Цвети се провали срещу кошмара си Цибулкова

Българката загуби нелепо и отпадна на старта в Ню Хейвън
24 авг 2015 07:45,
6
Цвети се провали срещу кошмара си Цибулкова
Снимка: flickr

Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова загуби по нелеп начин от словачката и 59-а в света Доминика Цибулкова в среща от 1-ия кръг на турнира в Ню Хейвън, САЩ.

Словачката достигна до успеха след голяма драма и 7:6(6), 6:7(5), 6:3, а това бе девета среща между двете и седма победа за Цибулкова.

Цвети имаше всички шансове да нанесе удар срещу своята противничка, която е в трагична форма и е загубила шест от последните си седем мача, но не успя.

В първия сет нашето момиче пропиля цели шест шанса за пробив още в първия гейм, а след това допусна да бъде пробита в четвъртия гейм и по този начин нейната противничка излезе с аванс от пробив и 3:1 гейма напред.

Пробивът веднага бе върнат, но Цибулкова отново проби, този път в шестия гейм. Така авансът и стана 4:2, но Цвети не само върна пробива отново на момента, но и достигна до пробив аванс за 6:5.

Вместо на свой сервис да вземе сета нашето момиче допусна пореден пробив и се стигна до тайбрек.

В него Пиронкова имаше солиден аванс от 5:1 точки, но го пропиля и в крайна сметка след един изпуснат сетбол сетът отиде в полза на нейната противничка.

Вторият сет започна перфектно за Пиронкова - два пробива аванс и 4:0 гейма за нея. Последва серия от пробиви между двете и в крайна сметка се стигна до 6:6.

Нашето мoмиче пък пропиля сетбол при сервис на противничката и при 6:5 в своя полза. Този път нямаше грешка за Цвети в тайбрека и тя обърна словачката в него от 1:3 до 7:5. Така се стигна до трети сет.

В него Пиронкова поведе с 3:2 след пробив в петия гейм, но Цибулкова достигна до четири поредни гейма, два от които след пробиви, и спечели мача.

Още спортни новини следете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
ъ преди 8 години
с една дума-нормални бизнесмени под крилцето на така наречения спорт !
2
6
 
3
 
! Отговори
До Hiter преди 8 години
Послушай номер 3, има резон в нещата, които казва!
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До HiterЕ тва е умствен багаж. Дали да не те питам ти кво правиш тука пишеш ми не си си теглил въжето вече че като те гледам само хабиш ресурси на земята?