Германия обмисля връщане на казармата

Страната трябвало да е годна за война
12 юни 2024 14:51, Стела Стоянова
64
Германия обмисля връщане на казармата
Снимка БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус се очаква да представи днес плановете си за нов модел на военната служба, предадоха ДПА и БТА.

След като информира парламентарната комисия по въпросите на отбраната, той планира да изложи предложенията си на пресконференция този следобед. Писториус каза, че подкрепя някаква форма на задължителна военна служба, поне до известна степен - въпрос, който в Германия създава противоречия.

Задължителната военна служба в Германия бе на практика отменена през 2011 година, въпреки че германското законодателство съдържа правила, съгласно които хора може да бъдат набрани за войници в случай на война или други видове напрежение.

През последните години германските въоръжени сили изпитват недостиг на личен състав и миналата година броят на военнослужещите спадна до 181 500 въпреки усилията да бъдат привлечени доброволци.

Нахлуването на руските сили в Украйна наложи да бъде направена равносметка за състоянието на германските въоръжени сили - канцлерът Олаф Шолц обеща да ги възроди, отбелязва ДПА.

Министърът на отбраната Писториус нареди да бъдат проучени различни модели на задължителна служба във въоръжените сили. ТойГермания обмисля вр каза в парламента, че Германия не може да разчита само на доброволци. Военният министър неведнъж е подчертавал, че Германия трябва да стане „годна за война“, за да може да действа като надеждна възпираща сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
15
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
"няма страшно "
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам ЕС , на какво се е надявал , след като от САЩ казаха че НАТО няма да ги пази ..Това означава ли , че САЩ не слагат в сметките ЕС в НАТО ?Май важи приказката :САЩ нямат приятели , имат САМО ИНТЕРЕСИ !
14
3
 
27
 
! Отговори
Няма преди 3 месеца
Логика. Нали руската армия е зле въоражена и деморализирана. А НАТО силно. За какво е патърдията. Освен ако е обратното.
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия няма никакво намерение да воюва с Германия или с която и да е страна от фашисктия съюз. Русия си научи уроците от Втората световна война. Ако се стигне до конфликт, Фащистка Европа просто ще бъде унищожена за часове.
12
2
 
11
 
! Отговори
Ми преди 3 месеца
Пише-Чгечрмания да стане годна за война. Кога са били все световни войни. Вярно, че времената се менят, но записвайте се в ловни дружинннки, купете оръжие и патрони. После и консерви. За всеки случай. То и това не помага.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тая формула , умрЕ!Сега ли чак се сетиА , като видяха каква армия има Русия , а ЕС събиРАл събиРАл пари за въоръжаване , след това ги дал на САЩ /НАТО/ , и остаНАл без армия ... И сега , О'ЛЕЛЕ!
10
4
 
17
 
! Отговори
:-) преди 3 месеца
До последния европеец!
9
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако управниците из ЕС въведат задължителна казарма, ще направят груба грешка. На мюсълите оръжие не трябва да се дава, защото ще направят халифат. На белите също не трябва да се дава, защото ще пробват да изчистят държавите си от мюсъли и евроатлантици. От друга страна, няма как да нападаш Русия без армия... Направо ужаст некъв за мозъците на управниците в ЕС!
8
8
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/5 "Хората не искат казарма, тези, които искат са в платената армия." - Ц. Хората гласуват ли за ЕС и НАТО - гласуват. Значи гласуват за война и мобилизация. Никой не им е крив, че СТЕ про'с'таци и не можете да го осъзнаете.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Die Fahne hoch
6
2
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 3 месеца
Може и с Полша.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И за какво им е, има НАТО и платена армия. Хората не искат казарма, тези, които искат са в платената армия.
4
5
 
18
 
! Отговори
С кого ще се бият? преди 3 месеца
С Франция ли?
3
3
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 3 месеца
Пуснете им Хорст Весел и пак ще са, под Москва, смея се
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Борко Писториус иска връщане на казармата, но 60% от младите германци са против войната с Русия и показват на Борко среден .....
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще си отмъстат и на бг за спасените евреи и избитите ненци.