Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!

Българинът не успя да стигне до финала на турнира и да защити титлата си
6 яну 2018 10:05,
81
Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!
Снимка: Reuters

Австралиецът Ник Кирьос детронира световния №3 Григор Димитров от трона в Бризбън, след като спечели мача между двамата с 3:6, 6:1, 6:4.

След първия сет съперникът на Гришо заигра отлично, пласираше мощни сервиси, вкара общо 19 аса, игра отлично в защита, което му донесе знаменития успех. Така хасковлията не успя да защити титлата си и ще изгуби точки в световната ранглиста, пише gol.bg.

В спор за титлата Кирьос ще се изправи срещу американеца Райън Харисън, който елиминира приятната изненада Алекс Де Минаур след 4:6, 7:6, 6:4. По този начин Кирьос постигна и първа победа в кариерата си над Григор от три опита и се превърна в първия австралиец, който се класира на финал в Бризбън.

Първият сет между Григор и Кирьос се разви в светкавично темпо, дългите разигравания липсваха, като двамата взимаха подаванията си. При 3:2 дойде ключовият момент в него, след като световният №3 стигна до първи пробив в мача, който се оказа и единствен в първата част.

В началото на вторият сет двамата си размениха по два бързи гейма на нула, след което Кирьос стигна до първия си пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма, после го затвърди, отново взе подаването на Григор и в крайна сметка спечели частта с 6:1 без особено напрежение.

В третия решаващ сет двамата взимаха подаванията си, но Кирьос стигна до пробив и поведе с 4:3 гейма, после взе подаването си, за да се окаже на гейм от финала. В крайна сметка той стигна до два мачбола, реализира още първия и спечели сблъсъка.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Детронация"???Не думай!Когато си градите фалшиви кумири с фалшиви новини това се случва.Медиите в Бг отразяват всичко както заръча КОЙ, Баце или Меките китки.В България всичко вече е толкова изкривено че катастрофата е неизбежна.Отдавна спрях да гледам бг тв а също така престанах да гледам и тенис именно заради слабоумното поведение на бг медиите.
31
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД ПРЕЗ 2018 Г....ОТ 3 ДО ОКОЛО 23 МЯСТО В КРАЯ НА ГОДИНАТА !
30
5
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Недъгавите почнаха да коментират !
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Ей, ***, ние елиминирахме световния шампион Германия, защо да не бием и Италия на Полуфинал ако ни бяха отсъдили 1000%-та дузпата и Бразилия на финал?
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Италия ни смачкала, а накрая една дузпа не даде френския педддал. И ставаше 2-2. И кво прайм със смачкването ако ги излъжем на дузпи? А бразилците бяха равностойни с Италия. Нашите срещу шведите бяха толкова демотивирани че няма нищо общо с мач на финал.
27
11
 
8
 
! Отговори
хехе 24 малоумнико преди 6 години
Италия ни смачка ,гледал съм мача 100 пъти .Ние нямахме положения освен тая дузпа.И кой ти гарантираше,че Италия нямаше пак да ни смачка и да бяхме изравнили ? ***,Бразилия щеше да ни опука с 8 гола,нали видя какво направи Швеция бе ***.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
форумноте гащиризони се юрнаха!
25
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой сега ще каже, че Волгин не е прав?
24
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най-великият тенисист да стане,като почне да ми замета българския със страшен акцент,а не да не расъл в Хасково, и не ми е симпатичен.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21 Ицо и компания не заслужаваха световната титла? А Италия заслужаваше ли да е на финал след стопера с двете ръце на Костакурта в наказателното поле на Италия след удара на Костадинов? Олигoфрен, отивахме на финал и бразилците щяха да са объркани, понеже ние нямахме система. Като нищо ставахме световни шампиони 1994-та. Малък си бил обаче за да го проумееш това което ти пиша.
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва бързо отпадане в Австралия опън и после мучене в София -Гришо ,Гришо .А всичко е уговорено в спорта.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жив и здрав да е и пак да бие!Пак добре,че още не се е отказал от българско гражданство.Защото това е най-безмислената държава.
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Третия в света .Това ще бъде като онова поколение наши футболисти .Просто и този турнир показва защо не може да е номер едно .Той няма мач без загубени сетове и накрая падна.И то от лекето Кириус ,който му се смяха,че бил средняк . Колкото Ицо и ко заслужаваха световната титла толкоз и Гришо заслужава да е номер едно .
19
11
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Един път къспет, втори път късмет, хайде стига толкова! Ами ако бяха играли асовете, какво щеше да стане с нашия лигльо?
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 16 Не знам къде СЕГА Зверев мачка Федерер, но Маестрото е номер 2 в света, а Зверев 4-ти мисля. И то разлика в годините над 15 години. Смях в залата. Федерер на 36 години с бастуна е номер 2 в света, а Зверев на 20 години един финал на ГШ не може да достигне. За кво си говорим? Все едно му е баща.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ТАКТИТА, КОЯТО ЕДИН ДОБЪР МАТЕМАТИК ЩЕ СХВАНЕ
16
2
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Вия от удоволствие....представям си как се гърчат новоизпечените тенис ентусиасти...
15
9
 
10
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Загряващ турнир за Големият шлем. Гришо добре се представи - полуфинал. Разбира се има доста, които не знаят какво е това тенис и искат пебеди до дупка. Е, не става така. Важно е какво ще стане на Австралия Опън. Миналата година Гришп се представи блестящо, но сега има много тенисисти с изравнени сили в топ 100. Сега гледам как Зверев мачка Федерер, нещо, което беше немислимо преди 1-2 години.
14
9
 
4
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
Кириос яко бе назобан. Досега не съм виждал такъв тенесис с такъв сервис.има един поляк който играе само на сервис.Но има и договорка Григор му дава мача после той си връщавече бяхме свидетели миналата година на такава договоркакръстника си има кръстник
13
20
 
6
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Портедният неудачник_ в Б-я. Некадърник_ - погаза го отново, не заслужава да е в топ 100 не може да не показваш постоянство в тениса. Такива сме българите