САЩ: „Хизбула“ е понесла тежък удар и отстъпва

Групировката отправи призив за прекратяване на огъня
9 окт 2024 07:09, Елка Василева
26
САЩ: „Хизбула“ е понесла тежък удар и отстъпва
Снимка: архив, БГНЕС

Призивът на „Хизбула“ за прекратяване на огъня показва, че въоръжената групировка е понесла тежък удар и отстъпва, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър, цитиран от Ройтерс.

Заместник-лидерът на „Хизбула“ Наим Касем заяви вчера в телевизионно обръщение, че способностите на подкрепяната от Иран групировка са непокътнати и нейните бойци отблъскват израелските сухопътни нахлувания въпреки „болезнените удари“, нанесени от Израел през последните седмици.

Касем заяви, че групировката подкрепя усилията на председателя на ливанския парламент Набих Бери, съюзник на „Хизбула“, за постигане на прекратяване на огъня, без да предостави повече подробности за условията, поискани от „Хизбула“.

„В продължение на една година светът призоваваше за прекратяване на огъня, „Хизбула“ отказваше да се съгласи, а сега, когато  „Хизбула“ е в отстъпление и е подложена на удари, изведнъж промени мнението си и иска прекратяване на огъня“, каза Милър.

„В крайна сметка продължаваме да искаме дипломатическо решение на този конфликт“, допълни той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Близък Изток
ЦРУ: Погрешни преценки ще ескалират още конфликта в Близкия изток
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
А ФАЩ преди 2 седмици
Каква работа имат там?
20
0
 
4
 
! Отговори
до 20 хизбула преди 2 седмици
ехооо, екстрасенса, забрави кога мюслитата заклаха двама български шофьори. благодари се на израел, че исляма не е завладял целия свят.... ама не бе - ти си хизбу
19
6
 
5
 
! Отговори
Хизбула преди 2 седмици
не могат да бъдат унищожени напълно, а това е провал за Израел. Израел не могат да победят Иран както и Иран не може да ги победи заради намеса на САЩ. Последният удар на Иран показа, че Израел вече не може да напада Иран безнаказано и затова ще се въздържи от директен отговор. Ще виждаме само убити лидери и удари по Ливан и нищо повече. Евреите ще живеят в непрекъснат страх, по-голям от този в който бяха досега.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Датският Politiken: Няколко дни преди експлозиите, които разрушиха двата руско-германски газопровода Северен поток 1 и Северен поток 2, положени на дъното на Балтийско море, военни кораби на ВМС на САЩ са били в района. Те са изключили транспондерите си (електронни устройства, излъчващи определен сигнал) и когато капитанът на пристанището в Кристиансьо е отишъл при тях, защото е предположил, че е имало инциденти, ВМС на САЩ го помолили да се върне незабавно.
17
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Последният лидер на "Хизбула" колко работни дни записа? Нещо не се задържа много на постта.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евреите убили чий бог? :))) какъв ще е тоя бог, дето хора могат да го убият? И май всъщност римляните го убиват, след присъда на римски съд
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тарикатчета. Започнаха война срещу Израел, като видяха че губят, и взеха да вият за спиране на огъня.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Операциите в Газа и Ливан трябва да продължат до отнемането и на ловджийските пушки.
13
9
 
8
 
! Отговори
Хитлериста преди 2 седмици
Целия демократичен свят воюва в Палестина и Ливан.Мръсни световни терористи .Те създават и Хамас и Хизбула и Исл държава.Когато създадохте геноцидния Израел що не създадохте и Палестина.Долни кръвожадни лицемери. От тогава щеше близкия изток щеше да живее в мир и разбирателство.Но кой поддържа подобна теза и напомняне.Но всичко му идва краят.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен-9-През 2000година,сам ПАПАТА-поднесе извинения,към израелският народ,за лъжите,поднасяни на цял свят-от такива като теб!!!!
11
6
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 2 седмици
Докато режима на аятоласите не бъде разбит в Иран войната в региона ще продължи Израел трябва да подписка по сериозно хутите не може няколко терористи да тероризират целия регион десетилетия наред
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 9 Според сказки и предания...Но в действителност тези терористи от Хамас и Хизбула,ако имат възможност ,ще убият всеки един от нас,ще изнасилят жените и дъщерите ни и след това и тях ще убият.Така,че не сравнявай евреите/които и аз не харесвам/,с някакви фанатици.
9
7
 
15
 
! Отговори
Терористите от преди 2 седмици
Хамас , Хизбула и Кремъл трябва са бъдат унищожени за да има мир на Земята . Тея целенасочено стрелят по мирни жители и отвличат възрастни и деца. Затова главният терорист Путин е търсен от международния криминален съд.
8
6
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 2 седмици
Очевидно израелците са единствените които знаят как да се говори с арабите... Самолети, сухопътни настъпления и ликвидиране на всички важни глави на организацията... и ХОП чудо... дай да говорим за мир. Га ядохте кюфтета нИ рИвахте, са като станахте на кюфтета почнахте да си сърбате попарата. Браво на израелците!!!
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 2.... Забравяш че евреите убиха твоя бог....
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия само от бой разбират!
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наим Касен да се готви за девиците! Ще го очаткат и него!
4
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хизбула,отка чени фанатици-терористи иска примирие,за да се съвземе от загубите,да попълни арсенала с пушкала от Иран и после пак са атакува.Израел трябва да унищожи Хизбула докрак, СЕГА или НИКОГА.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам за Хизбула, но янките май-май не знаят какво искат.... )))
2
8
 
21
 
! Отговори
LBN преди 2 седмици
До българин-християнинНе съм съгласен. Когато ИДИЛ клаха християнски села в Сирия, точно Хизбула бяха тези, които ги прогониха. Бяха на границата с Ливан. Има снимки в гугъл, как бойци на Хизбула козируват пред иконата на Дева Мария. Така че, не смесвайте бруталностите на турското робство с Ливан. Ливан също е под турско робство в продължение на 400 години и всички 18 конфесии там са се борили с това робство