Вучич: Австралия се унижи в случая "Джокович"

Сръбският президент с критики към федералния съд
16 яну 2022 12:58, Александър Попов
137
Вучич: Австралия се унижи в случая "Джокович"
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич разкритикува австралийските власти тази сутрин, часове след като Федералният съд реши да депортира Новак Джокович малко преди началото на Аустрелиън Оупън заради ваксинационния му статут.

"Те смятат, че са унижили Джокович с това лошо отношение към него в продължение на десет дни, но унижиха само себе си. Джокович може да се завърне в страната си с високо вдигната глава", каза той пред местните медии.

Припомняме, че световният номер 1 загуби съдебното дело след повторното анулиране на визата му и ще бъде депортиран от Австралия.

Още по темата
Джокович се бори да остане в Мелбърн, където трябваше да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън и да се опита да спечели рекордна 21-а титла от Големия шлем. Липсата на пълна ваксинация обаче доведе до ключовото решение на съда по-рано през деня 11 дни след като Джокера пристигна в страната.

Мястото на 34-годишния сърбин в основната схема на Аустрелиън Оупън бе заето от „щастливия губещ“ Салваторе Карузо от Италия, който ще се изправи срещу сънародника на Джокович – Миомир Кецманович, в първи кръг на надпреварата в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
11
 
24
 
! Отговори
Стига ривахте преди 2 години
Ако беше спазил правилата проблеми нямаше да има....
86
9
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да бе,все вие сърбите сте прави и вашия господар Русия. Много си нагъл Вучич.
85
13
 
23
 
! Отговори
кенгуру преди 2 години
в Австралия дали са чули за тоя и въобще някой интересува ли се от мнението му ???
84
14
 
9
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
Вучич, в страните с хунти е така, и ако ти в твоята направиш здравна хунта, никой няма да те *** за нищо... Джоко го остави - голям футболист и доказа, че не е роб, както всички изме.кяри духнали за триградието Австралия... новата земя на робите!
83
13
 
29
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Вучич, Австралия не е част от Югославия и ти не си Тито. Аре по-кротко малко.....
82
7
 
30
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
90% от австралийците не знаят дори какво точно е Сърбия.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е, но защо се натискат там , за пари то е ясно. Можеше по-достойно да излезе от ситуацията. Като протестите на сърбите, живеят и се хранят от острова , но иначе мрънкат, няма как да стане..То това показва и че модела с имиграцията е вреден и за двете страни в процеса, в крайна сметка
80
6
 
25
 
! Отговори
... преди 2 години
Пука им на австралийците какви ги плещи Вучич...
79
2
 
18
 
! Отговори
aa преди 2 години
Вучич, пращай сръбската армия към Австралия и им покажи на тези аборигени.
78
7
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Видяха сърбите какво е австралийска плескавица.
77
8
 
18
 
! Отговори
Мужик преди 2 години
Кой го казва? Този който е вечно в поза пapтер пред Путин и му ближe подметките!
76
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия показа нагледно как се защитава правото и законите, няма изключения за никого. То затова и австралисйкият народ е щастлив и благополучен, докато сърбите хитри балканци газят кал и немотия, младежите им ходят в кауфлажни облекла, остригани и татуирани и се имат за кралимарковци, а всъщност са дълбоко нещастни, и само Джокович им носи радост и пълни чашите със сливовица.
75
2
 
17
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Някой да отвори македонски вестник 3 от 5 заглавия са за Джокович, това че имат 30год. независимост или че днес гласуват нов кабинет не им е важно явно на сръбските ***.
74
9
 
24
 
! Отговори
Не е виновен Джоко преди 2 години
Първо той е Сърбин и като такъв той живее с чувството, че всичко му е позволено.Мноро, ако се вгледате в втичата му физиономия и събраните очички, ще разберете че зад тях много умствен материал няма.Никой не отрича, че е велик тенисист, но това не му пречи да е абсолютен сръбски тапа--нар.
73
5
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Вучич, ми като не ви изнася да спазвате правилата направете със Сърбия опън и правилата ще ги определяте вие. Астралийците си гледат правилата и общественото мнение и интерес. Прави, криви там решаватъте, в Сърбия си решавате вие.
72
6
 
11
 
! Отговори
Хай преди 2 години
Сега Вучич да обяви война на Австралия и да се свършва,а в Европа да се забрани влизането на Сръбски граждани, след като при тях няма карантина за болните.
71
10
 
20
 
! Отговори
буахахаха преди 2 години
Хаха, Вучич да говори за унижение... ахахахах!!! Сърбия е сигурно най-унижената държава в Европа - перманентен пудел, който дори не скача по кокала, а по някакви евтини насипни гранули....
70
11
 
29
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Глупич пак се изказа, типично по сръбски - арогантно, по комунистически, без покритие и напълно неподготвен! Не Австралия, а Сърбия за пореден път се изложи в лицето на Джокович и баща му. Там тези партизанско-балкански номера не минават. Да се благодари, че не е в затвора за лъжепоказания.
69
9
 
25
 
! Отговори
Дупедавците преди 2 години
В България, веднага забравих какво направи Джокович за да се подиграе с Гришо, а сега пригласят на този *** Сръбски.Сърбите са долна нация !!!
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не беше фалшив тест, не беше уж цьолиакия, не беше уж карантина ......ама не искал ваксина. .....много се омаза в лай....