Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!

Българинът не успя да стигне до финала на турнира и да защити титлата си
6 яну 2018 10:05,
81
Детронация: Кирьос свали Григор Димитров от трона в Бризбейн!
Снимка: Reuters

Австралиецът Ник Кирьос детронира световния №3 Григор Димитров от трона в Бризбън, след като спечели мача между двамата с 3:6, 6:1, 6:4.

След първия сет съперникът на Гришо заигра отлично, пласираше мощни сервиси, вкара общо 19 аса, игра отлично в защита, което му донесе знаменития успех. Така хасковлията не успя да защити титлата си и ще изгуби точки в световната ранглиста, пише gol.bg.

В спор за титлата Кирьос ще се изправи срещу американеца Райън Харисън, който елиминира приятната изненада Алекс Де Минаур след 4:6, 7:6, 6:4. По този начин Кирьос постигна и първа победа в кариерата си над Григор от три опита и се превърна в първия австралиец, който се класира на финал в Бризбън.

Първият сет между Григор и Кирьос се разви в светкавично темпо, дългите разигравания липсваха, като двамата взимаха подаванията си. При 3:2 дойде ключовият момент в него, след като световният №3 стигна до първи пробив в мача, който се оказа и единствен в първата част.

В началото на вторият сет двамата си размениха по два бързи гейма на нула, след което Кирьос стигна до първия си пробив в двубоя и поведе с 3:1 гейма, после го затвърди, отново взе подаването на Григор и в крайна сметка спечели частта с 6:1 без особено напрежение.

В третия решаващ сет двамата взимаха подаванията си, но Кирьос стигна до пробив и поведе с 4:3 гейма, после взе подаването си, за да се окаже на гейм от финала. В крайна сметка той стигна до два мачбола, реализира още първия и спечели сблъсъка.

Още спортни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Shark 52Не само си глупав и необразован но и завистлив и злобен.Фактите са ОЧЕВАДНИ и ако беше поне малко образован ( а ти не си) нямаше изобщо да задаваш подобни ГЛУПАВИ въпроси.А да отварям очите на бабуини от прованса НИКОЙ не ми плаща нито пък имам желание.
51
6
 
13
 
! Отговори
Sven преди 6 години
Злобен народ сме! За това нищо не става от нас! Един ден като изчезнем , няма да е голяма загуба!!!!
50
6
 
10
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 50. Ти имаш ли доказателства, че Григор Димитров не си плаща данъците? А? Или говориш наизуст, както и повечето злобарчета тук. Покажи черно на бяло че е така. Ако не можеш, си затвори плювалника и се върни в дупката, от която си изпълзял и си се натресъл в София. Хайде да те видя, ГРАМОТНИКО, докажи си думите, че Григор не плаща данъци в България.
49
5
 
8
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До до 47. Виждам. Колкото повече минуси, толкова по-ясно ми става, колко съм прав.
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Shark 47Другите държави изискват плащане на данъци (25-50%) а селчото не ще да плаща..То и в Бг се очаква да плаща едните 10% ама той се крие и не ги плаща ЗАСЕГА!!Сега схващаш ли НЕГРАМОТНИКО?!В прованса живеете по дърветата.
47
3
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
Почваме
46
8
 
12
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Да ви кажа честно, ако бях на Гришо, отдавна да съм приел друго гражданство и да съм забравил за тази скапана държава и тези злобни и завистливи хорица тук. И родителите си щях да измъкна. Може да се възмущавате, да ми слагане око щете милион минуса, добре знаете, че съм прав. Българинът го движи завистта и това е. Той няма да се зарадва на победа на сънародник, а ще се радва на загубата му, ще злобее и ще се издига в собствените си очи. Прав съм, нали, а?? Хайде слагайте сега минуси.
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турнирите ,като този в Бризбейн са измислени за такива ,като Кириос .Григор вече беше там !
44
2
 
8
 
! Отговори
3 в света преди 6 години
Колкото 4 тите в света играеха толкоз и Гришо - крива игра . Не ниси наслада като скудрата на Баджо и Паоло Роси .Ни насладата от тениса на Агаси и Федерер . Едно вихрене и това е .
43
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Димитпов изкара късмет - един път с предния си съперник... Но на втория път стомната се счупи !Още вчера казах, че с такава игра няма шансове.Когато не можеш да се възползваш от Биг Поинтс - обикновено губиш.Момчето ни е най-много от средна класа... и ако не подобри играта си чувствително - ще остане в нея!
42
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 38. Явно се припозна сред завистливите, комплексирани ***. Е, поне някой да си признае, макар и косвено....... хихи....... стяга те тиквата от завист и и злоба, нали? Честит празник комплексарчета.
41
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешо, оставяй този тенис, вземи да учиш! Спортът е временна професия. После като станеш на 50 години и какво ще правиш? Вече не ставаш за тенисист. Трябва ти професия!
40
5
 
9
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 6 години
Ями кажете вии ревльовци колко от вас са направили поне една петдесета от това което направи Гришо??? Научите се само да ревете като вдовици за х... Ха някой от вас да излезе и да ни покаже как се прави-- че на Българите им писна от тъпоглави многознайковциВместо да кажете "бравоГришо" вии майстори му търсите косури--- майсторииииииии!!!!!
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждате ,че формата му е лоша .Представете си на голям шлем в 3 от пет сета .Просто няма начин .Още в първия кръг ще падне тая година в АО.ПОСЛЕ ГОЛЕМИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ И ПАК ЩЕ ИМА ОТПАДАНЕ ОТ ТОП 10 .
38
8
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Нека да има титла и за другите тенисисти, не може само Григор да печели. Взеха му титлата ни Григор, защото много печели, стига му толкова. Нека да опита малко и от загубата, за да се стегне.
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Shark 35Тази година ще имаш много работа покрай това "да му го повдигаш" на младежаот провинцията. Приятна работа, неудачнико.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11Произнася се Бризбън. BRIZ-bƏn
35
9
 
15
 
! Отговори
Shark преди 6 години
На зивистливите, комплексирани *** такива новини са балсам да дребните им душици. Ако ще и последен в световната ранглиста да стане Григор, вие пак не можете на малкия пръст да му стъпите. Плюйте си на воля, може би на този хубав празник това е успокоение за това, че сте едни неудачници и нещастници.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе то се виждаше че играе трудно последните два мача.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22От бг гражданството няма как да се откаже защото НЯМА друго гражданство.Може да посика немско и да плаща 30-35% върхо доходите ама едва ли щему хареса.Е