Цвети отстъпи на Стосър и отпадна на "Ролан Гарос"

Това бе шести сблъсък между двете и пети успех за австралийката
1 юни 2016 21:12,
24
Цвети отстъпи на Стосър и отпадна на "Ролан Гарос"
Снимка: Reuters

Цветана Пиронкова отпадна доста злощастно на 1/4-финалите на "Ролан Гарос".

Тя загуби от силната австралийка Саманта Стосър в двусетов мач след 4:6, 6:7(6). Срещата обаче бе абсолютно равностойна.

Нашето момиче определено има за какво да съжалява, тъй като при повече късмет можеше да вземе мача дори в два сета.

Това бе шести сблъсък между двете тенисистки и пети успех за австралийката.

С достигането си до 1/4-финалите на турнира Пиронкова ще се изкачи до около номер 71 в световната ранглиста, което са 30-ина позиции.

Първият сет започна страхотно за Цвети и нашето момиче проби в третия гейм за 2:1 след непредизвикана грешка на своята противничка, но пробивът бе веднага върнат.

В петия гейм обаче Пиронкова отново достигна до пробив аванс след непредизвикана грешка на Стосър, а след това пловдивчанката успя да го затвърди.

При аванс от 4:2 и сервис на Саманта, Цвети достигна до 0:40 - три точки за пробив и три скрити сетбола.

Изведнъж обаче тя се пропука и не само, че не успя да пробие за 5:2, но и инкасира четири поредни гейма, два от които след пробиви, за да загуби първия сет.

Вторият сет започна отново прекрасно за българката и тя стигна до аванс от 3:1 след пробив в в третия гейм, но Стосър успя да го върне в шестия и да изравни геймовете на 3:3.

До края двете си взеха подаванията, макар че при 4:4 Цвети имаше две точки за пробив.

В тайбрека Пиронкова се "самоуби", след като поведе с 5:1 и изпусна два сетбола, а накрая загуби с 6:8 след няколко груби грешки. 

Още спортни новини четете в gol.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че на този турнир Цвети надскочи възможностите си, което е добре за нея, и може само да ни радва. Сега една година Ролан Гарос ще я държи в топ 100, а за после не ми се мисли. Все пак съжалявам, че не успя да победи Стоусър - можеше да го направи, но така е в спорта, понякога печелиш, понякога губиш.
16
0
 
4
 
! Отговори
Б.Борг преди 8 години
До Кикс .... КИКС , ЯВНО НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ ТЕНИС . РАДВАНСКА ПРАВИ ГРЕШКИ , ЗАЩОТО ЦВЕТИ ИГРАЕ СИЛНО . ПРИ СИЛЕН СЕРВИС И СИЛНИ И ДЪЛБОКИ РЕТУРИ НА ЦВЕТИ, РАДВАНСКА ЗАКЪСНЯВА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА УДАРА И ИЗЛИЗА В АУТ. АКО ЦВЕТИ И ПОДАВА ЛЕКИ ТОПКИ , НИТО ЕДНА ТОПКА НЯМАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ НАВЪН. НЕ ТИ ЛИ НАПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КАК ЦВЕТИ ЦЯЛ МАЧ Я РАЗКАРВАШЕ С МНОГО ТОЧНИ УДАРИ В ЛЯВО И ДЯСНО И ТАКА РАЗСТРОИ ИГРАТА НА ПОЛЯКИНЯТА. Е ТОГАВА КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ , ЧЕ РАДВАНСКА СЕ БИЛА САМА ???
15
5
 
2
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
Без да се опитвам да омаловажавам постигнатото от Цвети, беше ясно че победата и срещу Радванска не беше толкова нейна заслуга, а издънка на Агнешка.Случва се в спорта - големите да се дънят срещу някой маргинал и не е толкова важно кой е бил от другата страна на корта.Те затова са и големи-защото при тях това са единични скучаи.Както и обратното - ако Цвети покажеше трайни резултати в израстването победите и срещу големи нямаше да са сензация. Грешка на медиите ни е че експолират подобни случаи
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей !!! Големи специалисти по тенис се навъдихте ! И кого сте тренирали досега,бе *** ?
13
3
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Обаче сега като паднала - било защото другите били "мъже"
12
4
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До Анонимен 11Аве, аре стига - Пиронкова е като Хълк, сравнена с Агнешка Радванска, но никой не коментира победата й, че се е сразявала с хобити. Напротив, скъсаха се да пишат как 185 метровата 70 килограмова Пиронкова размазала 50 килограмовата 1,60 метрова Радванска. Сори, но някак си не върви.
11
5
 
6
 
! Отговори
РАД преди 8 години
Цвети си я знаем! Поне ми донесе утешителна награда. Заложих на Стоусър при коефициент 1,90... Ама те българските тенисисти са си много добри... за залози :)
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при една на пет точки да загубиш сет си е жив ***, това е беге спорта бе ге съкръщение от бай ***
9
7
 
15
 
! Отговори
сс преди 8 години
Тя можеше и мача да вземе особено след онова 0:40 в първия сет, и тайбрека в първия сет, но това е. Игра много добре, но онова срещу нея бе по скоро мъж. Яд ме е.
8
10
 
13
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Защо ли не съм изненадан?!
7
6
 
12
 
! Отговори
7 преди 8 години
Не,не и не..........Това да дадеш в сет ,който си спечелила и да ти направят серия от 1:5 до 8:6...Прав е номер 6- да се жени и да ражда . Другото го знаем от Григор.Явно това е б г спорта 1/4 финал макс 1/2 ........
6
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са омъжва и да ражда дяца, после да фаща черпака и да готви манджи на мъжо си
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето мнение е, че малко самочувствие не и достигна....
4
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Цвети ! Ама тая Стосър и Уилямс трябва да играят при мъжете :)
3
2
 
15
 
! Отговори
не син преди 8 години
Явно не издържа психически ! Точно в края на сетовете при добра преднина !
2
3
 
31
 
! Отговори
Вас преди 8 години
Цвети,благодаря ти за достойната игра и страхотно представяне на Ролан Гарос! Падна с чест, игра повече от борбено...малко,много малко не ти достигна да изравниш сетовете... Идва тревата, с теб сме Цвети!
1
1
 
32
 
! Отговори
Хах преди 8 години
можеше поне сет да вземе , имаше реална възможност в тайбрека. Но тук говорим за 102 в световната ранклиста и това , което направи е огромен успех