Българите не са тръгнали за Гърция, турските курорти се поизпразват

На Слънчака приемат толкова българи за ден, колкото Гърция за цял сезон
224

Турските курорти са поизпразнени, а че българските туристи са тръгнали за Гърцие е преувеличено да се каже. Има ли основания за тези твърдения?

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази надежда, че сезонът ще продължи поне до края на септември.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите" и много скоро България ще си възстанови пазарите.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме. Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още по темата: мореСлънчев бряг
Още от Снимка на деня
Времето утре се влошава, на места ще вали и трещи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
4
 
0
 
! Отговори
Правило преди 1 седмица
В едно нещо ОноГундуРе е ненадминат и най добър:Да набуа багажника в Lidlа за да постеле маса и да напали огин в/у гръцки плаж. Да яде аванта като домус,а друг да му плаща.Да краде като разпрано,каквото докопаДа се оззире до уши,където отиде и да бие гърдите '***,***
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Празна му главата на тоя експерт! Кушадасъ в момента е фул.Една справка колко автобуса минават на денонощие Капитан Андреево и тоя ще гледа тъжно!
176
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не може да се направиш на *** от пиене и наркотици в Турция, и после без да искаш някак да умреш на 35 години. (Имам предвид другата статия.)Бая трябва да се потрудиш, за да умреш сам за няма нищо и Дарвин не му е виновен на тоя, нито руснаците.
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има си значение кой как почива. Някои ходят на почивка да ядат и да се напият, а други - да си починат и да имат някакво леко разнообразие и забавление. Това са различни типове хора. Като ти се яде пие и търсиш иху-аху с "бело", ходи на Слънчака. Там ще получиш топ услуги, ако търсиш това.Семейства с деца не им е мястото там където се рекламира алкохолен туризъм. :-) И прочее. ;-)
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази година мислехме да отидем в Бари, Италия. Билет за двама беше около 600е, което не е по-скъпо като до нашето Черноморие, но след това като продължиш да смяташ, къща за 4-5 човека е към 900 лв, може да си готвиш всичко, да си на плажа и да ползваш транспорта за забележителности. Разликата хич не е голяма да отидеш и до Бари. Защо тогава да се мъчиш в България и децата си, заради някакво голо родолюбие, което нашите хотиелири очевидно нямат към българите? Имат чувства към който плаща. :-(
173
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Макар че съм от Варна, пак ходя в Гърция. Министърчето да си прави изводите.
172
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В 'потвърждение' на неадекватните плямпаници на тоя клоун, вторник също тръгвам за Гърция.
171
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забравих да кажа, че ако човек стане сутрин рано - Балчик ми е като Гърция.Отивам на кея и купувам прясно уловена риба за деня. Няма равна прясната риба. :-) Преяждали сме с какво ли не - какъвто е улова. Една година даже носих до София попчета в бокс кутия за вино, че нямаше никъде, а на моя приятелка много и се ядяха. :-)
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поморие, не Приморско...грешка, за Приморско не знам някой да е ходил.Извинете.Мога да добавя и Китен, Несебър и други градове.
169
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знате ли колко кои съседи НЕ ми препоръчаха българското черноморие? Всички, които отидоха! Исках да сменим мястото...импитах всеки, който се върна от море в България. Нямаше доволнинот Черноморец, Приморско, "Слънчака", и т.н. и т.н.
168
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Проблемът (за нашите) е че в Гърция е лесно да отидеш и да си изкараш добре. В България добрите места за почивка заедно с добра услуга трябва или да си ги знаеш, или някой да ти ги каже, или да ходиш години наред нампроба-хрвшка...докато не уцелиш хубаво преживяване. Това е трудно и човек немму се занимава с нашето Черноморие точно заради това. По-лесно е да отидеш другаде. Извън България, където всичко е нормално по дефолт и няма нужда да търсиш нормалното като специално услуги при нас в БГ.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
... *** им обяснявай че не пия и не искам, но благодаря и си казвам наздраве с гърка и пийна глътка-две.Това е от уважение от моя страна.
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продължение...В Гърция също е много хубаво. Като се съберем и отидем - морската храна наистина няма равна и нищо общо със замразено от магазина.Рядко има заведение без комплимент към гостите. Ние обаче избягваме пренаселени места с твърде много туристи и българи. Гърците понякога си спестяват доп.усилия, защото то пък и българина не си знае края на претенциите. Взаимно уважение трябва да има. И ние го получаваме като ходим.Поръчвала съм за всички,носят първо на мен без да искам-узо,вода,салата
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продължение...а този не е наред ако смята че българското черноморие е ок. Повечето не е градче като Балчик, а много градчета и заведения са мутроландия заедно с цифроландия, а около Варна и -шитландия...след като Портних се изтакова в морето...сещате се.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Единственото черноморие в България, което посещаваме с децата е Балчик. От години си ходим в една къща със кухня, барбекю, смокинови дървета, ходим нагоре-надолу (в Балчик е така -нагоре или надолу) и си спортуваме в почивката, не лежим само като китове на плажа. Автобусите са им страхотни и тях ползваме много. На всяка спирка точно разписание. Не висиш в жегата с часове. Шоф.са възпитани и всеки в буса ти помага къде да слезеш или какво да видиш по линията.Яденето-от маркета си готвим,барбекю
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Топчо За 15 минути ти е сервирано всичко и дотам. Ако искаш да направиш втора поръчка в гръцка кръчма, нямаш голям шанс. Преди със сметката носеха я диня, я грисхалва. Вече не. И там туризмът стана индустрия.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българите са на море в Гърция и...отесня. Няма места в ресторантите, няма места на плажа, няма места за паркиране. Но Бяло море е много по-хубаво от Черно.
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На всякъде има хубаво и евтино, миналият август на прибиране минахме през Франция и отседнахме 2 дена в частна къща 60 за две стаи с басейн и барбекю, домакините любезни само съжалявам че хич ме няма с френския.
160
1
 
17
 
! Отговори
Топчо преди 1 седмица
В Гърция шефовете по заведенията работят повече от другите. 10-15 минути ти е сервирано всичко. Качеството е с пъти по-по-най.Ултра скъпи мерцедеси и бентлита не се виждат никъде.
159
1
 
21
 
! Отговори
Коментар преди 1 седмица
Ние сме в Гърция за втори път тази година.Навсякъде е пълно с българи, имам чувството че са повече от гърците.Този който е писал статията надали има връзка с реалността. И точно слънчев бряг да ми хвали.... Не, благодаря!Някой му е платил за статията, но който си знае няма как да му се върже.