Кличко с призив за спешни военни доставки от Запада

„Руснаците ни атакуват всеки ден и съсипват инфраструктурата“
Обновена: 12 апр 2024 14:30 | 12 апр 2024 14:25, Елка Василева
110
Кличко с призив за спешни военни доставки от Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко поиска спешно допълнителни оръжейни доставки от съюзниците на Украйна, за да отблъсне засилващите се руски атаки срещу страната, съобщи ДПА.

„Това е война на ресурси, затова и се нуждаем от подкрепата на нашите партньори“, заяви Кличко снощи в ефира на германския телевизионен канал Цет Де Еф. Той допълни, че Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Още по темата
„Нямаме достатъчно [системи за ПВО]. Руснаците ни атакуват всеки ден и съсипват инфраструктурата. Това не е война, това е тероризъм. Руският президент Владимир Путин започна да изгаря страната, така че хората да не могат повече да живеят в нея, защото животът е невъзможен без електричество и вода“, заяви столичният кмет. Същевременно той подчерта, че Украйна се бие за своите съюзници.

„Ние защитаваме всеки един от вас“, заяви Кличко и допълни, че само в Киев, където са съсредоточени повече системи за ПВО, отколкото в цялата останала част от страната, повече от 800 сгради са били разрушени и повече от 200 цивилни са загинали.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски призова за допълнително западно въоръжение за отблъскване на руските въздушни удари.

През последните няколко дни руските ракетни удари разрушиха няколко ТЕЦ-а и отново повредиха редица обекти от енергийната ѝ инфраструктура.

Източната украинска Харковска област, която граничи с Русия, в момента е обект на изключително силни руски бомбардировки.

Кличко заяви, че понастоящем не вижда никакви шансове за преговори между Украйна и Русия. Според него Русия се опитва „чрез показване на мускули“ да накара страната му да седне на преговорната маса и да направи отстъпки.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя кори залубски проси ,ами нали ес ви подари 50 милиарда ми купете си оръжия гадни наркоманчета и алкохолици ,долу ЕС и украинските фашисти
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел толкова сгради срива в Газа за час а за жертви стигат минути . Путин е гола вода . Никаква резултатност .
64
0
 
6
 
! Отговори
Помощ! преди 1 месец
Комунистите ни бият!
63
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква капитулация. И на вас някой да ви нахълта в къщата и да иска да ви чyка дъщерите, клане до край. Нек да бъде пирова победата, и да им приседне. Да знае цял свят че са изклали цял народ.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единият черен Сафарид уж президент Червенски тоя пък Ашкенази антиславянисти със грозната нюланд, Бернар леви, блинкен, хазарина коломийски и други п. А. РЗ. Ти скараха славяните
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не мога да разбера нали до вчера ни заливахте с новини как Патриотите всичко сваляли същото твърдяха и фенките на Укрозомбитата. Сега пък всеки ден ги блъскали с ракети пропагандата вече не работи и всички виждаме как Руснацшчите ги смилат. Големите мъже от Азов пък отказаха на Зеленски да ходят на Часов Яр шубето голям страх. Стана ли ви ясно, че сащ, НАТО и ЕС са гола вода пред Русия. Укрозомбитата прескъпо ще си платят за зверствата които извършваха над Рускоговорящите.
60
2
 
16
 
! Отговори
от кога ви казвам преди 1 месец
Нуждаете се спешно от военна помощ ... бели военни байрячета да ги развеете ясно и високо да капитурирате и да мирне народа и света!!!!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то тва не ти е Мортал комбат, бе...
58
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ОХ ОХ ОХХХХХХХХХ В ПУТИН.
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Небензя: "Безусловна капитулация на Украйна е единственото условие за преговори".
56
5
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ЩЕ МЕ БОЛИ ЛИ В ПУТИН!
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хунтата наистина иска да намали максимално населението на Украйна. Отивайте на преговори, докато още имате възможност, абдали!
54
0
 
5
 
! Отговори
adsl преди 1 месец
It 2014 godina bez da spirate pombandirate Donetck nad 14000 ubuti vkluchitelno nad 600 deca tova nee li terorizam gnusni bokluci zabranihte ruski,balgarskiq i ungarskiqt ezik i kultura ako si mislite che rusnacite shte se ostavqt taka mnogo se lajete nacisti gnusni
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако им се свиди да пуснат една статия за Юрий Алексеевич Гагарин, да ни припомнят мисията на безстрашния пиндостански разрушител "Доналд Кук" към бреговете на Крим на 12.04.2014 г. и за срещата му със стария руски бомбер Су-24" -_- Днес се навършват 10 години от дебюта на превъзходната руска РЕБ-система "Хибини".
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия само ви помага да се отървете от това прашно и срамно съвецко наследство.
51
0
 
15
 
! Отговори
Хе хе хе хе хе хе хе преди 1 месец
Ха ха. Нали щяха да маршируват в Масквето бре какво стана? Или н мен ми плаща Путин да ви задам елементарни въпроси а?
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя защо не е на фронта да дава личен пример или е по-лесно от мазето да проси като зеления клоун.
49
0
 
26
 
! Отговори
Поехали преди 1 месец
Обикновено на този ден се казва, че на 12 април 1961г. човечеството е открило Космоса. Нищо подобно! За Запада човечеството е направило всичко: победи фашизма, спечели Втората световна война и излетя в Космоса... Не! Това го направи Русия, СССР. Руският човек, съветският човек.
48
0
 
25
 
! Отговори
999 преди 1 месец
Едни и същи призиви от Украина вече седмици наред.И се сещам единствено за приказката за Неволята.В Украина не са ли я чували?
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?