти е дилърът?
53
3
 
0
 
! Отговори
до 55 преди 2 седмици
Прав си по-добрата армия е платената ,там имаш време да се подхотвиш найстина професионално ,ако ще е за един калашник е все тая , ама гледате че новите технологии спират танкови бригади , а да не казвам че това във Украйна са старите нови технологии , на щатите дроновете нямат нищо общо със тротинетките на Иран на който горките руснаци се радват ,просто хората се видяха във чудо като ги подлепиха отгоре -във Армения беше същото Азерите ги разнищиха ! Но модерно не означава само дронове ...
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стягат Вермахта.
51
7
 
0
 
! Отговори
Турците забравихте! преди 2 седмици
Имат само една загубена война от руснаците 1878 ! Да знаете ,че аскера е опасен и е много , назад не знае ! ДПС е втора партия ,турската помощ ни е осигурена . Путин .ако е решил да воюва по добре да изстрелва арсенала накуп ,че да се свършва иначе сухопътните му победи бяха до тук ! Той повече от нас се надява на Тръмп бая рубли трябва да са му дали да имат такава надежда !
50
0
 
12
 
! Отговори
Танас преди 2 седмици
Когато бях наборник (1999-2000), всички Евро и наши политици, а и обикновенни хора обясняваха, че наборната военна служба е абсолютно недемократична и нечовешка отживелица.
49
1
 
1
 
! Отговори
Има тука предатели . преди 2 седмици
Ама 15% са нищо ще ги ориентираме много бързо и ще ги направим истински бойци на първа линия срещу Путин а отзад за да им е още по кофти на картечниците ще бъдат само калени бойци от прайда ,само да не пробият руската линия от зад ще ги направят цедка за китайски чай ! Като лъвове ще се биете срешу руснацие !
48
4
 
2
 
! Отговори
Не можели да имат ! преди 2 седмици
Могат,могат ! Във Щатите как може да има европееца нямал да иде да се бие, а какво ще чакат солдатите да идат при жените им ли ? Германеца се бие и то два пъти повече от руснака , само че не може да биеш целия свят !Немската армия е страшна бойна машина не е башибозук от раша ! Това са нашите истински съюзници да се стягат макетата и да свикват че са българи !
47
1
 
4
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Тъгуват за мечешки масаж вече над половин век.
46
1
 
3
 
! Отговори
Тамил Наду преди 2 седмици
И у нас трябва! Я гледай колко форумни клавиатурни бойци и военни експерти се навъдихме!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
пак ли ще правят Трети райх? Не се научиха и пак ще ядат бой ама този път може да е за последно.
44
1
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 седмици
Хахах евреите и Полша да му мислят!
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Набрани" за служба. Абе ей, хората да не са ви ягоди, че да ги обирате. В днешно време няма как да проработи модела за задължително участие във войни. Никой няма да си рискува живота, а в ЕС е забранено смъртното наказание, така че все тая. Да инвестират в умни оръжия и средства за отбрана и най-вече в дипломация, вместо да хвърлят пари по Украйна и разни зелени пpoстoтuu.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Du macht!
41
4
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 седмици
У нас кога ?
40
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Анонимен/27 "Или може би ще печатат евро." - то Евро се печатат безконтролно вече поне 11 години. Не един банкер от старата школа си подаде оставката несъгласен с тази политика на ЕС и ЕЦБ.
39
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До Ванга/33 "Само война им в главите! Каквото си мислят, това ще се случи." - и аз това казвам - време е да завалят повиквателните за про'с'таците у нас дет гласуват за ЕС и НАТО.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Естество, какъв Райх е това без казарма.
37
0
 
11
 
! Отговори
САЩ преди 2 седмици
България и Румъния също ! Следващите са те ! Трябват ни годни кучета за бой ! Няма да си хабим живия ресурс ние я ! Да не сме глупави !?