Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран

Той два пъти се заразявал с COVID-19,
10 яну 2022 12:21, Нели Христова
218
Джокович потвърдил пред властите, че не е ваксиниран
Снимка: БГНЕС

Какво се случва с тенисист номер едно в света Новак Джокович още не е напълно ясно - баща му Сърджан твърди, че той е арестуван, други източни пък опровергават тази информация.

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Междувременно, документи разкриха, че Джокера е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.

Пълен текст на разпита на летището:

Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?

Джокович: Аз съм професионален тенисист и основната причина за мен да дойда в Австралия е участието на Аустрелиън Оупън в Мелбърн, Виктория.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Сега въпрос относно ваксинацията Ви, ваксиниран ли сте?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: …за Ковид-19? Не сте ваксиниран?

Джокович: Не съм ваксиниран.

Интервюиращ: Благодаря Ви. Прекарвали ли сте някога Ковид?

Джокович: Да.

Интервюиращ: Кога се случи това?

Джокович: Имах коронавирус два пъти – през юни 2020 и наскоро дадох положителен ПСР тест на 16 декември, 2021.

Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден.

Джокович и участниците не носят маски на снимките.

След това на 17 декември страницата на Белградската тенис асоциация във Facebook публикува различни снимки на Джокович, позиращ с група млади хора на церемония по връчване на наградите по тенис.

Една снимка показва поне 26 предимно млади хора, позиращи с него. Местните сръбски медии разпространиха, че Джокович е участвал в церемонията по връчването на младежките награди.

В същия ден Джокович по-късно публикува своя снимка с плоча в официалния си акаунт в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
1
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
АМи, защото, явно цялата работа смърди. Ама, няма кой да ти свали капаците от очите.***.
71
3
 
12
 
! Отговори
До НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 години
Много патриотчно го раздаваш с препратката към Гришо,но нещо много си се ОбъРкал с евентуалният "фалшив серификат".Всеки *** и пульо в нашите ширини може да се сдобие с "ваксина".наистина ли мислиш,че ако Ноле е искал "ваксина" е нямало как и кой да му я "постави"?!?Това което той показва и казва на световната общественост е,че насила ваксината и парцалите,на които им викат маски са толкова БЕЗполезни,че той рискува обществеността да се вдигне срещу него,но не и да е "вакснат"
70
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокера е велик човек.Негова работа си е дали ще се ваксинира.Австралийците са постъпили много глупаво.
69
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личният здравен статус на всеки е неприкосновен...Гледам че ги прави луди...тия дето се опитват да ни направят "луди"
68
2
 
10
 
! Отговори
до 89 преди 2 години
За прекаралите вируса наскоро, като Джокович, се прави медицинско изключение и се допуска в страната. Не знам защо ми губиш времето с тьпите си въпроси.
67
4
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 2 години
И аз да се извиня сега, но явно кифлата Джокович си е постнал снимки от награждаванията и някакви други мероприятия в Сърбия, за това не бил кифла.Но, ако си постне в инстаграм, че е болен от Ковид- е, това вече е кифленско.Браво бе, умник!
66
1
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Значи, на другият ден , след като е знаел че е "болен", пуснал снимка с награждавани от него младежи, и отдолу сигурно е писало...оказах се болен, всички които сте имали допир със мене, трябва да си направите тест! Съмнявам се! Пак проверете, когато Гришо се оказа болен на турнир в Сърбия, какъв беше коментара на бащата на Ноле, по адрес на нашия!
65
5
 
