Хората от село, което 4 дни е без ток: Отиваме в Енергото да си сготвим

Нямат и вода, а бутилираната в магазините е свършила
191
Хората от село, което 4 дни е без ток: Отиваме в Енергото да си сготвим
Снимка: БГНЕС

Врачанското село Върбешница 4 дни бедства без ток и вода. Кметът се закани да събере 50 души, с които да отидат до Енергото във Враца и там да си сготвят и изперат по примера на мъжа, който пък си направи сандвичи в Енергото в Силистра.

Още по темата
"Ние не сме втора ръка хора в селата. Аз къде ли не звънях да питам има ли екипи, които работят и къде са да отида да ги видя. Не мисля, че има подобно нещо", каза кметът на селото Магдалена Динкова пред bTV.

Тя обясни, че има малки деца и трудноподвижни хора, а връзката със света се осъществява чрез агрегат.

"Помагаме с каквото можем, но и водата в магазините свърши. Фадрома прокопа път и аз посъветвах възрастни хора да се насочат към Враца и Мездра при близки", каза Динкова.

Тя обясни, че засега имат и зимнина, но се чувстват забравени от Бога, държавата и всички.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: водатокселоВърбешница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нционалната стратегия на България за бъдещето е да се поставят само най некадърните и необразовани на ръководните постове в правителството .
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 98 Е да, когато очевидно имаш проблем е нормално да съобщиш и да го отстранят. Ама тия хорица кво да пишат в жалбите? "Нямаме ток" ли? И ония ще им кажат "Ми да, знаем, работим по отстраняването на проблема" и ще чакат снегът да се стопи, щото и те си имат обективни проблеми като липса на техника, липса на достатъчно специалисти и т.н. Такива мащабни проблеми не се решават с жалби, защото да се стигне до тук, нещата са изпуснати много отдавна. Точно натиск си трябва, за да се разработят.
99
3
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 9 месеца
Не си минал по никакъв път с никакви жалби. ГЛАВАТА СИ ЗАЛАГАМ, че нямаш идея, че жалба се отваря онлайн с 1 клик. И не, не говоря никакви глупости. Точно месец и половина отне нов трансформатор, симетриране на товари и кастрене на трасе. Айде у лево!
98
6
 
7
 
! Отговори
До 104 преди 9 месеца
Това е доста в кръга на фантазията, минал съм по тоя път, говориш пълни глупости, ЕРП-тата се задействали веднага заради селтака с жалбите, много смешно, няма що.
97
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 месеца
През целия неделен ден, нямаше екипи на ЕРМ запад които да правят авариите, защото нямаше и много изринати общински пътища, за да имат достъп до там.
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като сте толкова много (медийно, коментарно) загрижени що не отиде в това село да им помагате?
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимна преди 9 месеца
От тока също зависи и националната сигурност на държавата.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 92 Кое не разбра? Като нещо или някой не работи, се сменя. А не да му висиш на главата и да го молиш да работи! То ако всеки има толкова свободно време, да моли и да казва как да работят тези, на които плаща, тогава сам ще си свърши работата!
93
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"но се чувстват забравени от Бога, държавата и всички" - щом се чувстват забравени, да измислят технология за пренос на ток без проводници и повече никога няма да им спира токът. Виждал съм в други държави да има същите проблеми при снежни бури, но такова мрънкане никъде не е имало. Хората разбират колко е трудно да се реагира навсякъде навреме. Само тук вой до небето при всеки проблем... Манталитет...
92
4
 
16
 
! Отговори
До 98 преди 9 месеца
Жалбите имат срок за отговор. Колко броя отвори онлайн, я кажи? Личи си- 0. Преди 3 години купих къща до София. Трифазен ток. Веднага видях непостоянна честота и шум по мрежата. напрежението падаше на 210 волта при товар. 5 дни след жалбата сложиха устройство да наблюдава какво се случва за 2 седмици. Свалиха го. Месец след това нов трансформатор, окастрено трасе и симетриране на товари. А ти си плямпай празните приказки и стой без ток.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясен съм че живея в най корумпираната страна България ,държавата на абсурдите.
90
6
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 9 месеца
То и твоите, ако бяха ползвали презервативи и теб нямаше да те има, за да ръсиш глупостите си. Отиди четири дни без ток някъде и ще те питам, а не да си ми слуга на разпределителнте дружества, какъвто си. И хич не ми се обяснявай какъв си Не ме интересува.
89
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2023та година... Един генератор, способен да захрани цяла къща енергийноефективна е 1к лв.. ЕС ви дава 15к финансиране за фотоволтаици и 5к за бойлер... Стойте и гледайте. Ревете за тока- аз си имам. Дори в най-големия сняг термопомпата се захранва на 100% от ФЕЦ на покрива ми. До оня ден не знаели какво е ток У Враца, нямат вътрешна тоалетна, ама с претенции ахахахаахахахахахахахаха
88
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И като е "държавно" енергото тогава какво? Ааа, да. Режим на тока.
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 94 И жалбите отиват в кръглата папка и животът си продължава по обичайния начин...
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България не е за демокрация, само Ким Джон Ун може да спаси тази страна.
85
3
 
5
 
! Отговори
да знаете преди 9 месеца
Енергото не трябва да е частно.
84
3
 
5
 
! Отговори
до 92 преди 9 месеца
С това мислене си ясен. Прислужница ще видиш в някой друг живот. Ти си прислугата в случая. От прислужницата си изискваш, нали? И от ЕРМ ще изискваш. Жалбата е на 1 клик разстояние.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както и по-долу ви казаха- подавайте жалби, следете ревизиите по трасето, изисквайте. Всякакви скандали по офисите са за неграмотни бедни души, които цял живот си траят и бездействат и накрая мислят, че с 1 скандал всичко се решава. Ами не. Просто беднотията ви е в повече, това е. Резултат от поведение, мислене и така нататък
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Двойкаджииството в България е взело повече жертви от ковид