Учител в Търговище удари дете, събори го от стола

След клип в мрежите е започнала проверка
29 яну 2024 17:30, Стела Стоянова
40
Учител в Търговище удари дете, събори го от стола
Снимка БГНЕС, архив

Институции в Търговище започнаха проверки в местно училище след публикация на родители в социалните мрежи заради неприемливо поведение на учител.

Проверката е в Специалното училище за деца с увреден слух „Св. Иван Рилски“ , каза пред БТА началникът на Регионалното управление на образованието Елка Станчева.

През почивните дни в местна група в социалните мрежи се появи публикация – видеоклип, от който се вижда, че учител от училището удря дете, след което то пада от стола си. Възмутени родители публикуват клипа, по думите им, за да стане общоизвестно поведението на учителя. Сениха Мехмедова от село Кралево, чието дете също е възпитаник на учебното заведение, каза, че учителката трябва да бъде отстранена от работа. Днес жената не е пуснала дъщеря си на училище и възнамерява да я остави у дома, докато въпросът не бъде разрешен в полза на учениците. Именно Мехмедова решава да даде гласност на случая, „за да спре тормозът в училище“.

Днес екип от отдел „Закрила на детето“ е извършил проверка в училището.  Представители на отдела са се самосезирали. „Проведен е разговор с директора, все още се събира информация и се извършва се проучване. Действаме по спешност. В отдела няма подавани сигнали от граждани за подобни случаи“, каза началникът на отдела Ирина Йорданова. Тя допълни, че по време на разговора с директора учителката не е присъствала в учебното заведение. Работи се в синхрон с други институции.

Областната дирекция на МВР в Търговище също се е самосезирала веднага след публикацията в социалните мрежи. Своевременно за случая е уведомена Районната прокуратура в града. Полицията е започнала проверка по случая, която се извършва под ръководството на Районна прокуратура, каза говорителят на Дирекцията Ани Кръстева. Проверката ще бъде приключена в срок до 72 часа.

Телефонът на директора на училището Полина Тодорова днес остана изключен.

В училището се обучават и възпитават деца от почти цяла Североизточна България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Номерче преди 3 месеца
Децата, знаейки че са ненаказуеми, често сами си устройват падане барабар със стола посред час. Клатят се на стола, седят само на двата му крака, даже балансират само на единия. Някои нарочно изваждат болтовете и винтовете, които крепят частите на стола, и той става нестабилен. Весело да става! Да не се учи.С увреден слух било! Като си чукне главата о пода, дали ще му се оправи слухът?
35
0
 
2
 
! Отговори
Видеото преди 3 месеца
Гледах го. Детето е направило често срещан номер. Седяло е само на задните крака на стола и се е клатило на тях, докато падне. Учителката отиде, вдигна го, вдигна стола, постави го да седне нормално, плесна го леко по тялото и му кресна: Така ще седиш! Така се седи на стол! А не да падаш и да трошиш!"Децата явно предварително са се нагласили да снимат.Честито на драгите родители!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къдя е клипа да видим големия шамар :)))
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всеки снима и снима... Е, защо няма ЕДИН нормален български филм тогава? ЕДИН клип няма, в който да се вижда, чува нормално всичко. ЕДНА реклама няма по телевизията, която да не е преписана буквално от предишната. ЕДНО предаване няма, което да не е като абсолютно всички останали. Събират се някакви и говорят. Е, как пък мазоли на езика не им излезнаха. Всеки нещо дудне, дава съвети и пак нищо. До следващия размазан клип, размазан шофьор, дете и т.н. Клипове?! И колко клика трябват за 1 хляб?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
какво толкова бе хора? един шамар за здраве. Динко от Ямбол с няколко шамара накара сакатия да проходи!
31
0
 
4
 
! Отговори
До 17 европееца преди 3 месеца
Какво означава лавно "Е" бе сопполанко ? Ти освен, че живееш в европейска държава имал ли си среща с цивилизован народ ? С главно "Е" бил този пещерняк ? Ти предполаган не си с "Е", а с главно "Н" -наркозависим екземпляр !
30
2
 
10
 
! Отговори
Учител преди 3 месеца
Уважаеми родители, възпитавайте си децата в къщи, за да не се налага да ги възпитавам аз, че после пишат в новините.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 26 : Не е така. Знаеш ли как един шамар подобрява слуха и възприятията? Прави се че не чува, и като му отпукаш един шамар да видиш как почва всичко да чува. Навремето така един виетнамец с малко "убеждаване" проговори на чист български, а преди това се правеше че не разбира.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Навремето, станал си човек според теб. Откъм образование си пропуснал много. Като например цяла ти грамотност е смехотворна :) Бий си твоите деца. За другите нямаш право да казваш нищо! Не си квалифициран!
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Клип заснел как в час учител удря ученик който пада от стола.Това е постановка и провокация. За повече достоверност следващия път нека бития *** да се напикае.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 5 - Едва ли шамарът е бил защото детето е глухо. Никой не казва, че трябва да се бият децата, защото не чуват. Четете с мисъл, не си съчинявайте.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учителя трябва да има право да гони учениците от час, ако развалят дисциплината.
24
4
 
12
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
В нашето общество бой и наказания има предимно за бедните и слабите хора,без протекции.Знаете ли кога един учител или полицай ще удари дете на мутра или на някоя важна и богата клечка?Никога!Същото е и при полицаите:те спукват от бой протестиращите,обаче когато има гонки с престъпници,проблем с мутри,бандити и рецидивисти,там полицията е кротка,защото не знае кой на кого е човек.Толкова за нашата пропаднала и корумпирана държавица!
23
5
 
6
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
а тая сениха знае ли български ?
22
4
 
5
 
! Отговори
Атмаджа преди 3 месеца
До АнонименЗнаем ви вас:като не е вашето дете,викате "браво",ама като вашето надигате вой до небесата!
21
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на учителя !!! Няма нужда от други думи. Стига с тази криворазбрана демокрация
20
8
 
2
 
! Отговори
Тук има огромна преди 3 месеца
разлика с милиционерския пик льо, заради който уволниха учител! Това е училище за деца с увреден слух! Безпардонно уволнени и без дискусия!
19
2
 
5
 
! Отговори
РУСКИ ВЪЗПИТАНИК преди 3 месеца
И ПУТИН, КАТО ГИ УДАРИ - ПАДАТ ОТ 18 ЕТАЖ...
18
9
 
3
 
! Отговори
Ресурсен преди 3 месеца
Да удариш дете със специални образователни потребности е недопустимо!По долу коментиращите не сте прочели статията явно. Това е специално училище за деца с увреден слух.
17
17
 
6
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 3 месеца
Този индивид, няма да го нарека учител, защото не е такъв, заслужава затвор с тежък режим! В тази ранна възраст да унижаваш дете пред връстниците му и да го удряш пред тях е признак на безсилие и некадърност! Не сме в Средновековеието в крайна сметка! Не се знае какви поражение ще има върху един подрастващ такава форма на насилие! Като не можеш да обясниш на учениците какво се изисиква сменяй професията! Надявам се родителите да си търсят правата докрай, защото насилието не бива да се толерира!