ћайката на »вет —тайкова: ƒрусаше се по 4 пъти на ден

"“еглех кредити, за да плащам дълговете й от наркотици"
ќбновена: 13 ное 2023 13:35 | 13 ное 2023 13:33, —тела —то€нова
41
ћайката на »вет —тайкова: ƒрусаше се по 4 пъти на ден
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

"√ласове й казвали да ме удр€, а на следващи€ ден не помнеше нищо.  огато взимаше наркотици, погледът й ставаше друг. ¬зимаше наркотици по 4 пъти на ден". “ова разказа пред —офийски€ градски съд ÷ветелина »лиева, майка на 19-годишната »вет —тайкова.

ћомичето е подсъдимо за убийството на баба си - актрисата ¬иолета ƒонева. —поред прокуратурата т€ е наръгала възрастната жена 54 пъти в нощта на 18 октомври 2022 г. ƒнес показани€ даде нейната майка, пише "24 часа".

∆ената описа кошмара, който са преживели заедно с »вет, когато е била под въздействие на наркотици. ¬еднъж например майка й € завела в "ѕирогов", защото си била внушила, че страда от нелечимо забол€ване. ¬ тоалетната обаче момичето отново се надрусало. ѕо път€ към дома »вет крещ€ла и удр€ла майка си. ƒокато ÷ветелина разказваше за ужаса, плачеха и т€, и дъщер€ й.

ќще по темата
ћомичето започнало да се дрогира от 12 -13-годишна възраст.   огато била на 16 години, родителите й се разделили. ћайка й не била съгласна с възпитанието, което й давал баща й - режисьорът »во —тайков. “€ каза, че щ€ло да бъде добре поне веднъж да й каже, че € обича.

ћайката водила »вет на психиатър, но не останала доволна. —пециалистът € посъветвал, като види наркотици, да изхвърл€ всичко. «атова т€ започнала да рови навс€къде и да търси дрога. «вън€ла на лекар€ и в 22 часа вечерта, за да го пита какво да прави. “ой € посъветвал да не влиза в конфликт с дъщер€ си и когато т€ започне да буйства, да € игнорира.

»вет първо учила в арменското училище. ѕосле била прехвърлена в 30-о училище. “ам обаче € хванали с наркотици. —лед това се записала в ”чилището по текстил и дизайн в "Ћозенец". “ам още първи€ срок € хванали с машинка за дрога. —лед това, за да се откъсне от средата, станала частна ученичка. ћайка й се принуждавала да взима кредити, с които да й плаща задължени€та, натрупани от наркотиците.

«а проблема на »вет знаели както баба й ¬иолета, с ко€то т€ била много близка, така и д€до й - режисьорът Ћюдмил —тойков.

¬иолета ƒонева й пращала пари за дрехи, за храна. ќбикновено момичето й гостувало през уикенда и по празници.

¬ кра€ на заседанието »вет поиска да й се предостави ц€лото дело, за да може да се запознае с него.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


41
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
2
 
6
 
! ќтговори
ќт є30 до онзи, преди 3 месеца
който е сложил (-).  ойто е станал зависим, за да си достав€ лично удоволствие, да си изтегли заем и да си плати лечението, а после да си изплати заема. “ака ще е справедливо. јко се наложи да го прат€т на лечение принудително, после да го прат€т и на принудителен труд, за да възстанови на «дравната каса парите, похарчени за лечението му.
26
3
 
7
 
! ќтговори
“ака наречените преди 3 месеца
зависими много добре разбират какво прав€т. Ќо за да си достав€т кеф, те пренебрегват факта, че утре ще им се наложи да се лекуват и това ще е за сметка на други хора, за сметка на данъкоплатците. ќт къде накъде да сме длъжни да даваме спечелените си с честен труд пари за лечението на н€кого, който се е докарал до това дередже само за да си достав€ лично удоволствие, като паралелно с това е излагал на риск здравето и живота на тези, които са около него, а когато е н€мал пари за дозичка, е крал?
25
1
 
10
 
! ќтговори
ћинали са години преди 3 месеца
докато това момиче стигне до сегашното си дередже. ѕрез ц€лото това време отговорност за не€ са носили нейните родители. Ќ€ма оправдание за т€х. —ъздаваш дете и допускаш то да стане убиец. Ќали тази девойка можеше да вдигне ръка срещу всеки един от нас, ако й се изпречи на път€ в неподход€щ момент? ƒокато се усетиш, това миловидно на глед създание вече ще те е намушкало 54 пъти. » ако това се беше случило преди н€колко години, можеше и да не понесе отговорност, защото е още малка.
24
1
 
14
 
! ќтговори
54 удара с нож преди 3 месеца
“ова не тр€бва да се забрав€. 54 пъти да наръгаш с нож живо човешко същество, което кърви и се гърчи от болка. ƒори не мога да си представ€ що за изpog може да направи подобно нещо. јз съм мъж и съм участвал в сбивани€, н€кой път и на пи€на глава, но никога не съм наръгал н€кого с нож, нито пък съм пребил н€кого. ѕаднал човек не се удр€. ј тази е наръгала баба си 54 пъти!!!
23
1
 
15
 
! ќтговори
Lina преди 3 месеца
ћайката на годината - решила да € остави да убие баба си. «а по - сигурно. √овори като за улично куче.
22
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ќе ми пука.  акво ме знамавате с та€
21
6
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
«ависимостта не е болест, а липса на себеконтрол и вол€. ≈дин нормален човек, който носи отговорност за себе си не се друса, защото ако друса не може да бачка, ако не бачка н€ма пари, ако н€ма пари - н€ма манджа и н€ма покрив. јко б€ха спрели да и дават пари и € б€ха натикали в комуна за 1 година може би нещата щ€ха да са други.јз на 19 б€х в университет и вечер бачках в кол център, не ми оставаше време за друсане и купони, защото родителите не ми даваха пари за квартира и парцалки
20
4
 
