Сутринта ще е слънчева, а следобед идват облаците

На места ще има превалявания
30 май 2024 08:03, Нели Христова
2
Сутринта ще е слънчева, а следобед идват облаците
Снимка: БГНЕС

Минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие до 15 градуса. Денят ще започне с превалявания в Добруджа. Преди обед ще има разкъсани облаци над западните райони и слънце по Черноморието.

Постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в западните и в централните райони, а по Черноморското ни крайбрежие ще бъде облачно. Условия за градушки има в Софийското поле и в Дунавската равнина, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от юг-югозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 22 до 29 градуса, по Черноморието градусите ще стигат до 24.

Следобед над Рила, Пирин и Родопите ще прегърми с валежи. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад-югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще бъдат около 4 до 6 градуса, а на 1500 метра - около 11-12.

В петък и събота чувствително ще се повишат температурите, като ще превалява главно в планините. В събота късно следобед и през нощта ще прегърми в западните райони. В неделя значителни количества около 30-50 литра на квадратен метър, със силни гръмотевични бури, ще паднат у нас в западните и в централните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Видео прогноза
Предиобед ще е слънчево, после ще вали с гръмотевици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
:)