Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
20 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
232
Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи
Снимка БГНЕС

Семейството на Доун Стърджис, която почина преди шест години в Солсбъри след отравяне с "Новичок", призова руския президент  Владимир Путин да даде показания в рамките на започналото публично разследване на случаите с нервнопаралитичното вещество във Великобритания.

По този повод журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг покани на интервю руския посланик в Обединеното кралство Андрей Келин и отправи искането на семейство Стърджис директно към него. Цялото интервюто с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно днес, но Би Би Си вече излъчи части от него.

"Не вярвам, че президентът Путин ще отиде във Великобритания просто за да свидетелства за нещо", отговори посланикът на зададения му въпрос.

Британското правителството смята, че двама руски агенти, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са отговорни за атаката с "Новичок" срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от разследващите с аргумента, че вече са дали интервю по руската държавна телевизия.

Келин нарече като цяло обвиненията срещу Русия "глупост". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин каза: "Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е починал, разбира се, че сме загрижени за случилото се".

Руският посланик взе отношение и за войната в Украйна. Той обвини Обединеното кралство, че "води война" срещу Русия, като подкрепя страната с оръжия и ресурси. "Ако Зеленски няма да преговаря с нас – добре. Тогава той ще губи все повече и повече територия", изтъкна Келин.

По повод на "плана за победа" на Володимир Зеленски Андрей Келин каза, че "украинският президент не иска мир, а продължава да иска все повече и повече други неща: членство в НАТО, помощ от ЕС, отбранителни пакети, всичко друго, но не и преговори".

По повод на твърдения, че руската икономика е поставена под голямо напрежение, Келин каза, че Русия живее "абсолютно нормален живот".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат буден през нощта, посланикът заяви: "Никой не харесва войната", като допълни, че тя може да спре, ако Западът спре да доставя оръжие на Украйна, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
17
 
! Отговори
2 преди 8 часа
Освен това, за да се засилят огневи способности при отблъскване на настъплението на щурмови групи на ВС на РФ, на позиции югоизточно от Елизаветовка бяха доставени ръчни противотанкови огнехвъргачки западно производство.
184
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 8 часа
Угледар. В североизточния сектор щурмовите групи на ВС на РФ надграждат успеха си в Катериновка. Източната част на Катериновка е под контрола на ВС на РФ. Боевете се преместихя в центъра. Антоновка. Боевете се водят в източните покрайнини или дори на подстъпите. Каналът "НГП РаЗВедка" съобщава: За укрепване на позициите на 79-та одшбр противникът развърна екипажи на АГС и минохвъргачен екипаж в централната и западната зона на Антоновка.
183
0
 
13
 
! Отговори
3 преди 8 часа
ТГ Каналът на НГП РаЗВедка съобщава: Противникът продължава да полага усилия за възстановяване на загубени позиции в западните покрайнини на с. Максимиляновка. Така със силите на малки щурмови групи от подразделенията на 46-та бригада, с подкрепата на БМП, те атакуваха нашите позиции. Атаката е отбита, а противникът дава загуби до един взвод убити и ранени, а част от техниката е унищожена. Също така, за да се предотврати развитието на настъпателни действия на ВС на РФ в района на н.м. Максимиляновка, до 200 единици дронове камикадзе са доставени в частите на 46-та бригада.
182
0
 
15
 
! Отговори
2 преди 8 часа
което се потвърждава и от мизерниците. Невелският джоб, който се намираше северно от Красногоровка, е напълно затворен. Западно от Георгиевка ВС на РФ разшириха зоната на контрол. Военният кореспондент Котенок пише: В района на Островское се обработват фланговете. Разбира се, правят се опити за атака на Курахово, но засега има достатъчно работа на място и се обръща повече внимание на позициите на противника в района на Цукурино, където се водят плътни боеве и украинците, които са събрали жива сила се опитван да ни отблъснат.
181
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 8 часа
Кураховское направление. В района на фермите западно от Цукурино се водят ожесточени боеве. Фашизоидните бандеровски мизерници извършва контраатаки, опитвайки се да попречат на по-нататъшното настъпление на ВС на РФ в този район. На юг има битки в района на Новоселидовка и Измайловка. Фашизоидните бандеровски мизерници и тук оказват яростна съпротива. Това е разбираемо при успех на ВС на РФ ще поставят мизерниците в Горняк в трудно положение. Руските въоръжени сили освободиха село Зоряное. Местни източници и картографи говорят за навлизане на руски бойци в източните покрайнини на селото, кое
180
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 8 часа
Проблемите обаче възникнаха почти веднага - Александровка не се поддаде. Отбраната на фашизоидните бандеровски мизерници падна там след няколко седмици щурмове. През това време мизерниците укрепват отбранителните линии в района на Воздвиженка. След няколко дни щурмове останалите сили потеглят от Очеретино на запад, към Прогрес. Е, тогава се оттеглиха. Воздвиженка обаче остава под контрола на фашизоидните бандеровски мизерници. Може би скоро това ще се промени.
179
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 8 часа
Покровское направление. Североизточен участък. Извънредно! Съобщава се, че подразделения на руските въоръжени сили са се приближили до село Воздвиженка и са забили знаме на селскостопанска постройка. Със сигурност мнозина, дори и тези, които внимателно следят събитията в зоната на военни действия, вече са забравили що за населено място е това. Нека ви напомня. След превземането на Очеретино ВС на РФ се придвижват на северозапад, за да пресекат шосе Покровск-Константиновка (по-удобен маршрут за снабдяване на фашизоидните бандеровски мизерници в Константиновка и съответно Часов Яр).
178
0
 
