Google с нова глоба в Турция

Тя е в размер на около $15 милиона
10 юни 2024 19:00, Инна Ангелова
4
Google с нова глоба в Турция
Снимка: Firmbee от Pixabay

Нова глоба наложи на Google Комисията за защита на конкуренцята на Турция, съобщава държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Глобата е в размер на 482 милиона турски лири, което е около 15 милиона щатски долара и е наложена заради нарушаване на правилата за конкуренция при предоставянето на резултати от търсенето на хотелски резервации на местния пазар, предава БТА.

Разследването по случая е започнало през април 2021 г. Тогава съветът постанови, че американската компания, по-конкретно нейната услуга за хотелски реклами "Гугъл Хотел Адс" (GOOGLE Hotel Ads / GHA), е имала предимство пред действащите на местния пазар по отношение на предоставянето на данни на страницата за общо търсене за местоположението на хотелите, цените и тяхното сравнение.

За същото нарушение Google беше глобен и миналия месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: GoogleглобаТурция
Още от Технологии
През юни А1 радва феновете на гейминга с PlayStation 5 на промоционални цени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
До Анонимен1Ти не си арабин а един *** ***,който никога не е излизал от село!
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Историческа справка за евреите младотурци: 1716г. в Солун се сформира група, наричана Донме, водена от приемника на Шабатаи Цви, - Баручия Русо. 1900 г. Дьонмех наброява над 100 000 души. Известни като "скрити евреи или крипто евреи", те са се представяли за мюзюлмани, но са си били евреи.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евреинът Шабатаи Цви се обявил за еврейски месия 1680 г. в Солун. Той повел хиляди последователи евреи към Палестина. По пътя Цви (уж) става мюзюлманин. Последователите му, също стават (фалшиви) мюзюлмани. с цел подмолно да овладеят Турция. В еврейски вестник, пише: Мустафа Кемал: "АЗ СЪМ ЕВРЕИН"
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
фон дер лин е най-добрата жена аз съм арабин. живея в германия от 2 години. имам 10 деца. Германия ми плаща всеки месец по 300 евро за всяко дете и аз печеля 3000 евро. Германия е най-добрата, а други държави са по-лоши

Спонсорирани публикации