Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран

Федералният съд отхвърли обжалването му да остане в страната
Обновена: 16 яну 2022 09:32 | 16 яну 2022 09:15, Александър Попов
425
Гейм, сет, мач... Джокович загуби делото и ще бъде депортиран
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович загуби делото в опит да избегне депортация от Австралия, като Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Аустрелиън Оупън.

"Разпорежденията на съда са молбата да бъде отхвърлена", заяви главният съдия Джеймс Олсоп.

Джокович трябва да плати разходите по делото.

Неговите адвокати заявиха, че искат половин час, в който да решат дали ще предприемат други стъпки или ще се съгласят с решението.

Още по темата
Лидерът в световната ранглиста възрази срещу едноличното решение на министър Хоук и доводите, че застрашава здравето и живота на австралийските граждани. Трима съдии изслушаха доводите на двете страни в продължение на 5 часа, а след това се оттеглиха, за да вземат решение.

Основните мотиви на министъра Алекс Хоук за решението да отмени документите на сърбина за пребиваване на територията на страната са, че той подклажда настроения против ваксините срещу коронавирус. Тази тема беше дълго дискутирана пред съда, като защитата на Джокович твърдеше, че от министерството се осланят на старо интервю на тенисиста пред Би Би Си и той никога не е влияел на феновете по време на участието си в предишни турнири.

Ноле няма да играе на Откритото първенство на Австралия и да изпълни мечтатата си за рекордната 21-ва титла от Големия шлем. С по 20 титли са той, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Федерер също пропуска първенството, което отваря възможност рекордьор да стане Надал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Райхстагският процес от Мелбърн- нищо ново при фашистите....
263
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не отмениха турнира след като се правят на загрижени за хората и това ще ги постави в опасност от заразяване? За да не изтърват парите, cмeшниците.
262
23
 
26
 
! Отговори
На Джокович.. преди 2 години
Вече никой не вярва....балкански тарикати.... колко мача така е спечелил-с номера....
261
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си правила и Джокович също трябва да ги спазва, а не да ги нарушава от позицията на номер едно в ранглистата. Като номер едно, трябва най-много да спазва правилата.
260
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович си го търсеше.... и си го намери. Сега 3 години няма да стъпи в Австралия.
259
38
 
28
 
! Отговори
11 преди 2 години
Без най-добрия играч, този турнир придобива махленски тип. Загуби поне половината си световна публика и пари. Щом са такива законите на австралопитеците, турнирът трябва да бъде изваден от световната верига и държавицата им съдена и глобена.
258
24
 
27
 
! Отговори
Whitestar преди 2 години
Всеки е на ясно, че този човек не отива в Австралия на почивка, а на работа! Като така представя цяла държава и дори континент, а не е обикновен служител в командировка! Следователно би трябвало веднага да му се направи бърз тест и лекар или лекарска комисия да елиминират нуждата от Сертификат! Всичко друго е търсен и целен скандал! Това е ясно на всички, ясно е и защо се прави!
257
28
 
33
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Корумпираните австралийци намериха начин да отстранят играч номер 1! Джокович е преболедувал, повечето тенисисти или са преболедували или са ваксинирани.С турнир под открито небе на 15 м от публиката, от която повече от 70% са ваксинирани, не би могъл да поставя на риск ничие здраве, единственият сигурен риск е, че няма да остави друг да спечели турнира.Австралия не заслужава повече да бъде домакин на голям тенис турнир
256
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я Путин да направи Един нов световен турнир и Австралийците да си бият ваксини в мозъка
255
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казват съдиите - "стимулира антиваксърските настроения" в Австралия , т.е. кара част от бъдещите Овце да се позамислят... , те набодените са си решили вече.Така ,че няма място в кошарката Джокович.
254
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вучич да нападне Австралия с подарените руски таралясници Миг29 за да им даде урок, че трябва да се спазва безусловно свободата на балканската личност.
253
15
 
13
 
! Отговори
Кефете ли се ?? преди 2 години
Добре добре, то ще ви се върне, защото Ноле многократно каза, че обича Българите!
252
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стой изправен,Ноле!Не на ковид тиранията!Лъвът не се интересува от мнението на овцете!
251
5
 
6
 
! Отговори
четник Сърджан преди 2 години
Смърт на фашизма, свобода за аборигените!
250
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ноле е бил на разработка Сега разбрахте ли каква е целта?
249
28
 
36
 
! Отговори
бивш студент преди 2 години
Джокович е типичния пример за простащината на богат и известен балкански субект! Правилата за всички и не може цял свят да спазва правилата, а един човек да погазва всичко само защото има слава и пари. Цяла Сърбия спазват мерките, а той с положителен ПСР ходи по разни сесии рискувайки здравето и живота на други хора! Всичко тенисистк спазват правилата свързани с провеждането на АО, а този балкански субект иска да е над останалите човеци само защото е номер 1!
248
8
 
6
 
! Отговори
Чухте ли... преди 2 години
Антибиотика* ТиВи предаде, че Ноле нямал пари да се върнея , майка му плаче, абаща му псува, управата в "ауТстралия ", заселена с престъпници от мама Англия.
247
6
 
8
 
! Отговори
До дразнител 260. преди 2 години
Западните общества имат закони ама за едни, за други са различни, а са солни защото има диктатура.Сатанинското злорадстване върху жертвата им е присъщо, а и на тебе също.
246
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия вече се нарича Южен Китай, а турнира им вече ще се провежда в Китай.По-ниско ниво от невменяеми психопати на Земята никога не е имало.Я у леву..на китайския турнир.
245
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък, таман освободи 30 милиона роби и те пак попаднаха под люто иго без освободителя си Джокович. Не им върви на австралийците да бъдат освободени от освободител като нас българите. Джокович имаше шанса да му построят паметник в Мелбърн тенисист освободител ама тъмните англосаксонски сили провалиха австралийската пролет.