ƒругата баба на »вет, убила ¬иолета ƒонева:  ъде отиде това слънчево дете?

—емейството знаело от 2017 г., че момичето взема наркотици
15 ное 2023 17:00, —тела —то€нова
49
ƒругата баба на »вет, убила ¬иолета ƒонева:  ъде отиде това слънчево дете?
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

ƒраматична сцена се разигра на поредното заседание срещу 19-годишната »вет —тайкова, подсъдима за убийството на баба си актрисата ¬иолета ƒонева.

ƒнес беше разпитана другата й баба - майката на майка й —евдалина »лиева. ¬ кра€ на разпита възрастната жена, ко€то трудно се придвижваше, попита съди€та ћилен ћихайлов дали може да хване ръката на внучката си. “ой й разреши. ¬ този момент, плачейки, »вет се хвърли в прегръдките на баба си.

-  ак стигнахме дотук?, попита € т€, докато € целуваше.

- Ѕабо, бабо!, повтар€ше тийнейджърката. Ќа разд€ла й целуна ръката, пише "24 часа".      

"Ѕеше отлична ученичка, умна, интелигентна, възпитана, слънчево дете.  ъде отиде това дете?", изрече —евдалина »лиева.

ќще по темата

ѕоследната среща между двете е на 9 август миналата година, когато момичето си тръгва от дома на баба си след "ужасен скандал". ѕо това време »вет живее при баба си —евдалина »лиева. ¬същност живее е силно казано, защото почти не се прибирало.  ъм 17 часа на 9 август 2022 г. се обадило по телефона на баба си, за да каже, че ще се прибере, за да вземе дрехи. ¬ъзрастната жена € помолила да си дойде, за да поговор€т.  »вет се прибрала малко преди 23 часа.

"ќт вратата гледаше странно, все едно не съм аз, а н€кой чужд човек. ¬л€зохме в хола, предложих й да поговорим. Ѕ€х потресена от това, което виждах. “€ ме гледаше, с€каш не ме познаваше. «апочна скандал, каза много неприлични думи. ”дари ме, блъсна ме. –азтърсих €, казах й: —рещу теб стои баба ти. “€ ме блъсна пак, крещейки: ћахай се. ѕонеже ход€ по-бавно, ме избута към вратата. ѕосле € блъсна. Ќе б€х изплашена за живота си, а €досана в какво се превърна моето дете", описа последната има среща  —евдалина »лиева.

Ќа следващи€ ден »вет й написала есемес, за да  € попита как е. Ѕаба й отговорила, че ако се върне в нейни€ дом, иска да се лекува. ѕовече не е € вид€ла, но се чували по телефона. ѕрепоръчала й да отиде при майка си или при баща си, но »вет й отговорила:  акво да прав€ там?

—емейството на »вет разбрало, че момичето взима наркотици през 2017-а. "„удехме се какво да направим, но разчитахме много на д-р ѕетър ¬асилев (“ова е психиатърът, който в продължение на три години е провеждал сеанси с »вет.)

“огава започнала и пром€ната в характера на »вет, бо€дисала си косата в лилаво, започнала да се кара с близките си, отговар€ла им: “ака искам, така ще направ€. "Ќещата тръгнаха надолу", описа ситуаци€та баба й.

Ќа 29 юли 2022 г. »вет се обадила на баба си, за да й каже, че н€ма къде да живее. "ќставам на улицата", об€снила. ƒотогава за известно време била на квартира.  ¬ъзрастната жена й казала да дойде при т€х, а д€до й € предупредил "да се прибира навреме и никакви наркотици" . Ќа следващата вечер към 21 часа »вет пак се обадила. "Ѕабо, вземи такси и ела, аз съм на едно ужасно м€сто". ќказала се в болницата за психично здраве на —точна гара. Ќа 1 август вече била в дома на баба си и д€до си, но веднага изл€зла да види при€телите си и вечерта не се прибрала. "Ќито веднъж не се прибра за дълго, хапне и  веднага излиза", разказа баба й.

—ъдът, както й адвокатите, питаха баба й дали е ставала агресивна. “€ описа случки, за които вече разказа и майка й. Ќа 25 май м.г. например искала да скача от балкона заедно с майка си. Ќа 28 май пак имало гол€м скандал. Ѕиела майка си.

ѕо думите на д-р ѕетър ¬асилев майката на »вет била много разтревожена за състо€нието на детето си. “ой обаче не говорел с момичето за наркотици, а целта му била да € мотивира за лечение.

 

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


49
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
29
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
» ƒ–”√ј–ј ЅјЅј Ћ» ≈ ”Ѕ»Ћј ¬»ќЋ≈“ј ƒќЌ≈¬ј? јЋќќќ ¬≈“Ћј —“ќяЌќ¬ј , ѕ–»  ќ√ќ —» «ј¬Џ–;»Ћј ЅЏЋ√ј–— » ≈«»  » ∆”–ЌјЋ»—“» ј ?Ќј Ќ»ўќ Ќ≈ —ј “≈ Ќј”„»Ћ» !!!!!!!!!!!!!!!!!
28
0
 
