Десетки китаристи ще свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Това ще стане тази вечер от 17 часа в парка пред НДК.
13 окт 2024 09:45, Красимир Ангелов
56
Десетки китаристи ще свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков, който почина при инцидент в петък вечер, стотици китаристи ще изпълнят "Клетва" - емблематичната песен на "Щурците".

Още по темата
Това ще стане тази вечер от 17 часа на първото мащабно масово свирене на китари в парка пред НДК, съобщава БНР.

Организаторите на фестивала на китарите в столицата (Sofia Guitar Fest) канят "всички, които искат да се присъединят, дори и без китара", за да отдадат почит към автора на музиката и аранжимента на песента "Клетва".

Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в столичния храм „Света София" на 15 октомври (вторник) от 13:00 часа. Маричков почина в петък след инцидент на сцената преди концерт на "Фондацията" в с. Селановци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от София
Промени в движението в столицата заради "Маратон София 2024"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Велика песен и велик филм, да почива в мир Маричков, старост нерадост :)
46
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мръсните копейки са побеснели, това е добре.
45
1
 
7
 
! Отговори
Хасан преди 6 дни
Стига сте писали за тоя , баси и събитието, умрял помагача на комунистите на Костовското СДС.Пък преди това бил с БКП.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоз рева че комунистите му пречели да богатей . После като падна комунизма не можа да направи нито един хит . НИТО ЕДНИ . Оказа се че комунизма му е осигурил монопол и му е дал право да краде западна музика (само музиката текстовете ги е сменял) безнаказано . ОТИДЕ СИ ОЩЕ ЕДНО ОТ ХРАНЕНИЧЕТАТА НЕБЛАГОДАРНИ НА КОМУНИЗМА . Хрантутника е и неблагодарен ;)
43
3
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 6 дни
Голям ЧОВЕК , голяма почит .Обичаха го хората .За Ламбо беше много скромничко.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
еееее е те това се казва рокаджийска чалга. когато разтреляха Дж Ленън всички бяхме тъжни, На вън бе 8 Декември 1980. Когато почина Дж Харисън - всички бяхме тъжни и никъде никакви 19-ки китаристи не китареха заедно каквото и да е. Кич, Чалга Симулации. това ни се демонстрира за зрелище. Който се кире да си се кирее. Надали и Киро щеше да кимне с глава с думата "Евала"
41
6
 
1
 
! Отговори
ЛицемерТъгаПредНДК преди 6 дни
Партията му разреши на место Брумбари да се покръстят на Щурците, а крабата от русната Макаревич на названието на неговата рок група Машина Времени и монтирано с ръбести пирони за заглавие на щурецката песен Машината на времето преди да поема славата на убиец на жена при катастрова, го прави крадец на заглавия, докато лъжеруткането му че не е бил билгарското КГБ го монтира като фронтмен на лъжците които даже крали и убивали дорде рокясват. . . . 10-ки китаристи. . . . НДК . . . . Мълча
40
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Последните думи на Киро били "След мен има още един Кирил. Двоен Кирил. С дете гражданства,Търсете го! Хванете го и му ете ичката айна!"
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С това си действие Киро дефинитивно - фактически се отказа да гласува за Партията.
38
5
 
7
 
! Отговори
Петър преди 6 дни
Плюс това цял живот е бил на хранилка на бившия режим а после го плюеше за да се хареса на новите си господари.не харесвам такива хора,или си комунист и вярваш на идеалите си,или си антикомунист и не си се облажвал от предишните.такива нагаждащи в името на охолния,безгрижен живот ми идват в повече.
37
2
 
2
 
! Отговори
КръвнатПробаДека е преди 6 дни
От как еПочинал отСмърт чрезУмиране след затичваноидно падане от височината на селската сцена, на човек да му писне фалшивото героизиране на Кирчо.Гулемъ мъж, висок и тежък а нещо за анализите на кръвта - имал ли е тенси-допинг, ММА-морафети или Зелена линия в бяло за носно отшмръкване - абе никой неказва. И те го и днес.НДКатана Слава, едва ли не надмина най трагично загинали УКР войник който скочил от самулета ама забравил парашута, което не се брои за убийство или самоубийства а за инцидент
36
5
 
8
 
! Отговори
Петър преди 6 дни
Има провидение,да припомним,че на 10.10.1999 любимеца Ви причинява катастрофа,при която умира жена.всичко се връща,не мога да съжалявам убиец,sorry
35
0
 
1
 
! Отговори
20 век преди 6 дни
И ако намери добре запазен албум "Попътен вятър" на групата Сигнал, също да си го пусне и после да дойде пак тук да драска. Албумът също е от 1981 година. И доста хубави песни излязоха и след него.
34
6
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 6 дни
И помните ли онзи плакат на СДС с лилита,кецове,Тошко колевци и т.н!Каквито привилегии са ползвали при соца,такива и в новото време!Какво говори това,освен че са били ченгета
33
0
 
5
 
! Отговори
20 век преди 6 дни
Този тинейджър, който харесва хубавата музика, нека намери и си пусне албума "20 век" на Щурците. И после пак да дойде тук да драска. Въпреки, че много от най-хубавите им песни дойдоха след този албум от 1981 година. Пусках го всяка сутрин реди да тръгна на работа и всеки ден когато съм у дома.
32
7
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 6 дни
Предлагам село Селановци (навремето ТКЗСто се казваше "Червен Китай"), селото да се казва Кръчмарското село. Ами да, от пиене никои от околните села до сега в Оряховско не е починал, нито показно е умрял, но един столичен псевдомузикант и певец на кръчмарски мелодии падна от селската кръчма. От бутиковата изба Бургозоне (намираща се на брега на Дунава, в близост до с. Селановци) да изпратят поне две-три бъчви с хубаво червено вино за погребението и да оттолят жаждата на хората по време на погреб
31
1
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 6 дни
Обяснете на наивните,как Гошо Минчев,пееше че иска да вкарва Тодор Живко във затвор,а по соца е учил кинорежисура във Белгия!
30
5
 
5
 
! Отговори
от село преди 6 дни
В моето родно село което е в близост до с. Селановци, Оряховска околия се пие яко; щом прекипи виното, а то вече е прекипяло, направихме и доста ракийка, било за гости, било за погребение, при нас в района на Дунава се пие. Много ми е странно, че постоянно говорят как Маричков е паднал от сцената, но незнайно защо никои не казва на колко питиета е бил в момента на това падане, все пак той в отличие от бай Върбан има рутинен опит как да се обладава на една сцена, било и селска. Кажете за алкохолн
29
3
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 6 дни
Абе никой не отрича творчеството му,въпреки че не го е правил сам,а че го раздаваше "умряла лисица"
28
2
 
4
 
! Отговори
друго мнение преди 6 дни
До Мнение Много ще се радвам, когото ти го последваш в отвъдното! И колкото по-скоро, толкова по-добре за всички нас. На България не й трябват такива злобни хора. Господи прибери си вересиите, както се казва!