30
 
! ќтговори
ƒо 17 преди 3 месеца
јз съм наркоман, следователно не нос€ никаква отговорност за действи€та си - ето тази социопатска иде€ се опитваш да ни пробуташ. «а мен всички наркомани тр€бва да се затвар€т в лудници, там да се връзват да леглата, докато кръвни€ тест не покаже, че са се изчистили, след което да дават проби вс€ка седмица и ако н€ко€ е положителна, обратно в лудницата. Ќе може хора които представл€ват опастност за обществото да се разхождат свободно, а аз да съм длъжен да ги разбирам, тоест да им търп€ гаврите.
19
4
 
11
 
! ќтговори
до ≈ли преди 3 месеца
много си права. —трашно е като видиш колко психично болни има по улиците в Ѕългари€. ўе става и по-зле, защото проблемите на ти€ поколени€ след 2000та идват от злоупотреба с хими€. ѕросто ги съсипва това нещо ако не им се помогне да почнат нормален живот
18
4
 
15
 
! ќтговори
≈ли преди 3 месеца
Ќа мен ми е мъчно за не€, че така се е стекъл живота ѝ и от малка се е съсипала. «а съжаление обаче такива хора не тр€бва да се движат свободно по улиците, защото утре пак може да чуе н€кой глас. Ќаистина съжал€вам, хубаво момиче изглежда иначе, ако животът и беше се развил по друг начин, веро€тно щеше да е прекрасна.
17
6
 
14
 
! ќтговори
јми преди 3 месеца
«начи н€ма да има проблем да € друсат в затвора по 4-5 пъти на ден, вече е свикнала и даже може да й хареса
16
3
 
38
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ћайко мила, вид€х снимките на това момиче. ’убаво момиче, ама си личи че е тръгнало от малко по грешни€ път и никой не е взел правилните мерки. –€зала се е като дете, обличала се е като .,почнала да друса рано - това е знак, че е за комуна работата. ƒа плащаш дълга на детето си за дрога не е показване на любов, обратното е. —ъжал€вам семейството, но от много пари и угаждане нищо хубаво не става с децата
15
7
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒо јнонимен 13, имаш проблем с четене и разбиране. Ќикой не € оправдава. «ависимостите —ј ЅќЋ≈—“! ƒали ще друсаш, пиеш, търкаш билетчета, играеш тото или пък пазаруваш .... е едно и също. това че жена ти не те е убила поради това, че не си й дал пари да пазарува не значи, че н€ма потенциала да го направи! Ћайковете във ‘Ѕ и подобни са същата зависимост. «ависимостите са част от човешки€ живот и не следва да оправдаваме, а да разбираме! ќправете си дефинициите, че само се излагате в този форум!
14
2
 
39
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
Ќе ми ги оправдавайте изобщо, и не им купувайте скъпи неща и коли! √оворете им всеки ден, а държавата да си влезе в рол€та!!! “ази убила баба си, други десетки избиха хора на път€, трети дадоха накъсо и са за психиатри€, четвърти богате€т от тези отрови! ƒържавата да си влиза в рол€та и да работи за най-важните неща, защото ако се скап€т н€колко поколени€ нито магистрали, нито реформи ще € оправ€т!!! Ќикакво оправдание за такива!
13
5
 
34
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
’ора, разберете! ƒрогата вече е мода!!! “ова не са 90-тарските деца, залитнали с хероина. ѕоложението е страшно, направо ужас€ващо! ≈дно време страхът беше колко ще се напием, но това е стотици пъти по-страшно! √аражни хапове, бъркани незнайно как се пи€т като витамини! «атова има толкова млади хори изкукали и с ментални проблеми! ћодерно е да ги взимаш, разберете го! “р€бват спешни и радикални промени! ¬с€ка 20-та кола на път€ е с шофьор, друсал в последните 3-4 дни!!!
12
1
 
33
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒо огромна степен родителите са виновни за възпитанието, поведението и здравето на отрочетата си.  ато н€ма контрол и грижа. јз ли да се обад€ в лудницата или аз ли да € прат€ в комуна? «ащо са и помагали да си плаща дълга за дрога?
11
7
 
22
 
! ќтговори
Ћиберална практика преди 3 месеца
типичен пример за електорат на подм€ната.  акто онази във френската гимнази€, ко€то е скъсала бюлетината на майка си, защото гласувала грешно и естествено са анулирали гласа и като една представителка на "демократичната общост" не е разрешила на майка си отново да гласува.....
10
7
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—упер, чета долу че оправдавате наркоманите. „удесно, браво. Ќай-лесно е н€кой да се прави на жертва. ћайка й и баща й ли са и докарали дрогата в къщи и са й казали: ƒрусай, щерко?! ¬секи сам си кове съдбата.  ато т€ си е надробила такава сега ще си сърба попарата дълги години в затвора. Ќито грам съжаление за такива отпадъцци в обществото!
9
1
 
33
 
! ќтговори
sante_dog преди 3 месеца
на 12 взимала наркотици. “ова е 5-ти клас...
8
8
 
39
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
—ъчувствие никакво - това келешче тр€бва да лежи десетилети€. ѕознавам н€колко такива- деца на богати родители, разделени, съответно всеки гледа да го играе добри€ от гузна съвест. Ќе им се учи, не им се работи, дрога и партита до като не пукнат от цироза. ≈дната бачка по баровете във ¬арна, за да може да пие безплатно щото тати дръпна кранчето като мина 35.. ƒругата е dj, за да друса без пари..