Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
20 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
232
Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи
Снимка БГНЕС

Семейството на Доун Стърджис, която почина преди шест години в Солсбъри след отравяне с "Новичок", призова руския президент  Владимир Путин да даде показания в рамките на започналото публично разследване на случаите с нервнопаралитичното вещество във Великобритания.

По този повод журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг покани на интервю руския посланик в Обединеното кралство Андрей Келин и отправи искането на семейство Стърджис директно към него. Цялото интервюто с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно днес, но Би Би Си вече излъчи части от него.

"Не вярвам, че президентът Путин ще отиде във Великобритания просто за да свидетелства за нещо", отговори посланикът на зададения му въпрос.

Британското правителството смята, че двама руски агенти, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са отговорни за атаката с "Новичок" срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от разследващите с аргумента, че вече са дали интервю по руската държавна телевизия.

Келин нарече като цяло обвиненията срещу Русия "глупост". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин каза: "Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е починал, разбира се, че сме загрижени за случилото се".

Руският посланик взе отношение и за войната в Украйна. Той обвини Обединеното кралство, че "води война" срещу Русия, като подкрепя страната с оръжия и ресурси. "Ако Зеленски няма да преговаря с нас – добре. Тогава той ще губи все повече и повече територия", изтъкна Келин.

По повод на "плана за победа" на Володимир Зеленски Андрей Келин каза, че "украинският президент не иска мир, а продължава да иска все повече и повече други неща: членство в НАТО, помощ от ЕС, отбранителни пакети, всичко друго, но не и преговори".

По повод на твърдения, че руската икономика е поставена под голямо напрежение, Келин каза, че Русия живее "абсолютно нормален живот".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат буден през нощта, посланикът заяви: "Никой не харесва войната", като допълни, че тя може да спре, ако Западът спре да доставя оръжие на Украйна, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Мирът се държи от наглеците кремълски, излизат от Украйна , плащат репарации и за смърта на хилядите украинци , това е .А после как ще се трахат помежду си нас не ни интересува .
164
8
 
3
 
! Отговори
82-ОМБр преди 9 часа
Я каква красива,успокоителна,но фалшива усмивка залепи Кремъл на мутрата си,когато Зеленски заговори за атом,а колко сериозно бе изражението на Кремъл,когато пробутваше на руснаците евтиния наратив за украйнска *** бомба,Запада бил лицемерен,а!?
163
10
 
6
 
! Отговори
82-ОМБр преди 9 часа
Русофил е генетично увредено същество,той живее в паралелен,илюзорен свят,в който свят се размива реалността с неговата собствена утопична фантазия и мечти. Русофила е способен да убива свой сънародници,независимо към коя народност принадлежи,единствено условие за това е присъствие на руски войски на територията на родината му! Същество достойно за съжаление и заслужаващо утилизация!
162
0
 
3
 
! Отговори
До 165 преди 9 часа
Независимо от поставените цели и постигнатите резултати пускай водата,ако резултатите надвишават очакванията ползвай четка,ако трябва и ***
161
7
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 часа
Кокарджата Радев коремният потенциал раиш
160
4
 
13
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 9 часа
Пак украинските просяци с оказаните гаш'ти решиха, някой друг, какво искал.Явно това в Украйна е нещо нормално,на нас обаче ни прилича на психичното заболяване
159
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 часа
Джоарт Не се стряскай *** ха ха ха ха
158
6
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 часа
Пуйндю иска президентска република с майка и гаще.Събира барабонките талант
157
0
 
8
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 10 часа
Нали знаеш,че всичко остава при теб ,от зор тия с газовете знаеш, какво правят, пълнят гаш'тите :)
156
6
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 часа
Да пуйндю ще да ни изкара от ЕС с костю.
155
0
 
2
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 10 часа
Ама Ако,а то само цапа и мирише в случая това твоето Ако
154
7
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 часа
Ако България бе на мястото на Украйна, друго ще пеете.Спасява ни членството в ЕС и НАТО. Първом Турция щеше да си вземе Румелия . 90 млн са, бг сме 5 млн . От които пенсии и деца 2 млн другото е работна ръка.Аемия мумук. Добре че сме в НАТО.
153
1
 
6
 
! Отговори
Батко Финансист преди 10 часа
Световната икономика е свързана, има световен ред и интереси. Да вървиш това ми звучи като банкрут.
152
4
 
6
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 10 часа
Да беше се научил да пишеш на български поне,уртишка па после да беше почнал да се правиш на българин
151
9
 
5
 
! Отговори
Батко Финансист преди 10 часа
Русия няма ресурсите да спечели трета Студена война. Вече загубиха 2. Първата завърши с Гладомор. Втората уби СССР. Третата ше убие Русия. Моите 50ст. Оттук всеки да се замисли къде върви Русия с Путин начело на кораба.
150
5
 
5
 
! Отговори
Какво не е верно? преди 10 часа
Иска не само помощи, но и пари! Подкрепящите бързо по една, две заплати директно превеждане за Украйна и ако не стигне, по един шмайзер и на фронта! Старите римски сенатори казваха, който иска да воюва (план за победа хе ге) трябва да има войска или да финансира такава и да има пари! Познати факти и доводи от преди 2000 г. Все пак историците и тези които са учили изобщо ги знаят! Както казва Дончо най-големия просяк на 21 век за сега!
149
2
 
6
 
! Отговори
До 150 преди 10 часа
Само на украинките тролейчета дето не знаят нищо за България все руснаци им се привиждат и все простоии бълват все едно им е украински санитарен възел България,я бегай,че....
148
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Нешо украинските тротинетки пак направиха сайта на санитарен възел
147
5
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 часа
Ха ха ха ха всите руски хорошутки са ухапани ха ха ха ха
146
2
 
5
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 10 часа
Пак нещо почна с твоите украински видения, нещо май няма ограда в неделя на психиатрията:)