Ужасяващи подробности: Говори пребитото 14-годишно момиче

Всичко се разиграва пред очите на учител, той обаче не реагира
7 юни 2024 21:50, Нели Христова
77

Ужасяващи подробности за поредния случай на насилие сред деца. Вчера ви съобщихме, че 14-годишно момиче е било пребито в двора на 67 ОУ "Васил Друмев" в София в понеделник. Ученичката е била нападната от три момичета и едно момче. Всичко било заснето с телефон. За инцидента става ясно няколко дни по-късно, тъй като никой не споделя за случилото се. Свидетели на побоя са преподавател и младежкият медиатор на училището, които не взимат мерки нито по време на побоя, нито след това. Свидетели разказват, че се чували викове, които наричали момичето "зубър".

"Те ме изчакаха там, бяха около 15 деца, скочиха само четири. Първо се сдърпахме и започнахме да си крещим, и така те паднаха върху мен. Аз не осъзнах колко са върху мен, защото силно ме заболя корема", сподели пострадалото момиче пред Bulgaria ON AIR.

"Тя е с болки в момента, боли я корема, боли я главата, не е добре", разказа майка ѝ.

Сцената се разиграва минути след последния училищен звънец. Няколко дни обаче всички участници и свидетели запазват мълчание от страх за последствията. Първа за побоя разбира директорката.

"Тя не искаше да го сподели, защото не знаеше аз как ще реагирам. Видеозаписът, който видях, не е окей. Аз даже не можах да го изгледам докрай. Бях шокирана и разочарована. Защо има такива деца, по такъв гаден злобен начин да бият едно дете", пита майката.

Всичко се разиграва пред очите на учител и младежки медиатор. Те обаче остават безучастни.

"Момчето беше казало на медиаторката да не се меси", добави пострадалото момиче.

"Спрямо провинилите се служители на училището, мерките ще бъдат съобразени с Кодекса и тежестта на провинението. Ще бъдат дисциплинарно наказани", каза директорът на училището Галина Христова.

А след побоя идват и заплахите от родителите на агресорите към цялото семейство на битото дете.

"Повече се страхувам за семейството си. Щели са да ни запалят живи, говорят грозни неща", сподели детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обърнете внимание в какъв грях я обвиняват, наричат я "зубър". Вбесява ги това, че момичето учи и и явно има ценностна система, различна от тяхната. Те всъщност какво правят в училището? Освен да посещават сградата, нещо друго вършат ли там? Поне азбуката научили ли са я, след като вече са на 14 г.?
62
0
 
6
 
! Отговори
Направих си извод: преди 2 месеца
До Учител ___ На всеки даскал Трябва да се даде по един калашник, за да въдворява ред, а също и за да може да брани здравето и живота си. Не се шегувам, нещата май наистина вървят натам.
61
0
 
3
 
! Отговори
lol преди 2 месеца
Вадил си джигера на майка си само, алкохолик жалък хахаха
60
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затова винаги с оръжие на улицата. На 15 бях, когато изкарах на един джигера. Уж 4 парчета бяха, ама забегнаха ... После бате ходи да им казва, *** не е мъдро, да се говори в полицията, защото родата им щеше да си говори с погребални агенции ... Хубави години бяха! Ама бпайоо вшезе в МВР и почна едно следене ... Сакън да не убиеш някой ...
59
0
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 месеца
Ама това били "открити отоплителни уреди на дървени въглища", защо не казахте отначало, че да не се тревожим
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както става ясно, роднините на насилниците са заплашвали че ще палят и убиват, а медиаторката е била заплашвана от млад ром да не се намесва, така че те трябва да бъдат размазани с цялата строгост на закона и ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ, защото иначе ние ще вземем закона в наши ръце!
57
2
 
23
 
! Отговори
Учител преди 2 месеца
Момичетата са по големи изв ерги от момчетата вече! Особено срещу други момичета са готови да убиват без капка милост и пощада! ДЕЦАТА В БЪЛГАРИЯ СА ИСТИНСКИ ЧУ Д ОВИЩА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ ! ТЕ НЕ ПОЗНАВАТ МИЛОСТ СЪРЦАТА ИМ СА ОТ КАМЪК!
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЕЛИЧИЕ 25!
55
4
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 2 месеца
Аз се изнасям да живея във Ветринската народна република.. дано да обявят независимост от бул гари стан скоро!
54
0
 
24
 
! Отговори
Учител преди 2 месеца
Училищата се нуждаят от голяма охрана като в затворите! На мен са ми чупили ръката по време на час! За бесните родители, които щурмуват коридорите и чупят и трошат наред да не говорим!
53
1
 
9
 
! Отговори
Родител преди 2 месеца
Аз моето дете без спрей и нож не го пускам да излиза от вкъщи! Вече няколко пъти го спасиха от жесток бой тези защитни средства!
52
2
 
14
 
! Отговори
България е основен преди 2 месеца
Производител на труженички за червените фенери нова е българския бизнес.Какво да стане друго от такъв матерял.
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ужас! Момичето очевидно доста интелигентно и ще надскочи семейната среда, която, също очевидно, не е лоша, не търси саморазправа. Даже съм убедена, че това ще й помогне да се стреми към по-високи цели, за да не живее сред такива простакеси и простаци.А тази учителка с черната къса коса колко е неадекватна!!! Постоянно се върти, поздравява и се усмихва, все едно току-що са й връчили приз за най-добър учител в хепиландия. Гротеска отвсякъде.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли мешере а тия обезяни. Защо човешки материал се занимава с бонобота, ДГ.
49
4
 
26
 
! Отговори
Момчето преди 2 месеца
Етнически особености.Сега упрекват учителя че не се е намесил. Ако се беше намесил, щяха да го упрекват ЗАЩО се е намесил.Защото при тоя етнос,приказките не действат.Не можеш да стоиш до биещите се и да им казваш да спрат.Няма да чуят и дума.За да спреш бой между тоя етнос и да те чуят,трябва да им покажеш че че си по-силния и по-злия от всички тях взети заедно.С две думи - бой...бой. Надуй им главите, пусни им кръв за да те уважават. ТОВА е единствения начин. Ама заслужава ли си? Определено не.
48
8
 
12
 
! Отговори
Бай Байдън преди 2 месеца
От коментарите разбирам че било цигaнe.Въобще не ме интересува тогава.Сега обаче ще има проблем за биячите.Родата ще грабнат брадвите и лопатите и ще тръгнат на лов
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хюго Бос 67 ОУ "Васил Друмев" в ромска София. Мамата е с добър англобг каза че телефона не е оке.
46
9
 
9
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 месеца
Цгани се сбили. Да се убиват, ако искат. Правилно българите не са се намесили в цганското меле- работа сред оркоподобните нямат.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чакаме резултатите от проверката на учителите. Олиго френчетата очевидно ще се разминат без наказания понеже са непълнолетни
44
7
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
Аз лично, първом бих избил семействата на тия лешперковци, тях само ще осакатя, за да страдат цял живот двойно, а след това даскалята (клане, уееееее) и запалил училището! Нека гори!