Десетки китаристи ще свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков

Това ще стане тази вечер от 17 часа в парка пред НДК.
13 окт 2024 09:45, Красимир Ангелов
56
Десетки китаристи ще свирят "Клетва" в памет на Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

В памет на легендарния рок музикант Кирил Маричков, който почина при инцидент в петък вечер, стотици китаристи ще изпълнят "Клетва" - емблематичната песен на "Щурците".

Още по темата
Това ще стане тази вечер от 17 часа на първото мащабно масово свирене на китари в парка пред НДК, съобщава БНР.

Организаторите на фестивала на китарите в столицата (Sofia Guitar Fest) канят "всички, които искат да се присъединят, дори и без китара", за да отдадат почит към автора на музиката и аранжимента на песента "Клетва".

Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в столичния храм „Света София" на 15 октомври (вторник) от 13:00 часа. Маричков почина в петък след инцидент на сцената преди концерт на "Фондацията" в с. Селановци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от София
Промени в движението в столицата заради "Маратон София 2024"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
До 090 Къде отидЕ, бре?:)) Кинкс? Култова банда. Еми, занаят се краде или копира, или и двете:) Поне "Слънчев следобед" е нямало как да копират, невъзможно е - Рей Дейвис е чудо, гений.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цял живот го дундуркаше власта , накрая той се обърна и стана демократ и подведе народа , това е цялата истина .
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще убиват ли хора по пътищата в негова чест? Или може да доносничат като ДС агенти за да го почетат.
4
2
 
14
 
! Отговори
090 преди 1 седмица
До Мишо --Харесвам Щурците, но е истина, че те копираха на 100% песента на The Kinks "Picture Book"като тяхна "Стар албум". Да, Клетва не ми харесва чак толкоз.
3
12
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Колкото и да харесвам Киро и Щурците, за мен песента "Клетва" не струва. Филмът "Вчера" имаше всички предпоставки да стане наистина голям филм - много добър режисьор, страхотни артисти и т.н...Но две бяха причините, които свалиха драстично нивото на филма - Христо Шопов...и тази никаква песен, наречена "Клетва". Хубаво е да се знае, че главната роля е била за Георги Стайков, но почти в последния момент "избират" Хр. Шопов. Фатална грешка. Много загубена песен, хъ-хъ...
2
14
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 1 седмица
Маречков е добър певец и композитор, не отричам! Но като човек не заслужава уважение. Бидейки част от безделническата хипарска СДС заблуда поведе народа към лъжливи идеали и празни обещания! На тези хора официально им разрешиха да са безделници и да създават нищо!А властта бе заграбена от мутри-политици, които подтиквани и спонсорирани от ЕС и САЩ се развихриха, съсипаха и продадоха държавата. В това време спевачите хипари и мнимите културоведи продължаваха да лъжат народа.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставете децата намира, не е нужно да ги въвличате в неща които неразбират.