Теменужка Петкова: Решението на КС дава ясен отговор за мандатността на ВСС

Магистратите са в правото си
20 окт 2024 10:30, Стела Стоянова
47
Теменужка Петкова: Решението на КС дава ясен отговор за мандатността на ВСС
Снимка БГНЕС, архив

„Що се отнася до избора на главен прокурор, аз мисля, че ВСС е изцяло в правомощията си да прецени как да действа в тази ситуация. Има решение на КС номер 12 относно правомощията на ВСС, свързани с мандатността. Има решение на КС, ВСС очевидно е в правото си да направи такова предложение. Това, че вече няколко парламента не могат да изпълнят своята функция и да попълни квотата си във ВСС, не е проблем на съдебната власт”.

Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в ефира на Нова тв.

„Важно е да знаем дали номинацията е законосъобразна. За мен най-важно е да бъде спазен законът – ако е спазен, какво можем да кажем? Решението на КС дава много ясен отговор за мандатността на ВСС. Той е в правомощието си да вземе такова решение. След като парламентът не може да изпълни своето задължение, няма как да спре да работи съдебната система”, каза още тя.

„Няма причина да нямаме доверие на Илков, МВР върши своята работа по отношение на купуването на гласова", смята Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Темида
Андрей Янкулов: ВСС да не избира главен прокурор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
И тая ли тетка преди 5 минути
Стана юрист?
40
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 17 минути
"хитро",но по герберски:..-Първо САБОТИРАТ решението на проблема,след което хвърлят въздушни обвинения ..-". След като парламентът не може да изпълни своето задължение, няма как да спре да работи съдебната система, каза още тя...Нагло?...-Не,просто по герберски..Над 12 години имаха пълната възможност да сложат ред в държавата,защото имаха пълно мнозинство,но тия КРАДЛьОВЦИ го използваха САМО да се обогатят ,и то ЯКО !!.."Народен съд" за тях !!..
39
3
 
2
 
! Отговори
...! преди 27 минути
До "Съдия"! Още малко и ще си по-отворен и от Конституционният съд? Откакто Радев размаха юмрук, много променкаджии с3 поверваха, че закони и институции не ги ловят!
38
2
 
5
 
! Отговори
справедлив преди 28 минути
Дебелото противно джудже Теменужка да каже откъде синчето и гепи стотина милиона за фотоволтаичен парк и как си живее в Монако?Всички от върхушката на ГЕП просто плачат за затвор.Всички до един се оказаха обикновени крадци и шмекери.Факт.
37
0
 
3
 
! Отговори
извод преди 31 минути
Статуквото може да се промени само от извънземни пришълци. За жалост и те ни заобикалят.
36
2
 
5
 
! Отговори
Коментар 29 преди 1 час
Коментарите стават все по-обезпокоителни! Все едно сме в най-черните години на комунизма! Една креслива прослойка претендира за божественост и непогрешимост и всички следва, не длъжни са да се съобразяват с претенциите й, в противен случай са обявени за крадци и т.н ! Например ГЕРБ-СДС и нейните над 600 хиляди привърженици се обвиняват във всички всемирни грехове! На това трябва да се сложи край! ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО! Да избегнем манипулациите на ДС и отрочетата им!
35
0
 
1
 
! Отговори
32 се отнася за 29 преди 1 час
Коментар 32 се отнася за коментар 29!
34
2
 
4
 
! Отговори
Съдия преди 1 час
Мандатът на ВСС изтече на 3 октомври 2022 г. Пълен фарс!Скандалът стана исторически.
33
4
 
4
 
! Отговори
...! преди 1 час
До до алоуу...Когато стигнете гласовете на ГЕРБ и ДПС, камо ли заедно, тогава фантазирайте! И то при избори водени от тандема Радев-Мадуро, и аллабалата с Президента!
32
2
 
2
 
! Отговори
До слагащите - на 30 преди 1 час
Истината боли, нали так поставящи минус на коментар 30! Хората не са гл.упа.ви ще разкрият шарлатаните!
31
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 час
Борисов никога не е бил агент на ДС! Камо ли "агент" Буда! Нещо ново не вожахте ли да измислите, че все стари лъжи притопляте?
30
3
 
2
 
! Отговори
До коментарите! преди 1 час
А да гласуваме ли за Борисов,агент Буда на ДС?
29
3
 
2
 
! Отговори
Коментарите!? преди 1 час
Коментарите стават все по-обезпокоителни! Все едно сме в най-черните години на комунизма! Една креслива прослойка претендира за божественост и непогрешимост и всички следва, не длъжни са да се съобразяват с претенциите й, в. противен случай са обявени за крадци и т.н Например ГЕРБ-СДС и нейните над 600 хиляди привърженици се обвиняват във всички всемирни грехове! На това трябва да се сложи край! Гласувайте масово! Не на манипулациите на ДС и наследници!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Теменужка Петкова я чакат 20 години затвор
27
5
 
10
 
! Отговори
До алоуу преди 2 часа
ГЕРБ с ДПС на Пеевски заедно бойкотираха НС.Защото Баце и Шиши са скачени съдове.Оадне ли единият,пада и другият.
26
3
 
9
 
! Отговори
Счетоводителката преди 2 часа
Теменужка освен от енергетика и от съдебна система ли разбира?А какво стана с нейната приятелка Гинка от Пазарджик,дето щеше да купува Енергото?
25
9
 
6
 
! Отговори
Алооуу, преди 2 часа
ГЕРБ имаха само 69 депутата от общо 240...Така че ,нищо не са саботирали в НС! Докога ще зачиствате собствените си Л'на с ГЕРБ?
24
3
 
4
 
! Отговори
Делян Дебелян преди 2 часа
Ей те много малко източили бряг? Ази от КТБ сал над 500 МИЛИОНА ОПАТКАХ...АМИ БУЛГАРТАБАК..ха ха ха..Сарафов добро момче..слушка...голееем чадър е опънал...ей сполай Ви и умната...другата неделя пред урните ...както сме се разбрали...пръц тръц. Оооох
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
РЕАЛНО ГЕРБ САБОТИРА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА ДА НЕ ИЗБИРА НОВ ВСС
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Реално Народното събрание и то няколко мандата не си вършат едно от основните задължения, да изберат не само на ВСС, но и на други държавни институции, където се избират от Народното събрание на мястото на тези с изтекъл мандат, но въпреки това народните ни избраници получават заплати без да са изпълнили едно от основните си задължения.