иев:  лючови сражени€ в »зточна ”крайна в района на Ѕахмут

ѕоследните седмици руснаците опитвали да напреднат на източни€ фронт
24 юли 2023 20:33, ≈лка ¬асилева
245
 иев:  лючови сражени€ в »зточна ”крайна в района на Ѕахмут
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

 лючовите сражени€ в »зточна ”крайна се вод€т в района на Ѕахмут и по-специално при селата  лишчиевка, јндриевка и  урдюмивка, съобщи ”кринформ, като се позова на из€вление на заместник-министърката на отбраната на ”крайна ’анна ћал€р.

"ќсновната задача на врага е да спре нашето настъпление и ключовите сражени€ се вод€т в района на  лишчиевка-јндриевка- урдюмивка, ако говорим за бахмутското направление. “ова е и главни€т театър на бойните действи€ на изток", каза ћал€р.

ќще по темата
—поред не€ на източни€ фронт врагът използва за обстрела си около 400 000 снар€да на седмица, или към 60 000 на ден.

"“ова ще рече, че нашите въоръжени сили преодол€ват непрестанно стена от снар€ди и при все това напредват", отбел€за ћал€р.

“€ каза още, че действи€та в бахмутски€ сектор са били успешни за украинските сили през изминалата седмица, като през ден€ те са напредвали по южни€ фланг на града.

"ќсвободихме около четири квадратни километра от територи€та ни конкретно в този район. јко говорим за бахмутски€ сектор като ц€ло, досега сме си върнали около 35 кв. км", уточни ћал€р.

¬ същото време на северни€ фланг на района на Ѕахмут стратегическите битки за позици€ продължават без съществена пром€на.

"¬рагът се е вкопчил във всеки сантиметър и не иска да отстъпи позициите, които е окупирал", каза ћал€р.

ўо се отнас€ до положението на руските сили като ц€ло при Ѕахмут, заместник-министърката за€ви: "¬рагът е в капан и неговата маневременост е ограничена от нашите въоръжени сили".

’анна ћал€р допълни, че през последните седмици руснаците са се опитвали да напреднат на източни€ фронт.

"“ук те разшир€ваха направлени€та, които искаха да разшир€т от началото на годината - Ћиман, Ѕахмут и ћаринка, и в продължение на повече от седмица се опитваха да преминат в настъпление в  уп€нски€ сектор, но са неспособни да настъп€т там. ќт друга страна, продължават да се вод€т ожесточени сражени€ и в направлението на  уп€нск. ћиналата седмица врагът се опита да изтласка нашите части отвъд разделителната лини€ на река ќскол, но тези опити се провалиха", добави ћал€р.

“€ уточни, че по лиманското направление врагът полага усили€ да изкара украинските войски и от —еребр€нската гора. » там се вод€т ожесточени битки.

ѕрез изминалата седмица настъпателни действи€ са били предприети от украинските въоръжени сили в районите на ћелитопол и Ѕерд€нск - край селата Ќоводаниловка, ¬ербове, –оботине, Ќоводаревка, ѕриютне, ћала “окмачка и —таромайорске.

"¬ това направление нашите въоръжени сили разминират бойното поле, нанас€т щети на врага и са готови да осъществ€т настъпление", информира ћал€р.

ѕо нейните думи генерално през миналата седмица украинските бойци са освободили с настъпление 12 км по лини€та на южни€ фронт, което прави над 192 кв. км, възвърнати от окупаторите от началото на войната.
(Ѕ“ј, »во “асев)

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


245
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
152
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕай ƒрън преди 11 месеца
Ќа мен ми е интересно, защо не се ползват независими източници за информаци€.  акво казали украинците, какво руснаците...ами каквото и да кажат, ще изтъкнат плюсовете и ще премълчат минусите. ѕо-важно е как се виждат нещата от по-незаеисими източници. “о е €сно, че напълно независими източници нн€ма, но една информаци€ винаги може да бъде споменато, как е получена.
151
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
—ъжал€вам жената ко€то работи по ти€ статии! ћозъка и е изпран със сигурност!
150
6
 
2
 
! ќтговори
 азуар преди 11 месеца
ѕри Ѕахмут руснаците дадоха огромни жертви за превземането му, най вече диваците от ¬агнер, а сега са на път да го загуб€т като е атакуван по фланговете.
149
9
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
’арковска област,  уп€нски район. ¬— на –‘ разшир€ват зоната си на контрол в района на селището Ћиман ѕърви. «омбинацитата постепенно се изтласкват от опорниците край ћасютовка и —инковка. ѕодразделени€та на ¬ƒ¬ на ¬— на –‘ на рубежа  овалевка -  армазиновка - Ќововод€ное преминаха в настъпление. ќсвен това ¬— на –‘ успешно прекосиха река ∆еребец и заеха редица височини на други€ бр€г, като по този начин разшириха и задълбочиха предмостието с размери 5 на 7 км в —ватовски€ сектор. —ъобщава се също, че ¬— на –‘ успешно щурмуват отбранителните сили на зомбинацитата в  армазиновка.
148
8
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
ѕоследни новини от «апорожки€ фронт, район ќреховски. «омбитата на киевски€т наркокартел не намал€ват темпото, изпращайки по н€колко пъти на ден зомби вълни към –аботино. „есто такива вълни се откриват предварително и се разпръскват с артилерийски огън. «омбинацитата върв€т все по-р€дко в посока ∆ереб€нка през ѕ€тихатки, но не спират да опитват. “ам атаките на зомбираната биомаса всеки път завършват тъжно за т€х. ¬ района на –аботино зомбитата използваха дистанционно миниране. «ащо точно не е €сно, тъй като не се съобщава на кой точно обект е извършено.
147
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
Ќаправление ёжнодонецк, ¬ремевски участък (западно от ”гледар).  иевски€т режим продължава да практикува тактиката на "щурм на месо", опитвайки се да изтощи защитата на ¬— на –‘. «омбинацитата атакуват на малки групи позициите на ¬— на –‘ край ”рожайное, но не постигат успех, понас€йки загуби както в зомбирана биомаса, така и в техника. ¬ —таромайорское имаше атаки на малки групи, които б€ха засечени навреме и атакувани с артилери€. ќсвен това зомбираната по натовски стандарт биомаса предприе атака срещу ѕриютное, но се провалиха.
146
4
 
