НАСА притесни със симулация на авария на борда на МКС

Записът беше пуснат на живо в Youtube
13 юни 2024 18:48, Инна Ангелова
5
НАСА притесни със симулация на авария на борда на МКС
Снимка: Pixabay

НАСА предизвика паника в социалните мрежи след като по погрешка излъчи симулация на авария на Международната космическа станция. Записът беше пуснат на живо в Youtube-канала на МКС, съобщава Ройтерс.

Записът е пуснат около 01:30 часа след полунощ българско време и според записа член на екипажа изпитва последиците от декомпресионна болест.

Чува са как женски глас настоява членовете на екипажа да "върнат командира в скафандъра му", да проверят пулса му и да му осигурят кислород, като по-късно казва, че прогнозата му е "несигурна", цитира БТА.

Декомпресионната болест, която се причинява от азотни или други газови мехурчета в кръвния поток поради промяна в атмосферното налягане, може да засегне централната нервна система и е потенциално фатална.

Феновете на Космоса веднага реагираха и публикуваха линк към симулацията в социалната мрежа Х с предупреждение, че на МКС има сериозна извънредна ситуация.

От космическата агенция бързо коригираха недоразумението.

"Този аудиозапис по невнимание беше неправилно насочен от текуща симулация, при която членовете на екипажа и наземните екипи се обучават за различни сценарии в космоса, и не е свързан с реална извънредна ситуация", се казва в публикация в профила на МКС. Екипът на НАСА допълни, че на борда на МКС всичко е спокойно и не се случва никаква извънредна ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: КосмосМКСNASAсимулация
Още от Технологии
В Румъния: Забрана за телефони в час
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прастатиите нямат граница.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Той Путин сега добре ги стимулира, пардон симулира американците от Куба. Мексиканският залив е покафенял от американски войнишки mop! Демек имаме код кафяво!
3
0
 
3
 
! Отговори
Хаштаг преди 4 дни
Наса симулира от както я има, но не ме притеснява.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не би трябвало. NASA (Not A Space Agency) е една бездънна пирамида за източване на данъците на хората. До сега нямат никакви постижения, освен измамата за Луната :D
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре че не съм ***, че да вярвам, че човек е стъпил на Луната :))) На мисирките да обясня, че титулярния екипаж беше убит след инсценирана злопулука и пожар в капсула, понеже се подиграваха на НАСА, замениха ги с актьори, Армстронг и сие :)))

Спонсорирани публикации