Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци

Ебийствата и изтезанията на затворници не са случайност
13 окт 2024 18:45, Нели Христова
253
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Снимка: БГНЕС

Руски войници са застреляли девет украинци, които са се предали в района на Курск, твърди украинският проект DeepState, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили. В подкрепа на това проектът публикува снимка, на която уж екзекутираните войници лежат по бельо с лицето надолу към земята.

Пенниците са били оператори на безпилотни самолети. Те са били застреляни на 10 октомври близо до селището Зелени Шлях. Те били принудени да се предадат, след като им свършили мунициите.

Руските войски бяха обвинени два пъти през последния месец в масови разстрели на украински войници, които са се предали. На 1 октомври каналът Telegram Matt SF публикува видеозапис на убийство, за което се твърди, че е станало на 30 септември близо до Николаевка и Сухой Яр в Покровска посока на Донецка област. Също така беше съобщено, че каналът се е сдобил с прихванат разговор, "в който руски военнослужещи говорят за разстрела на 16 украински войници, които се предадоха".

"Публикуваното видео показва как под контрола на врага пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили напускат горска плантация. След като се строиха, окупаторите умишлено откриха огън по тях, за да ги убият. Ранените, които дадоха признаци на живот, бяха довършени с стрелба картечен залп от упор", се казва в съобщението на Главната прокуратура.

"Това е най-големият известен случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия. И това е още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на затворници не са случайност, а целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство", каза Главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

В началото на септември CNN публикува две видеозаписи, показващи как руски военни стрелят по украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Русия
Русия на Путин: 50 нюанса на мълчанието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
1
 
! Отговори
ДВОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 16 часа
Тия руснаци колко са лоши първо ги ебийстват хахаха а после след ебийството ги изтезават хахахахаха
233
0
 
0
 
! Отговори
етичен комикс преди 16 часа
Абе НЕЛС каква е тая нова дума цитирам ти подзаглавието Ебийствата, нещо май са се разбушували хормоните хахахахахахаха
232
0
 
1
 
! Отговори
Защо не боледувам ? преди 4 дни
ПАЗЯ се ОТ ВЯТЪРА ! На руснаците главите им са продухани от Източния Пропаганден Вятър ! Американците ги продухва Западният Пропаганден Вятър ! На Българите черепите им са ОБРУЛЕНИ както от Източни, така и от Западни Пропагандни Виелици ! КОГАТО НЕ ОСТАНЕ МОЗЪК В ЧЕРЕПА, ПАДА ИМУНИТЕТА ! ИЗХОДЪТ Е : НИКАКВИ ВИЕЛИЦИ ! ЗАебиГИ !
231
0
 
5
 
! Отговори
Руски преди 4 дни
войници убиват укри-пленнците, защото са се гаврили с невинни жени и деца! Удобните медии не пускат целите видеа, за да се види всичко защо е така. Покаават само Убийствата на укрите, но не и причината! Да се знае!
230
3
 
0
 
! Отговори
Куку преди 4 дни
Азов си разбира от работата,днес една руска сви..я остана без глава.То и без това не му трябваше!
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
руснаците си искат земята. Зеленски не дава.
228
0
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 4 дни
То и в Сирия имаше химическо оръжие и какво ли не,ама накрая всичко се оказа пропаганда.Понеже Кукловодите са същите,нормално е и номерата им да са еднакви.
227
0
 
2
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 4 дни
В Лвов също има мащабни нападения на TCC срещу различни институции. Те проверяват документи, бият и отвличат хора. В действителност всички седят вкъщи, в противен случай ще ви натъпчат в автобус от усилия и ще ви отведат в Суджа.
226
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
израелармията как така по случайност изби 30000 жени и деца, па това не е масово явление, а девет дроноводи било масово...
225
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ясноясен си, ясен си, кристално ясен си. Лошото е че седесар фашистите взе господ да ви прибира наред, много злоба леете по прекрасната Земя. Кой се спъва, кой наркотици нагъва... кой пияница и мистик.
224
7
 
4
 
! Отговори
ясно преди 4 дни
руснаците са диви и крадливи азиатци
223
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дайте малко за хуманните деяния на Нетаняху за демократичност... както и на оръдията на Зеленския.
222
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Може ли укропрокуратурата да покаже следствен експримент на картечен залп от упор?!?!?! Това не е възможно на практика. Да измислят друг метод на стрелба от упор.
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дрон войските са най-големите подлеци във войната. И от двете страни. Справедливия гняв на армията обект на такива подлеци от бункерните укрития може да доведе до възмездие.
220
0
 
2
 
! Отговори
Бай... преди 4 дни
Take no prisoners !
219
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще дойде ден,когато минаретата на Кремъл ще рухнат със страшна сила върху мумията на рептила Ленин и това сатанинско сборище ,наречено Расийска Федерация да се затрие от лицето на Земята, ведно с Антихриста Путин!
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нека да покажат и плевнята къде укрофашистите са изнасилвали и убивали жени и деца .Дори руснаците са били милосърдни като са им пуснали куршум в главата .Едно време щяха да ги държат над казан с врящо олио и полека да ги спускат.Слава на Русия
217
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Глупости . Пропаганда за да накарат украинците да не се предават. Така и франсетата казвали на сенегалците първата световна война, че българите били канибали.
216
6
 
5
 
! Отговори
Куку преди 4 дни
Само нашите копейки и руските свин..е не вдеват,че кървавата империя си отива както всички империи-безславно!Може да се забави процеса с терор,войни,убииства на политици и журналисти но не може да се спре.Това е всемирен,божи закон.
215
1
 
9
 
! Отговори
Не в плен преди 4 дни
Наемник , оператор на дрон и снайперист в Курск не се вземат в плен защото избиват цивилни.