5
 
! ќтговори
≈дин от тримата брат преди 11 месеца
“и€ малоруски само мрънкат и се оплакват.–уснацитр ще ги направ€т мъже,а жените им-магьосници у кревата!
145
5
 
4
 
! ќтговори
2 преди 11 месеца
«омбираната по натовски стандарт биомаса се придвижват напред по южни€ фланг благодарение на посто€нното попълване със зомбита и техника, заетите височини и доброто въздушно разузнаване. ¬— на –‘ героично държат лини€та, но ситуаци€та е изключително трудна поради проблеми с ротаци€та и недостатъчна работа на радиоелектронната борба. ѕадането на јндреевка ще означава предсто€щото превземане на  лещеевка от зомбитата на киевски€т наркокартел и след това Ѕахмут.
144
3
 
3
 
! ќтговори
1 преди 11 месеца
Ѕахмут и околностите. ¬ече седмица се вод€т ожесточени битки за фланговете на Ѕахмут. –уснаците са в отбрана. Ќа северни€ фланг ¬— на –‘ се опитаха да предприемат контраатака, за да си върнат наскоро загубените позиции в района на ќрехово-¬асилевка и √ригоровка, но не усп€ха. Ќа южни€ фланг зомбитата на киевски€т наркокартел се приближиха до јндреевка, ко€то е на юг от  лещеевка. ¬ самата  лешчеевка, благодарение на заетите тактически височини западно от населеното м€сто, зомбинацитата преминават в атака със сериозно предимство.
143
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
зелени€т потник е в бесен че воиската му н€мат дух имат големи загуба в арми€та му и плаче
142
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
≈ стига вчера цитирахте Ѕлинкен, че укрите са си върнали 50% от територи€та, кога да ви в≈рваме.
141
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
142 - Ѕахмут е на стратегипеска позици€, по отношение на ƒонбас. »ма къде да се скалдира юйого ръжие и техника, а близки€ до него —оледар има солни мини, коитонса като подземен град, където можеш да помещаваш цеши танкови бригади.
140
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
60000 снар€да на ден, срещу вашите 5000, инто ако не пестите за ппреднатанпровалена офанзива. ¬ този моеюнт просто губите маллотонси останалин хора :(
139
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
¬ъоръжените сили на ”крайна са под заплаха от пълно обкръжение в јвдиевка. “ова съобщи назначени€т от  иев кмет на јвдиевка ¬италий Ѕарабаш. “ой се оплака, че въоръжените сили на –‘ блокират единствени€ останал път към града. “ой също така изрази опасени€, че след това ще започне атака срещу јвдиевка от н€колко посоки едновременно.
138
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
Ћисицин: ¬ ”крайна вече се връчват призовки на хора с увреждани€. ћладеж, който е инвалид и регистриран в психиатрична болница е признат от военната комиси€, като годен за военна служба.
137
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
”крайна се готви за втора вълна на контранастъпление - BILD. «еленски обеща на Ќј“ќ да "ускори темпото". ѕоредното обещание на киевски€ наркокартел последва вълна от критики за провала на контранастъплението на ¬—”. —поред автора на стати€та украинската страна е сформирала "огнен юмрук" от далекобойни западни оръди€, а "втората вълна" ще бъде насочена на юг. „акаме следващите видеа на изгорели "Ћеопарди" и друга техника на Ќј“ќ.
136
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
–езултатът от нападението срещу пристанищата на –ени и »змаил не закъсн€. «адръствани€ се образуваха по фарватера и морските пътища на подходите към украинските пристанища –енийски и »змаилски след т€хното поражение. ћного товарни кораби, които преди това активно се движеха между ”крайна и –умъни€, сто€т на рейд - н€ма за къде да бързат. ј след това както реши военното ръководство на –уси€.
135
3
 
8
 
! ќтговори
ƒжордже Ѕалашевич преди 11 месеца
ѕростотии и глупотевини. “олкова празнословие и безсмислици в една стати€, само и само да се покаже колко е "велика" укрофашистката войска. "Ќие напредваме, но врагът се е окопал и не отстъпва и сантиметър." ’а сега кажете, как напредвате, като врагът не отстъпва????
134
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 11 месеца
“о€ Ѕахмут е ега ти гробището. «елен€та се е вманиачил в Ѕахмут, а там какво има? ƒа н€ма заровено пиратско съкровище?
133
4
 
5
 
! ќтговори
≈хаа преди 11 месеца
ƒо „акаме рушките вдовици - ще дочакаш руски тираджии да те натор€т плодородно.