Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран

Федералният съд отхвърли обжалването му да остане в страната
Обновена: 16 яну 2022 09:32 | 16 яну 2022 09:15, Александър Попов
425
Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

"Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена", заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Още по темата
Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус. Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на тези убийци и наследници на каторжници и хурви да им вземат големия шлем и да го дадат на китайците и без това те плащат масрафчето.
323
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аборигените ги нема отдавна. останали са една шепа и са нявряни в концлагери на края на света и биват заливани с алкохол и дрога, земята им е окрадена и колко по бързо бъдат забравени тези поданници на онова влечухо майката рептилка толкова по доволни ще са нацистите в автралистан. джокович да беше мъж да излезе да каже не съм ваксиниран, карам го, или карал съм го, идвам да играя, да го похвалим ама той селски печанегски тарикатчик. по тъмна доба, с изключения.
322
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович има медицински основания да не се ваксинира. Сега да ги осъди за дискриминация и лишаване правото на труд... И да осигури поне материално следващите си поколения.
321
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПААЛЯЯЧО!
320
5
 
9
 
! Отговори
Отдъхнаха си преди 2 години
Сега вече е сигурно че в Австралия никой повече няма да се разболява и всички аборигени ще бъдат здрави като бик ... и почти толкова умни !
319
10
 
8
 
! Отговори
закон преди 2 години
Аборигените показаха как се спазват законите в тяхната държава. Няма бедни, богати, звезди и т.н. За много това е "политика", но за мен е пример как се създава перфектна среда в едно общество от най-различни раси. Надявам се някога и тук в БГ да се случи това.
318
2
 
1
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Да си направят свои турнир без ограничения. Като се пуснат там да играят повечко от известните и гуемио шуем ще стане на гуемио ***! Никой нема да го брига за него!
317
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фармацевтичните гиганти правят големи пачки. Няма да се учудя да спонсорират най-големите турнири, само и само да натрият носа на Джокера. Известно е приятелството на Бил Гейтс с Федерер и Надал. Сърбинът за пореден път се надцени.
316
2
 
8
 
! Отговори
NoVac Djokovich преди 2 години
Австралията ПУСТА да остане, коронавирус ЦЯЛА да я хване ....... даеба тез аборигени.
315
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тенисистите имат асоциация. Нейн шеф е Джокович, ама в тази ситуация в неговата подкрепа се изказаха 4 - 5 от тях. Повечето мълчаха, а някои направо го обвиниха в егоизъм и неспазване на изискванията. Циципас каза, че не иска Джокович да смята другите за ***.
314
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ролан Гарос ще допуска само ваксинирани. Джокович ще е пред голяма дилема - или ваксан или чакане в молитви и медитации кога короната да приключи.
313
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката трябва да е вън от спорта. Недопустимо поведение на австралийските власти. Трябва много да се замислим върху случващото се.
312
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия тенисисити нямат ли някаква организация? Нещо като ФИФА за тениса. Тая организация какво мисли по въпроса, че най-добрия тенисист не може да играе? Не е ли добре турнирът да бъде преместен в по-нормална страна. И така да си получат санкциите чрез икономически загуби? Каква е тая задължителна ваксинация - който иска се ваксинира, който не иска не. Останалота е робовладелчество, не е и фашизъм дори.
311
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добър тенисист, обаче ако не спазва законите на дадена страна, естествено ще си търпи последствията :)) Иначе съм съгласен с неговото мнение, но показа неуважение към Австралия, дано да се поучи малко, че сръбския шовинизъм ще му изяде главата :))
310
0
 
2
 
! Отговори
Ша преди 2 години
пусна сълза
309
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 328 АвстралияММдааа. Ще гледаме как трима аборигени трескатмайкати и ти правят братчегей
308
16
 
12
 
! Отговори
Австралия преди 2 години
Ето сега АО ще се гледа с удоволствие. Без сръбски симулации, "колко съм уморен"', без "ама що не ме аплодирате" и няма нелепи балетни етюди след всеки мач "Ах колко ви обичам". Очертава се прекрасен АО!
307
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасната и голяма Уитни Хюстън! Злото се побеждава с Любов. Музиката е Любов.. и самата Уитни го казваше .. GOD BLESSOne Moment In Time https://youtube/watch?v=B6JU1QGBHbU
306
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата на фзическо ниво на духовно са свързани.Смърт няма.Тя е на тялото.Човек душата духа съзнанието са вечни.Душата идава на земята да се учи да трупа опит.Душата е енергия.Мисли чувства думи действия са енергия и се записват във Вселената.Мисълта създава и променя формата.Ако душата си е избрала да умре в тоя живот от вирус,няма да е от нещо друго.В ЛЮБОВТА няма ограничения.Естеството на душата е Любов произлиза от Бога.На всички трябва да им е ясно че Бил Гейтс стои зад плана за пандемията.
305
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от плана за измаманата пандемия каквато няма.Проблем.Негативно внушават ПОСТОЯННО страх на немислещите и неосъзнати- те се лъжат най лесно. 5G мрежи дойдоха ограничавания глоби забрани отнемане на право на свобода на живот. Продаване на решение вакнини с които ви убиват а пък тея със слаба имунна система които се разболяват и от 1 настинка може да се разболеят с кислород ги убиват.С няколко ваксини да ви превърнат в биороботи подвластни на командите им.Нов световен ред.