Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран

Федералният съд отхвърли обжалването му да остане в страната
Обновена: 16 яну 2022 09:32 | 16 яну 2022 09:15, Александър Попов
425
Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

"Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена", заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Още по темата
Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус. Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
17
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Джокович опита да лъже като Просто Киро , но австралийците не пасат трева и не ядат просо !
63
12
 
9
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
Точно Австралия ще бъде първата, смазала фашизма. Ефектът на доминото. Относно Джокович - съдбата си знае работата - опази го от кукуряци.
62
21
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
Антиваксърите бяха осъдени и останаха без знаме...
61
11
 
25
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Законите са за да се спазват,но човек трябва и да мисли.Закона е казвал на немеца 39та да трепе поляци,закона казвал да те пратят в Белене за виц срещу бай Тошо,а сега закона те задължава да се боцкаш..Дали е редно да нямаш право на избор?!? НЕ!!! Но е ЗАКОННО.Да ви сеХем на законите.Никой не може да спаси овццата, която сляпо следва стадото,което е тръгнало на заколение.
60
3
 
6
 
! Отговори
F - 35 преди 2 години
Сви србе на врбе, ако нема врбе има брезе
59
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканският инат, простотия, фиксация в един тенисист и неразумни емоции си личат и от това, че някои вече погребват АО. Турнирът има лиценз до 2039 г. Има и всичко останало - инфраструктура, спонсори, традиции. Върху това е работено десетилетия наред. АО е смятан от самите тенисисти за най-любим от всичките турнири на ГШ. Тенис имаше след Борг, Макенроу и Сампрас, ще има и след Федерер, Джокович и Надал. Стига с тая фиксация в Джокович.
58
17
 
21
 
! Отговори
Съдия преди 2 години
Ами, в Австралия има закони и хора , които прилагат тези закони ! Виж, ако беше в България , никакви закони нямаше да важат за Джокович ! Законите в България не важат и за Зеления чорап, за Кико Коня, за Кокорчо , за всички комунисти и отроците им !!! Те вече демонстративно ги погазват и се хвалят с това ! Е, обикновения българин защо трябва да спазва законите тогава ???
57
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма излагация на държавно ниво не бях виждал скоро. Пълни клоуни. Дори австралийците са възмутени от тези фашистки изказвания на министъра си. Абсурд да гледам АО повече. Това е ужасна подигравка със спорта. Щи казва някой дали да се бодеш или не. Айде пътувайте кенгора. Без публика сте нищо.
56
13
 
18
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
Не пропадна турнира, а направо замина в канала! Това е бъдещето на спорта - да отстраняват най-добрите с неспортни методи...
55
12
 
8
 
! Отговори
Джей Джей Окоча преди 2 години
Искаше ми се да видя 21-вата на Джокович в Австралия,но уви! Излъга с документите.Факт! Фен съм му,но изиграха много лошо сценария.Били са наясно,че няма да правят компромиси,на какво са се надявали? А ДАЛИ СА ЗНАЕЛИ,ЧЕ ПРЕЗ МАЙ ЩЕ ИМА ИЗБОРИ И ТОЯ ХОУКИ ЩЕ ИГРАЕ ТВЪРДО?? Нищо,пак добре,че оттърва затвор,бежански бараки и куп други неща.Успех на следващия голям турнир! Оставям настрана Сърбия,Австралия,река Нил, Месопотамия и зебрите,които с вибрациите си влияят зле на троловете :))
54
13
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
до 52, антиваксър. Аз може да съм папардачец, но ти си липсващото звено между човека и оран..***..та..на. Край на сръбският лъжец!
53
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешни кравари.Изкуствена нация .Как така чехкинята играе мачове и когато почват Джокович я гонят Смешни закони ако беше Надал и Федерер това нямаше да стане но понеже е сърбин айде .Дано им пропадне турнира.
52
16
 
18
 
! Отговори
Дзивко преди 2 години
Късно е либе за китка, да е мислил когато е трябвало, омота се от лъжи, тук някои го направиха борец за свобода, само дето истината е, че се опита да мине метър с лъжи и го хванаха
51
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникален цирк сътвориха аборигените. Надали някой нормален човек би посетил повече севернокорейския им концлагер.
50
3
 
6
 
! Отговори
Станишката преди 2 години
Добро Утро Циркаджии! Защо се прави всичко? Защото обикновения работещ и полезен човек заживя добре и единственото с което го превъзхождаха хората с власт беше парите и някои луксове, които се оказаха недостатъчно за съдистичните елементи по върховете, те искаха да изпъкват, да бъдат само те и да дават по мъничко на полезните си слуги идьоти, мобилизираха ги , подготвяха дълги години всичко и го направиха! Вашите проблеми са Свещения Граал на тяхното Щастие, свиквайте!
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно какво би направил съда в Авсралия с такъв като нашия кире канадеца ако го гепат че им нарушава закона?
48
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фарма мафията си върви по плана. Още преди година обсъждахме ,как ще дойде ден да натискат за задължителна ваксина. Това е нечувано ! Абсолютен бойкот на всеки и всяка държава говореща за задължително ваксиниране. Това е грубо нарушение на човешките права и е добре да го осъзнаете.
47
6
 
19
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Да, ако "законите" са такива, че трябва да си със сменен пол преди турнира, означава ли че трябва да го "спазиш" задължително, за да участваш... Щото страната е "демократична"!?
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше Григор пак ли така щяхте да плюете. Не сте били в Австралия и не знаете какви проверки има. Но като цяло ск е политическо.Също както Хамилтън в F1
45
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шамар за егото на Джоко, който ще помни до края на дните си.