7
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
Ами, като не е искал да си носи маската, няма пък да влиза в Австралия. И като заявява, че вирус няма.Австралия, пък, си имат техните правила.Или вие искате да казвате на австралийските власти кой да пускат в страната и кой не???
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно да съгласен съм! Това че си носител на вируса не означава че го предаваш! Тоест при теб щом не се е активирал значи че имунната ти система го е обезвредила! Заразяват болнавите хора!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако е бил болен, да си беше официално постнал в соц мрежи, че е дал положителен тест."..........Извинявай, но само кифлите занимават социалните мрежи със себе си и постват манджите си, тестовете си и всякакъв ненужен спам от този род.
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 75 Значи казваш, ако си беше постнал в социалните мрежи, че е болен, това щеше да има по-голяма тежест пред австралийските власти? ..Не ви разбирам ваксърите и това си е...
61
2
 
8
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
Да, щастлива е баба ти, че е оживяла.Но, не и че е живяла във времената на най-умните хора. Защото по тяхно време, като ти се възпали зъба и след месец умираш от инфекция.Като си счупиш крака и не ти го наместят правилно, си отиваш от мастна емболия, когато си нараниш ръката и гангреняса, си отивша след месец/два.Много умни времена. Сега някой да умира от горенаписаното??
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Датата, която Джокович посочква за втория си положителен тест за COVID-19 обаче е интересна - множество изображения, публикувани от акаунтите в социалните мрежи на фондация "Новак Джокович", показват, че тенисистът, който не носи маска, участва в панелна дискусия пред публика в същия ден."___________Е, и? Който се страхува от вируса, тогава да си носи парцала на муцуната. Ако ще и да се къпе с него.
59
4
 
3
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Сертификат няма да си купи, защото е решил, че ще мине с прекарания вирус, много удобно, точно месец преди турнира.Ако е бил болен, да си беше официално постнал в соц мрежи, че е дал положителен тест. Както си е постнал тези събития. Да пита австралийските власти, ще мине ли само с теста и т.н. Както казах, купуването на сертификат не е *** фалшифициране, а обявяване, официално, че се е ваксинирал. Защото не може да излезе и да каже- фалшифицирах. Имаш ли сертификат- заявяваш, че си ваксини
58
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам грам симпатия към Джокович. Още помним как той нехаеше и проведе турнира в Белград по-миналата година, от който няколко играчи, включително нашия Григор, се завърнаха с Ковид. Затова искам да си понесе цялата отговорност, за това което е сгрешил или излъгал!
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател "Според интервюто излиза, че Джокович е .." Нее, според интервюто излиза, че в един и същи ден се е срещал с млади хора без маска и си е направил тест. Не става ясно, кое е първото. А на следващия ден са публикувани снимките.
56
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестът за ковид му е направен в 13 ч. на 16 декември, а 19 ч. му е било съобщено, че е заразен. Това изобщо не го трогнало на 17-ти да шета сред тълпи деца, а на 18-ти да прави фотосесия за сп. Екип. В следващите дни джитка из Белград, а накрая да заминава за Испания. Цялата му история е съшита с бели конци, но да се оправят австралийците. Пък и тенисът го гредат предимно пенсионери. Кой е може да стои 5 -6 ч. пред телевизора. Един футболен мач е вече отегчителен, за нениса още повече.
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Интервюиращ: Благодаря Ви. Какви са причините, поради които пътувате за Австралия днес?"--------------------Що за журналист задава такъв въпрос на Джокович? Пак че не го е питал с какво се занимава...
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 64 Грешиш, да. Ако би си платил за фалшив тест, за да си осигури участието в турнира, то много по-лесно и сигурно щеше да е да си купи сертификат. Той е разчитал, че са му одобрили участието заради преболедуване, затова не е правил нищо от това, в което се опитваш да го обвиниш. После, че австралийците се оплетоха е друг въпрос.
53
12
 
4
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Според интервюто излиза, че Джокович е знаел че е болен, но на следващият ден е раздавал награди на млади хора, без маска! Значи, или не е бил болен и са му издали фалшив сертификат, или абсолютна безотговорност, болен да раздава щедро вируси на млади хора! Нека пак да напомня, че когато хванаха Гришо с Ковид, на турнир в Сърбия, точно бащата на Джокович го заля с помия, щото бил разнасял заразата!