Кличко с призив за спешни военни доставки от Запада

„Руснаците ни атакуват всеки ден и съсипват инфраструктурата“
Обновена: 12 апр 2024 14:30 | 12 апр 2024 14:25, Елка Василева
110
Кличко с призив за спешни военни доставки от Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко поиска спешно допълнителни оръжейни доставки от съюзниците на Украйна, за да отблъсне засилващите се руски атаки срещу страната, съобщи ДПА.

„Това е война на ресурси, затова и се нуждаем от подкрепата на нашите партньори“, заяви Кличко снощи в ефира на германския телевизионен канал Цет Де Еф. Той допълни, че Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Още по темата
„Нямаме достатъчно [системи за ПВО]. Руснаците ни атакуват всеки ден и съсипват инфраструктурата. Това не е война, това е тероризъм. Руският президент Владимир Путин започна да изгаря страната, така че хората да не могат повече да живеят в нея, защото животът е невъзможен без електричество и вода“, заяви столичният кмет. Същевременно той подчерта, че Украйна се бие за своите съюзници.

„Ние защитаваме всеки един от вас“, заяви Кличко и допълни, че само в Киев, където са съсредоточени повече системи за ПВО, отколкото в цялата останала част от страната, повече от 800 сгради са били разрушени и повече от 200 цивилни са загинали.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски призова за допълнително западно въоръжение за отблъскване на руските въздушни удари.

През последните няколко дни руските ракетни удари разрушиха няколко ТЕЦ-а и отново повредиха редица обекти от енергийната ѝ инфраструктура.

Източната украинска Харковска област, която граничи с Русия, в момента е обект на изключително силни руски бомбардировки.

Кличко заяви, че понастоящем не вижда никакви шансове за преговори между Украйна и Русия. Според него Русия се опитва „чрез показване на мускули“ да накара страната му да седне на преговорната маса и да направи отстъпки.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чиповете от перални и съдомиялни победиха хай тека на Запада. Слава Русия
85
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А не искали един голям конски мукар гад фашиска
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има и по-добро решение: да си завлечете за д ниците и да седните на преговаряте с джуджето от кремъл. И без това вашето джудже се оказа точно толкова хахо колкото кермълското. Дори мисля, че на един психарски език говорят :)
83
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кличко, в началото ме беше жал за вас. Обаче като направихте онзи терористичен атентат в Кроки хол и избихте стотици невинни хора, отишли на концерт, вече съм неутрален и не ми дреме за вас. Няма как да подкрепям терористи.
82
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кличко, като не можете сами да се биете с Русия, всеки ще се подиграва с вас и ще ви удря по едно таковане на голо. Като нямаш ресурси сам да воюваш, не влизаш във война. Не е сложно. Иначе изпадаш в жалко състояние да си вечен просяк и ставаш жалък и смешен.
81
0
 
27
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Първата думичкъ, която усвоява укропченцету кога съ роди, не е нито Мама, нито Тати, а дмичката ---- Дай!!!!-))))
80
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До да 75 -Какви договори са скъсали ве мекотело украинците пред Киев им разнебитеха колоните прекъснаха им снабдяването с гориво и рашките избягаха четете Павел Губарев той е руснак той казва всичко много точно.
79
13
 
0
 
! Отговори
ДАНС преди 1 месец
До Путин вече не играе - КГБ записва в Москва, а познай кой записва теб, Копейчо?
78
0
 
26
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
Това е нашата 1997-*** за Украйна! на нас ни направиха хиперинфлация, на укрите война! ха да им е честито, англо саксонците мра зят славянските народи и си ги унищо жават!
77
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако САЩ докарат 500 АБРАМСА стар модел които никога няма да използват 20 ПЕТРИЪТА и 100 Ф 16 войната ще свърши за месец и половина , но явно американците играят двойна игра .
76
0
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 1 месец
ТОВА Е НАШАТА 1997-*** ЗА УКРАЙНА, НА НАС НИ НАПРАВИХА ЗАПАДНИТЕ НИ АЛЧ-НИ ПАРТНЬОРИ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, НА ВАС ВОЙНА! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО! АЛГЛО САКСОНЦИТЕ МРА-ЗЯТ СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ, И ГЛЕДАТ КАК ДА ГИ УНИЩОЖАТ!
75
2
 
26
 
! Отговори
да преди 1 месец
сибирската мечка вече не иска нито преговори, нито отстъпки, тя просто ще ви прегази и унищожи, защото скъсахте споразуменията...кой вярва на бандити? - москва не вярва на сълзи!
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече само обещания ще получавате. Но много просяк в тая Украйна, много съдрани подметки и като ревнали. Ако нямате средства да водите война, па кротвайте се. Няма да победите Русия, но ЕС ще се разпадне. Може и по-скоро от прогнозите.
73
0
 
11
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Пейтриъти едва ли ще има повече. Но да се стягат българските евроатлантици, наближава ред да покажат героизъм. Готови ли сте, бойци?:)))
72
2
 
8
 
! Отговори
Путин вече не играе преди 1 месец
Военните взеха властта в Кремъл. Няма го добродушкото Сталин да ги усмири. А събарянето на паметника на Червената армия - просто не се нуждае от коментар. Украйна и България са най-бързо измиращите нации е света. А сега дружно - 45 години стигат, времето е наше!ВНИМАНИЕ! КГБ ВИ ЗАПИСВА!
71
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако има бог той ще накаже по един или друг начин руската гнусна орда
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Otivai s brat si na fronta ne bla bla po tv .miliarderi ste i imoti sa milioni imata toi i selenski e bogat no vie pove4e fam kli4ko aide stiga ste prosili mn miliardi polu4u ukraina
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Dvamata bratja sa miliarderi ot brd da kupat i da dadat miliardi na ukraindkia narod kakvo prosat ot badnite evropeizi
68
1
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 1 месец
И на мен ако си ми таковал дъщерята ще дойда у вас и ще ти разтаковам целата фамилия...
67
1
 
24
 
! Отговори
Тц, тц, тц преди 1 месец
В съседната статия чета, как киевските фашисти и наркомани свалили 16 руски ракети от 17 изстреляни, а тук САМО в Киев, където има повече ПВО отколкото в цялата останала част на Украйна са сринати 800 сгради и са убити 200 фашисти. НЯКОЙ ЛЪЖЕ МНОГО ЗДРАВО И ТОВА НЕ Е РУСИЯ :)