7
 
! ќтговори
ѕитат се кой им се е преди 3 месеца
накакал в гaщuтe, това се питат близките на момичето. Ѕо€дисването на косата струва пари. ќткъде малолетно момиче разполага с пари, за да си бо€диса косата лилава? ƒа приемем, че отначало не са разбрали, че взима наркотици, но са се уверили, че парите, които дават на девойчето се използват по начини, които не са подход€щи за дете. «ащо още тогава не са реагирали подобаващо, а са продължили да дават пари наготово, създавайки у детето впечатление, че всичко му е позволено и всеки му е длъжен?
27
1
 
5
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 3 месеца
ћного, много тъжно...
26
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
«ависи и от родителите. »мах съученик, майка му страшно интелигентна и добра жена, учител, мъжът и военен, ама и той добр€к. «дравко- се казваше и беше единствено дете, но гол€м лигльо. ’одихме на частни уроци по истори€ при не€ и то€ само чакаше урокът да свърши и вика на майка си-ћайко, дай пари. ѕосле разбрах, че са го уволнили в казармата, взимал наркотици и години по-късно си замина.
25
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
”бийството е крайната точка на безхаберието на държавата, ко€то допуска наркокартелите да си разпростран€ват дрогата и всички полицаи и прокурори да осигур€ват чадър над мафи€та. “е са истинските виновници.
24
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—амо не разбирам за кво е та€ драма да викат баба й да се об€сн€ва? Ѕила отличничка, възпитана, слънчево дете? «наем, знаем... Ќа такива дечица с известни родители даскалиците винаги им пишат отлични оценки и ги оправдават за грешките им, докато не стане късно. »зтормозиха бабата, за да се вълнува публиката.  во ще е следващото, с което ще ни баламосват? ћоже би бащата да снима филм за случа€?
23
0
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒано да успе€т да € държат в пандела без дрога. ÷€ло семейство съсипано от тийнейджърска глупост. ¬нимавайте с кой ви дружат децата, нещата не са добре.
22
18
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ћраз€ българите. Ѕаси злобната sган. Ќо скоро н€ма да ви има, така, че...
21
5
 
4
 
! ќтговори
ядрен вампир Z преди 3 месеца
 ато свал€ подчинител€ от панталона и го размаха върху за.д.ни.ка и ще забрави за наркотици и за излизане.
20
4
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—ами са си виновни, че не са € вкарали за лечение. “р€бва да им се потърси отговорност за престъпно бездействие а не да дрънкат за слънчеви деца.
19
3
 
12
 
! ќтговори
ƒо 28 преди 3 месеца
јма как, то и учителката от детската й градина да обвиним или самата мъртва баба и другите роднини, че са се грижили за не€. ¬ света две неща са безкрайни - човешката глупост и вселената, като за вторато поне јйнщайн не е сигурен.
18
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
„удехме се какво да направим, но разчитахме много на д-р ѕетър ¬асилев (“ова е психиатърът, който в продължение на три години е провеждал сеанси с »вет/) /) ѕсихиатъра защо не е подсъдим, най-малкото би тр€бвало да е разгадал момичето като опасно за околните хора.
17
3
 
5
 
! ќтговори
ƒо пи€ницата преди 3 месеца
≈ щом си избираш такива, как да те жал€. »зборът е бил твой, ако е така?
16
1
 
13
 
! ќтговори
ƒо май май преди 3 месеца
Ќищо н€ма да й се размине. ўе си лежи. ¬ъпросът е че не й стига личната карма, ко€то носи с това убийство на близък човек, а вместо да € лекуват ще попадне на м€сто, където масово се продават наркотици. ¬сички затворници употреб€ват, за да си замъгл€т съзнанието си, че са затворени.  ойто са мисли че в затвор е добре да извърши престъпление и да влезе. —вободата е незаменима. Ќе плюйте съди€та, когато произнесе присъда от 10-15 години. ўе е справедливо. “ова е семейна драма. Ќ€ма други засегнати
15
2
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ћайката давала пари за наркотици, теглела заеми да и дава пари, защото без наркотици се влошавала. “ова е креттенско семейство и е било наказано са глуппостта си. “ези наркотици не са опиати, че да се влошава без т€х.
14
3
 
21
 
! ќтговори
пи€ница мистик преди 3 месеца
јз познавам една такава. Ќа амфети, трева и алкохол. ∆ив€ при мен 15 дена. ≈дна нощ се събуждам, защото усещам, че н€кой ме гледа. ¬тренчила се беше в мен в тъмното със страшен изцъклен поглед.  ато € питах какво става ми каза: "“и кой си? јз къде съм?" Ќаправо се уплаших. ¬икам си - тази ще вземе нож и ще ме заколи както сп€. ќт тогава никакви наркоманки. ѕи€ници може, наркоманки не!
13
2
 
9
 
! ќтговори
ћай май преди 3 месеца
—апунка. ћай ще се размине на наркоманчето.
12
2
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
“е всички вече вземат наркотици. ƒъртите масово са алкохолици, младите зоб€т вс€каква хими€, пушат трева, вземат хапченца и прехченца, по малките дишат балони. » всички живе€т в телефоните. ќт най малкото до най дъртото. “а€ сега убила и баба си. ≈ми случва се. Ќо това не е от наркотиците просто малката е превърт€ла още от преди това.
11
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—лънчево слънчево, а отдолу лудо.
10
5
 
16
 
! ќтговори
 омунистите ли ?! преди 3 месеца
 итайските комунисти вкарват такива в “рудови лагери, често, още преди да са направили гол€мо престъпление.