Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци

Ебийствата и изтезанията на затворници не са случайност
13 окт 2024 18:45, Нели Христова
253
Руски военни са обвинени в масови екзекуции на пленени украинци
Снимка: БГНЕС

Руски войници са застреляли девет украинци, които са се предали в района на Курск, твърди украинският проект DeepState, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили. В подкрепа на това проектът публикува снимка, на която уж екзекутираните войници лежат по бельо с лицето надолу към земята.

Пенниците са били оператори на безпилотни самолети. Те са били застреляни на 10 октомври близо до селището Зелени Шлях. Те били принудени да се предадат, след като им свършили мунициите.

Руските войски бяха обвинени два пъти през последния месец в масови разстрели на украински войници, които са се предали. На 1 октомври каналът Telegram Matt SF публикува видеозапис на убийство, за което се твърди, че е станало на 30 септември близо до Николаевка и Сухой Яр в Покровска посока на Донецка област. Също така беше съобщено, че каналът се е сдобил с прихванат разговор, "в който руски военнослужещи говорят за разстрела на 16 украински войници, които се предадоха".

"Публикуваното видео показва как под контрола на врага пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили напускат горска плантация. След като се строиха, окупаторите умишлено откриха огън по тях, за да ги убият. Ранените, които дадоха признаци на живот, бяха довършени с стрелба картечен залп от упор", се казва в съобщението на Главната прокуратура.

"Това е най-големият известен случай на екзекуция на украински военнопленници на фронтовата линия. И това е още едно доказателство, че убийствата и изтезанията на затворници не са случайност, а целенасочена политика на руското военно и политическо ръководство", каза Главният прокурор на Украйна Андрий Костин.

В началото на септември CNN публикува две видеозаписи, показващи как руски военни стрелят по украински военнопленници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Русия
Русия на Путин: 50 нюанса на мълчанието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 127Чудно ми е ако в краварника нахлуе 30 хилядна мексиканска армия,как краварите,ще се отнесът с нея и след това с Мексико.///Е, когато Мексико напада САЩ, и търпят поражение на всички фронтовр, дори янките влизат в Мехико сити, един пленик не е убит. САЩ въпреки убедителната победа, като цивилизована държава плаща на Мехико всички придобити територии от нея.
153
6
 
6
 
! Отговори
Шефрет преди 5 дни
Не е лошо руските войници да изпращат по пощата половите органи на екзекутираните укроиди на укровдовиците. Все пак е някакво утешение и може пак да спи с мъжа си.
152
2
 
8
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 5 дни
Ами тя си свършва ти сега ли разбра, мача е свирен и резултата беше ясен
151
6
 
17
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 5 дни
След като влезнаха в Курск,Путин много ясно им каза,че тези които са влезли в Русия няма да излезнат живи от там и отмъщението ще е жестоко. Те какво са очаквали да им се случи? Плюс това са се предали,когато им свършили мунициите,а ако са имали муниции щели ли да се предадат? Отговорът е "не".
150
9
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 5 дни
"Зеленски победи ли Москва",говориш сякаш войната е свършила,а тя сега едва започва.
149
1
 
6
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 5 дни
Е как да отиде като го нямаш
148
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 145Само дето тези служители на ВСУ не са никакви украинци, а натовски наемници. А Путин даде ясна заповед - Пленици, които не са украинци, да не се вземат !///ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,Това е,, Руский мир"Нали, ако хванат и един натовец, руснаците ще го показват по тв и на света. Обаче ядец, нема и един. Аха освен един от тексас заклет комунист 10 години се биеше в Донбас, докато руснаците уж по погрешка убиха.
147
4
 
8
 
! Отговори
Гадател преди 5 дни
Зеленски победи ли Москва? Питам, за да му кажа, че той не смее да се прибере в Украйна от дронострах. Вика ще си обикалям, да ме хване за дедовия.
146
0
 
3
 
! Отговори
До 146 преди 5 дни
Да се беше научил първо да го напишеш правилно и после да се изказваш
145
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 82 -ОМБР Така к не се научи да пишеш бе про ..па д як. А и до кога да чакаме да видим тези Томахоук в действие? Щото Искендер си работи реално а Томахоук само в коментарите на разни убит аци като теб.
144
5
 
0
 
! Отговори
82 ОМБр преди 5 дни
Е,па пали свещи да не идва!
143
8
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 5 дни
Да,може и натовски наемници да са,само защото го има в списъка с опшънсите,а не защото ти го твърдиш,знаеш или имаш доказателства за това.
142
1
 
4
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 5 дни
А де го?
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На война като на война, така е било и така ще си остане.
140
7
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 5 дни
"Томахолк" също не взема пленници.
139
7
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 дни
Само дето тези служители на ВСУ не са никакви украинци, а натовски наемници. А Путин даде ясна заповед - Пленици, които не са украинци, да не се вземат !
138
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е нали всичко в Курска област вървеше по план според зеления комик? Сега изведнъж пленници,че и разстреляни на всичкото отгоре. Не може да бъде.
137
8
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 5 дни
Попаднал в обкражение в Курска област войник, от ВСУ е записал прощално видео на руски език.В записа се чуват и гласове на други украйнци които говорят също на руски че Ахмат и Корейците са много близко и че те пленици не взимат....
136
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На война се случват и такива неща. Обаче руснаците са направо като деца от детска ясла в сравнение с едни други които хяърлиха две атомни бомби и съвсем умишлено избиха стотици хиляди цивилни ,жени, деца и старци.
135
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Никаква милост за урките, имаха време да де предадат. Преда ли се защото им свършили мунициите, само разстрел за такива. Мачкай Вова.