11
 
! Отговори
2 преди 8 часа
Хвърляне на мина в позиция на мизерниците на първия етаж на сграда. Танковата мина ТМ-62 тежи 10 килограма. Времето за бягство от отломките бетон е 3 секунди. Отделен жанр е коментарът на случващото се в щаба. Също така стана известно, че частите на руската армия се окопават на позиции северозападно от Нелеповка. Технически това вече е територията на Щербиновка, доста разширено селище.
177
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 часа
Торецко направление. Продължават ожесточени боеве в Торецк (Дзержинск). Руските бойци постепенно настъпват в южния район на Торецка (Забалка) и в централния район. Фашизоидните бандеровски мизерници признават слабо напредване на ВС на РФ през последното денонощие. Торецк (Дзержинск). Батальон "Лавина". Щурмовак на ВС на РФ използва противотанкова мина ТМ-62 като щурмова граната. Съобщава се, че в двата видеоклипа се вижда един и същ "човек-минометчик". Хвъляне на мина върху позициите на фашизоидните бандеровски мизерници на горните етажи на сградата. Във видеото има псувни.
176
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Лиманско направление. Продължават боевете в източните покрайнини на Торское, където са навлезли щурмови отряди на руските въоръжени сили. Те успяха да превземат ферма, в района на която се водят битки. Традиционно продължават боевете в района на Терн. Информацията за началото на щурма на селището все още не е потвърдена.
175
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 9 часа
Някои бандеровски ресурси и коментатори не бяха подготвени за такъв обрат на събитията. В края на краищата онзи ден ГРУ на Украйна публикува видео, в което се твърди, че специалните им сили изтласкват ВС на РФ от Кругляковка. Обяснението е просто - трябва да вярвате по-малко в PR кампаниите на Буданов. Боевете продължават и в района на Колесниковка, но събитията тук се развиват малко по-бавно.
174
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 часа
Купянско направление. В северния сектор ВС на РФ настъпиха в горите западно от Синковка. В северозападните покрайнини на Петропавловка се водят боеве. Засега руските бойци не са успели да се придвижат напред и да пробият отбраната на мизерниците в тази местност. На пясъчната издатина ВС на РФ пробиха отбранителната линия в Кругляковка. Руските бойци превзеха по-голямата част от селото - стигнаха до жп гара Сенково (да не се бърка със съседното село), ​​река Оскол и пътя от Купянск до Боровое (през село Сенково).
173
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Курск. В момента ситуацията в района на Любимовка и Толстой Луг е покрита с мъглата на войната. Не е известно със сигурност дали фашизоидните бандеровски мизерници, които бяха полуобкръжени, са успели да избягат или все още остават на позициите си. Няма обективен мониторинг от този район. Малко на изток бяха отбити атаки на фашизоидните бандеровски мизерници в посока Леонидово. В този район боевете се водят и в района на Кругленкое и Малая Локня. Фашизоидните бандеровски мизерници, разположени в северния джоб, могат лесно да бъдат обкръжени. За да стане това ВС на РФ трябва да превземат Малая
172
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
На 24 февруари 2022 г. руският президент Владимир Путин обяви началото на военна операция в Украйна с цел демилитаризация и денацификация на фашизоидната държава, както и защита на цивилното население на Донбас от геноцид на киевската хунта. След началото на военните действия украинските власти въведоха военно положение в цялата страна и започнаха обща мобилизация. В Русия частичната мобилизация беше обявена през септември 2022 г. През октомври същата година четири нови региона влизат в състава на Русия: ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.
171
14
 
0
 
! Отговори
82-ОМБр преди 9 часа
Немския BILD:" Украйна е способна да произведе ядрено оръжие в рамките на няколко седмици"
170
3
 
0
 
! Отговори
82-ОМБр преди 9 часа
Путин не му се ходи в Бразилия,защо бе джудже? Дали защото Бразилия не е Монголия?
169
2
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 часа
Товарищ анонимен , не подценявай украинците. В рамките на се се се ре бяха по добри техници от руснаците . Произвеждаха по качествени стоки а и ядрено оръжие....
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Това и децата го знаят. При това Зе каза последно, че ако не го приемат моментално в НАТО и не му дадат помощи, ще сглоби собствено ядрено оръжие и ще го използа. Косите настръхнаха на целия Запад. Той естествено изнудва всички или поне опитва и едва ли може да сглоби ракета от плексиглас, която да стреля с фунийки от списание ПИФ, но желанието да обгази ядрено Европа е налице. Заплашва, пъне жили, грачи.
167
2
 
3
 
! Отговори
Лицемери преди 9 часа
и наглеци. Целият свят знае какви са, но просто на никой не има се занимава с тях защото знаят, че таква огромна територия никой няма да се наеме да администрира и поддържа. Те не че я поддържат много де. И така ги оставят да си правят каквото си искат. *** се от яд че реди 3 години никой не ги посрещна като спасители , а ги прокудиха. И от тогава само мъст и реваншизъм, до последната ракета в складовете и до последния азиатец , който се навие да мре за тях.
166
8
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 часа
Джуджака как ще отиде баш във Великобритания????? Нали въз основа на международният съд в Хага има издадена присъда като военнопрестъпник и системно отвличане на украински деца. Посланика им се прави на разсеян като че ли, би отишъл но въпроса е маловажен за ранга му... това всички руснаци са непоправими бу..н.н..а.ци....