ƒомакините от  от д'»воар спечелиха  упата на јфрика

“е победиха с 2:1 Ќигери€ на финала след обрат
12 фев 2024 07:20, ѕетър Ѕойчев
1
ƒомакините от  от д'»воар спечелиха  упата на јфрика
—нимка Ѕ√Ќ≈—

ƒомакините от  от д'»воар спечелиха  упата на јфрика след победа с 2:1 над Ќигери€ на финала след обрат. Ќигерийците откриха резултата чрез защитника ”ил€м “рост-≈конг преди почивката, но през второто полувреме "слоновете" обърнаха мача с голове на ‘ранк  есие в 62-ата минута и на —ебастиен јлер в 81-ата, предаде Ѕ“ј.

¬ъпреки загубата с 0:4 от ≈кваториална √вине€ в груповата фаза, уволнението на мениджъра ∆ан-Ћуи √асе по средата на турнира и зам€ната му с асистента ≈мерс ‘ае, последвало преодол€ване на —енегал след дузпи на осминафинала, домакините усп€ха да се поздрав€т с крайната победа. Ќо не само това –  от д'»воар стигна до изравнителен гол в продължени€та срещу ћали преди да обърне в продължени€та вече в момент, когато умората беше видима. “ака тимът на домакините стигна до трофе€ в  упата на јфриканските нации след може би най-впечатл€ващата сери€ от футболни подвизи.

—ебастиан јлер беше геро€т, когато  от д'»воар вече поведе с 2:1, което вече предполагаше и третата титла на страната от  упата на африканските нации. ѕредишните им титли са от 1992-а и от 2015-а година.

јлер се разписа от воле девет минути преди кра€ на мача, засичайки подаване на —имон јдингра, който асистира и за попадението на  есие.

— подкрепата на публиката не беше изненада за домакините да поемат контрола над играта от първи€ съдийски сигнал, докато Ќигери€ избра контраатаки.  от д'»воар започна €рко и създаде по-добрите положени€ през първото полувреме, като ћакс √радел и —имон јдингра б€ха близо да отбележат откриваощ попадение. Ќо с първи€ си удар по посока на вратата нигерийците отктриха, когато “рост ≈конг надскоми бранител на оранжевите и вкара трети€ си гол в турнира.

—уперорлите вл€зоха във финала непобедени в предишните си 22 мача, но тр€бваше да се предадат пред бързите атаки на домакините и най-вече на 22-годишното крило јдингра, който се върна тази година в Ѕрайтън след наем в белгийски€ ”нион —ен ∆илоаз.

¬ мача за третото м€сто вчера ёжна јфрика победи с 6:5 след изпълнение на дузпи и 0:0 в редовното време и продължени€та ƒ–  онго.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


1
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
1
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«а награда да карат ски на Ѕанско :)))