Гофен срази Надал, а той: Отказвам се от Мастърс-а!

Рафа обави, че е контузен, замества го Пабло Карено Буста
14 ное 2017 08:44,
42
Гофен срази Надал, а той: Отказвам се от Мастърс-а!
Снимка: БТА

Давид Гофен записа първа победа в кариерата си над №1 и започна дебютното си участие на финалите на АТР в Лондон с успех 7:6(5), 6:7(4), 6:4 срещу Рафаел Надал.

Така победителят ще срещне Григор Димитров в сряда, нашето момче пък победи също в три сета австриеца Доминик Тийм.

Още по темата

Веднага след срещата Рафа обяви, че се оттегля от участие на Мастърс-а заради контузия в коляното и слага преждевременно край на фантастични си сезон.

"Ще се трудя усърдно, за да продължа да съм на върха и да мога да се боря за важните турнири. Благодаря ви и весели празници", гласи съобщението му в Twitter.

Той беше водач в групата на Григор Димитров, а на негово място като резерва ще влезе Пабло Кареньо Буста.

Надал обясни, че решението за отказването е било взето по време на днешния мач: "Независимо дали бях спечелил или загубил, щях да се откажа, защото не се наслаждавах на корта въобще. Нямаше удоволствие да играя така. Имах страхотен сезон", завърши Рафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
12
 
! Отговори
dfsdv преди 6 години
Снощи ппткрих кои са хейтърите.Те са хора ,който са имали не леко детство,вероятно е било бедно дентство и е трябало да работят от малки.Нямали са това ,което другите са имали,видели са родителите си в не добра светлина,поради по-бедното битие.Те не са лоши хора ,но романтиката в характера им е изкоренена още от ранни детски години,чували са само упреци и хули и сега вече като възрастни хора ,носят едно негативно и горчиво чувство,от което искат да е отърсят ,като плюят ,храчат и обиждат.
8
10
 
43
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Момчета ,не се правете на тенис -специалисти ! Вижте в брошурата на ,,Кауфланд,, дали има на промоция кебапчета и евтина бира ! Апнете,пийнете ! Ако мама и тате са оставили 5 лева на масата...Некадърници !
7
12
 
44
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Много омраза, а Гришо е направил нещо, което никой българин не е постигнал.Контузиите са част от спорта, а Гришо е добре подготвен щом останалите не издържаха до края на сезона. Успех момче и по-малко злоба.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За цялата тая история са виновни алчните за кинти АТР. По тяхната *** игра и Надал, което не му прави чест.Беше ясно, че е контузен, но отиде в Лондон за да не спадне интереса към турнира.Видя се, че от болки в коляното Надал не може да се движи.Няма ги Ноле, Мъри и Вавринка.Остана един Федерер да крепи турнира. Той ще ошамари всички младоци и ще стане шампион!Този турнир от години е една пародия и се печели от онзи, които е най-малко изтощен в края на дългия сезон. Тази година Федерер!
5
42
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то при тоя развой на събитията Дришньор отива служебно направо на финала срещу Федерер.И там като се откаже и Федерер, който играе с две тежки контузии към момента - ето ти Дришньор СВЕТОВЕН ШАМПИОН.Ураааааааааааааа, урааааааааааааааа ...радост сиромашка бълхаристанска.
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
коректното беше да се откаже преди Мастърса, а не да се появи там, за да вземе едни пари и да се откаже след първия мач. Така прецаква и този, който сега ще го замести. Още преди Мастърса се знаеше, че е контузен, даже организаторите направиха смехотворното изпълнение да променят програмата и да му насрочат мача да един ден по-късно, уж да имал повече време да се възстанови...
3
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава и Федерер да се оттегли и ще гледаме Мастерс на Палячовците.Все е било, ама такава пародия на турнира като тазгодишната не е било никога.Жалко за тениса ...
2
47
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха и Надали се отказа поради контузия.То в тазгодишния смешен Мастърс останаха само дебютант и калитковци - като Григор. Някакъв световно неизвестен испанец ще замести Рафа.Ми то на тоя турнир имаше само двама истински тенисисти - Надали и Федерер.Сега в времето на Дришнето да се прави на голяма тенисистка в очите на слепите.
1
35
 
15
 
! Отговори
д преди 6 години
Всички се откажете,че *** да стане номер едно та да задоволим хейтърите ,които мразят да се изказваш за *** и сие .